واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شهرداران كلانشهرهاي آسيايي: شيراز مهد تمدن ايران و موثر در تمدن بشري است
اجتماعي. شهردار. كلانشهر. آسيايي
شيراز - برخي از شهرداران كلانشهرهاي كشورهاي آسيايي، شيراز را مهد تمدن ايران زمين دانستند و نقش فرهيختگان ادبي، علمي و مذهبي اين ديار را در تمدن بشري بينظير توصيف كردند.
شهرداران كلانشهرهاي كشورهاي آسيايي كه در ادامه حضور خود در همايش شهرداران در تهران ، در شيراز گردهم آمدند، از تخت جمشيد و آرامگاه شاعر نامي جهان حافظ شيرازي ديدن كردند.
شهردار بعلبك لبنان به خبرنگار ايرنا گفت: اگرچه براي اولين بار است به شيراز سفر كرده ام اما از گذشته با مفاخر ادبي و علمي اين شهر آشنايي دارم.
بسام رعد افزود: تمدن كهن شيراز ناخودآگاه ارتباط مشترك فرهنگي را با كشورهاي ديگر آسيايي برقرار كرده كه اين مهم قابل تامل و تحسين است.
وي ادامه داد: كشورهاي ايران و لبنان داراي مشتركات فراوان فرهنگي و اخلاقي هستند كه زمينه انس و الفت بين اين دو ملت را از گذشته برقرار كرده است.
رعد خاطرنشان كرد: روحيه استكبار ستيزي از ديگر مشتركات اين دو كشور است كه مردم هر دو كشور اين مهم را از مكتب امام خميني (ره) كسب كرده و ادامه دهنده راه وي خواهند بود.
شهردار دمشق نيز گفت: شهر شيراز تداعيكننده جاودانگي شعر و ادب پارسي است.
فيصل سرور افزود: طبيعت بينظير شيراز جلوهاي از شهر رازها ست و ارتباط بين اين طبيعت زيبا و شعر و شعور بزرگان آن بخوبي ملموس است.
وي اظهار داشت: بازديد از تخت جمشيد شيراز براي من يادآور آثار باستاني به نام تل مور در سوريه است كه مربوط به ۵۰۰سال قبل از ميلاد بوده و بيانگر ارتباطات فرهنگي اين دو كشور در گذشته است.
سرور ادامه داد: شيراز به دليل جايگاه ويژه مذهبي براي مردم كشور سوريه از قداست خاصي برخوردار است كه اين مهم نيز يكي ديگر از مشتركات اين دو ملت به حساب ميآيد.
وي يادآور شد: ايجاد زمينههاي ارتباط فرهنگي، تجاري و عمراني بين اين دو كشور موجب غناي فرهنگي خواهد شد.
شهردار قدس شريف نيز گفت: شيراز به دليل وجود اديبان، شاعران، علما، فلاسفه و دانشمندان بنام و جهاني در گسترش علم اثرگذار بوده است.
سيد زكي الغول افزود: در دوران گذشته هميشه شهر شيراز در نظر من به عنوان شهري بود كه روحانيون و علما گردهم آمده و مردم گرد آنها جمع شده اند.
وي ادامه داد: همچنين اين شهر در توسعه اسلام و گسترش آن در منطقه موثر بوده است.
وي اضافه كرد: شاعر بنام شيخ حافظ شيرازي از نام آوران اين شهر، شهره جهاني است و نه تنها متعلق به شيراز بلكه متعلق به همه دنيا است.
معاون استاندار آتن نيز گفت: ايران داراي تاريخ زنده و پويايي است كه شهر شيراز بر تارك تمدن آن ميدرخشد.
هريس پاسوانتيديس افزود: اگرچه كشورهاي ايران و يونان در گذشته درحال جنگ و ستيز بودند اما همواره مشتركات و ارتباطات فرهنگي بين دو كشور وجود داشته است.
وي ادامه داد: اگرچه تبليغات غرب همواره بيانگر سطح پايين فرهنگي و زندگي در ايران بوده است اما برخورد مردم و مسوولان بيانگر غناي فرهنگي و برخورداري از سطح بالا و استاندارد زندگي در اين كشور است .
وي اضافه كرد: من بعنوان نماينده كشور و شهرم خواستار ايجاد ارتباط فرهنگي ، اجتماعي و اقتصادي با ايران بويژه شيراز هستم ، زيرا اين كشور بخوب شاهراههاي توسعه را طي كرده است.
همچنين مشاور رهبران كشورهاي آسيايي در امور بينالملل كه اين هيئت را همراهي ميكرد گفت: روابط ايران با ساير كشورها ريشه در تمدن كهن و استوار اين خطه دارد.
هادي البكوش نخست وزير سابق تونس افزود: شيراز بعنوان شهري تاريخي، متمدن ، ادبي و علمي نقش پر رنگي در تاريخ بشري دنيا دارد.
وي ادامه داد: زيباييهاي شيراز غير قابل توصيف است و هر كس به ايران بيايد و به اين شهر سفر نكند مانند اين است كه ايران را نديده است .
وي اظهار داشت: حافظ شيرازي فقط مختص ايرانيان نيست بلكه موجب افتخار همه كشورهاي اسلامي است و همه مسلمين به وجود چنين شاعري ميبالند.
شهرداران كلانشهرهاي كشورهاي آسيايي از ۲۹آبان ماه در همايشي تحت اين عنوان در تهران حضور دارند و امروز براي ادامه همايش در شيراز گردهم آمدند.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]