واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير ارشاد:مطبوعات براي سر پا ايستادن به عصاي نمايشگاه كتاب نياز ندارند
وزير ارشاد با موفق ارزيابي كردن پانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها گفت: تجربه دو سال گذشته و به ويژه امسال نشان داد مطبوعات براي سر پا ايستادن نيازي به عصاي نمايشگاه كتاب ندارند.
به گزارش خبرگزاري مهر، محمدحسين صفار هرندي در ديدار نمايندگان و مديران رسانههاي خارجي حاضر در پانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها، برگزاري موفق و استقبال كم نظير مردم از اين رويداد فرهنگي را نشانه پويايي فرهنگي مردم ايران، توجه و دقت آنها به مسائل كشور و جهان پيرامون خويش دانست.
وزير ارشاد برگزاري اين نمايشگاه را فرصتي مغتنم براي تبادل افكار و انديشهها و گسترش روابط فرهنگي دانست و اظهار اميدواري كرد كه نشريات خارجي با تطبيق واقعيات مشاهده شده در روزهاي اخير با تبليغات دروغيني كه در گذشته شنيده بودند، بتوانند به وظيفه رسانهاي خويش عمل كرده و پيامهاي درست و دقيقي از فرهنگ غني، شور و نشاط بالا و دستاوردهاي چشمگير جمهوري اسلامي ايران در حوزه فرهنگ و رسانه به جهانيان منتقل كنند.
وي گفت: البته همواره چنين بوده است و به مصداق ضرب المثل فارسي "شنيدن، كي بود مانند ديدن" بسياري از خارجياني كه به ايران سفر كردهاند، با مشاهده واقعيات جامعه ايران، پي به دروغين بودن تبليغات رسانهاي درباره اين كشور و ملت بزرگ بردهاند و به صورت داوطلبانه اقدام به تصحيح تصوير جعلي ارائه شده از ايران برآمدهاند.
صفار هرندي حضور مؤثر و با نشاط جوانان ايراني را منحصر به دنياي رسانه و اطلاع رساني ندانست و افزود: امروزه در عاليترين سطوح مديريتي و تكنيكيترين مسايل فني، شاهد حضور جواناني هستيم كه ميانگين سني آنها كمتر از 27 سال است.
وزير ارشاد سابقه برگزاري همزمان نمايشگاههاي كتاب و مطبوعات را مورد توجه قرار داد و گفت: دو سال پيش هنگامي كه تصميم گرفته شد نمايشگاههاي مطبوعات و خبرگزاريها به صورت مستقل برگزار شود، بسياري نگران بودند كه اين رويداد با استقبال كم مردم روبرو شود و دست رسانهها خالي بماند.
وي افزود: تجربه دو سال گذشته به ويژه امسال كه از جلوههاي به مراتب زيباتري برخوردار بود نشان داد كه چنين نيست و مطبوعات براي سرپا ايستادن نيازي به عصاي نمايشگاه كتاب ندارند و ميتوانند مستقل و جذاب در ميان مردم حضور داشته باشند.
در ادامه اين ديدار نمايندگان رسانههاي خارجي به طرح پرسشهايي درباره نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها و وضعيت اطلاع رساني كشور پرداختند.
وزير ارشاد در پاسخ به سوال يك خبرنگار آمريكايي درباره مشكلات سفر خبرنگاران ايراني به آمريكا گفت: در حالي كه خبرنگاران آمريكايي مي توانند آزادانه در ايران حضور داشته باشند و به تهيه خبر و گزارش بپردازند، جاي پرسش و تامل جدي وجود دارد كه چه عاملي باعث نگراني سران كاخ سفيد شده است كه از حضور آزادانه خبرنگاران ايراني در آمريكا جلوگيري ميكنند.
وي با اشاره به سابقه منفي برخورد با خبرنگاران ايراني در فرودگاههاي آمريكا افزود: بنده بارها مورد انتقاد همكاران و جامعه رسانه كشور قرار گرفتهام كه چرا در برابر سختگيريهاي شديد براي حضور خبرنگاران ايراني در آمريكا، خبرنگاران آمريكايي مي توانند آزادانه در ايران توليد خبر و گزارش كنند.
وي افزود: پاسخ من اين بوده است كه ما هيچ گونه نگرانياي براي معرفي چهره واقعي خود در دنيا نداريم. اميدوارم دولتمردان آمريكا هم با فراهم كردن بستر حضور آزادانه خبرنگاران ايراني در آن كشور، چنين وضعيتي را فراهم كنند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين درباره درخواست خبرنگار خبرگزاري "ترند" جمهوري آذربايجان مبني بر برگزاري نمونههاي مشابه جشنواره مطبوعات و خبرگزاريها در كشورهاي منطقه، آمادگي وزارت ارشاد و جامعه رسانهاي كشور براي تعميم اين تجربه موفق به ساير كشور و همكاري كامل را اعلام كرد.
وي در پاسخ به خبرنگار روزنامه "السفير" لبنان كه وضعيت آزادي بيان در ايران را مورد سوال قرار داده بود، با اشاره به ضرب المثل ايراني " آفتاب آمد، دليل آفتاب" برگزاري گسترده جشنواره و نمايشگاه مطبوعات و حضور رسانههاي منتقد دولت در اين جشنواره و استقبال مردم از اين رويداد و فضاي پويا و سرشار از بحث در اين جشنواره را شاهدي روشن بر وجود و نهادينگي آزادي بيان در ايران دانست.
در ادامه خبرنگاري از عراق پرسيد كه آيا برگزاري نمايشگاه مطبوعات و دعوت از رسانههاي آمريكايي پيامي از سوي ايران مبني بر آمادگي براي گفتگو با آمريكا است كه صفار هرندي ضمن تاكيد بر اينكه باب گفتگو ميان ملت ايران و مردم آمريكا همواره باز بوده است، اين دعوت را امري طبيعي و در ادامه حضور همواره اين رسانه ها در ايران دانست.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به مسئول خبرگزاري "صداي افغان" كه خواستار راه اندازي شبكه اطلاع رساني مشترك منطقهاي شد، داشتن پيشينه فرهنگي و فرهنگ ديني مشترك، تبادل نظر درازمدت و ارتباط تاريخي ملتهاي منطقه را از مولفههاي مهم راه اندازي چنين سامانهاي برشمرد و افزود: در اين راستا همكاريهاي خوبي در سازمان اكو و اجلاسهاي ادواري سران كشورهاي اسلامي در حال انجام است كه اميدواريم منجر به راه اندازي اين سامانه مشترك شود.
وي برخي فاصله هاي فرهنگي را عاملي براي انعكاس تصاوير نادرست و البته بدون قصد و غرض از ايران در كشورهاي همجوار دانست و اظهار اميدواري كرد راه اندازي و وجود يك رسانه مشترك اين نقطه ضعف را بپوشاند.
خبرنگار روزنامه "الاهرام" آينده روابط ايران و مصر را مورد پرسش قرار داد. در اين باره صفار هرندي، تعامل ديرينه فرهنگي ملت ايران و مصر را بستري مناسب براي تداوم و گسترش روابط بين دو ملت عنوان كرد و اقدامات عملي مناسب را مقدمه گسترش روابط بين دولت ها دانست.
وي همچنين زبان فارسي را با توجه به فرهنگ مشترك كشورهاي متعدد در منطقه و زبان عربي را با استناد به وجود آئين مشترك در كشورهاي منطقه به عنوان اولويتهاي زبان رسمي يك شبكه اطلاع رساني منطقه اي برشمرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنان در پاسخ به خبرنگار روزنامه جنگ پاكستان كه راهكارهاي تحكيم روابط فرهنگي ميان كشورهاي منطقه را طرح كرده بود، رويدادهايي مانند جشنواره مطبوعات، همكاري نهادهاي فرهنگي و تبادل نظر مداوم خبرنگاران و چهره هاي فرهنگي را بسترساز تحكيم روابط فرهنگي دانست و بر علاقمندي و پيشگامي ايران در اين حوزه تاكيد كرد.
شايان ذكر است كه در اين ديدار "عليرضا ملكيان معاون مطبوعاتي وزير ارشاد و رئيس نمايشگاه مطبوعات، يوسف غروي قوچاني دبير جشنواره مطبوعات و جمعي از مديران مسئول روزنامه ها و خبرگزاري داخلي نيز حضور داشتند.
در نمايشگاه پانزدهم مطبوعات و خبرگزاري هاي كشور، نمايندگان رسانه اي 27 كشور جهان براي نخستين بار به ديدار با مخاطبان و دست اندركاران رسانه اي ايران پرداختند.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]