واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با حضور معاون وزير كار؛ دوره جامع كارآفريني جهاد دانشگاهي كرمانشاه افتتاح شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمانشاه
سرويس: شهرستانها
مراسم افتتاحيه دوره جامع كارآفريني شعبه اشتغال سازمان جهاد دانشگاهي استان كرمانشاه، با حضور جمعي از مسؤولين كشوري و استاني و حدود 350 نفر از دانشجويان و داوطلبان آزاد برگزار شد.
به گزارش خبرنگارخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه كرمانشاه، دكتر سپهري، رييس مؤسسه كار و تامين اجتماعي و معاون وزير كار در مراسم افتتاح اين دوره با اشاره به شكلگيري تمدنها در جوامع بشري، كار را محور اصلي شكل گيري اين تمدنها ذكر و آثار تلاش آنها در ساختن بناها، پل ها و ... را دليل اين مدعا عنوان كرد و گفت: در نظام مقدس جمهوري اسلامي تصميم بر اين است كه يك تمدن اسلامي را براساس دستاوردهاي مكتب اسلام پايهريزي كنيم كه اين مهم در افق 1404 طراحي شده است و اين هدف متعالي امكانپذير نخواهد بود مگر با تلاش سرمايههاي اجتماعي و انساني.
وي با بيان اين كه عقيده بر آن است كه در تمام جوامع سرمايههاي فيزيكي براي كار كافي نيست، افزود: سرمايه هاي اجتماعي بسترساز توسعهاند و اگر امروزه از سياستهاي 1404 سخن به ميان مي آيد حتما نياز بر اين است كه تفكر و نگرشمان را از يك اقتصاد دولتي به يك اقتصاد غير دولتي تغيير دهيم و از سرمايههاي اجتماعي و انساني استفاده بهينهاي داشته باشيم.
سپهري افزود: براساس شاخصهاي توسعه انساني ما در گروه كشورهاي متوسط قرار داريم كه بايد با ارتقا اين شاخص در جهت افزايش شاخص اميد به زندگي، آموزش بزرگسالان، درآمد سرانه و افزايش بهرهوري و تك رقمي شدن نرخ تورم حركت كنيم تا بتوان تغيير نگرش را در اقتصاد از دولتي به غير دولتي ايجاد كنيم.
وي نقش آموزش و پژوهش را پايه اصلي توسعه سرمايههاي اجتماعي و انساني دانست و گفت: آموزش و پژوهش در حال حاضر آموزش و پژوهشي نيست كه كارآفريني كند، براين اساس دانشگاهها در نسل اول آموزش( كه آموزش براي آموزش است) قرار مي گيرند، اما آنچه كه به آن توجه ويژه بايد داشت اين است كه در افق 1404 دانشگاهها را از نسل اول آموزش به نسل سوم برسانيم و نسل سوم آموزش اين است كه آموزش وپژوهش را كاربردي كرده و كارآفريني بوجود آوريم.
مهندس محمد كيا مدير آموزش سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاه ها كشور نيز در اين مراسم با طرح اين سؤال كه " چرا كارآفريني؟ " به ارائه تعاريفي از كارآفريني پرداخت و اظهار داشت: كارآفريني راه اندازي واحدهاي توليد جديد (كه منجر به توليد فرصت شغلي شود)، فرآيند نوآوري و خلق ارزشها و آفرينش فرصتها فراتر از منابع و امكاناتي كه دراختيار است، است.
وي افزود: مطالبات حياتي شهروندان امروز از دولت شامل داشتن يك جامعه امن تر از هر حيث، فرصتهاي فراوان تر، كاهش سريع بيكاري، افزايش درآمد سرانه مردم، توسعه ظرفيتهاي آموزش عالي و توسعه خدمات بهداشتي است، بنابراين كليدهاي طلايي تامين مطالبات مردم در يك جامعه، فرصت سازي و ثروت سازي است تا كارآفريني كرده و به يك جامعه سرآمد تبديل شد.
كيا گفت: استفاده از فرصتهاي بلا استفاده، توسعه ظرفيتهاي موجود، بهبود كيفيت كالا، توسعه صادرات غير نفتي و تبديل اقتصاد درون گرا به برون گرا، كوچك سازي دولت و بهبود كيفيت زندگي جامعه اهميت كارآفريني را براي جامعه روشن مي سازند، بنابراين دولت و خود افراديكه توانايي كارآفريني را دارند بايد با بررسي حوزههاي ياد شده و كار در آنها درجهت شكوفايي كارها و كارآمدي بيشتر قدم برداشته و جامعه سرآمد را شكل دهند.
وي آموزش كارآفريني را فعاليتي جهت انتقال دانش كارآفريني و بهبود و توسعه نگرشها دانست و افزود: كسب دانش كارآفريني، حل مشكلات اشتغالزايي، شناسايي استعدادها و القاي مخاطره پذيري اهداف آموزش كارآفريني را به خود اختصاص مي دهند.
بادكو با بيان اينكه «يك فارغ التحصيل، يك كارآفرين» چشم انداز فعاليت هاي شعبه اشتغال جهاد دانشگاهي محسوب مي شود، خاطرنشان كرد: تا به حال از ميان فارغ التحصيلاني كه به اين مركز مراجعه كرده اند تنها ده درصد به كارآفرين تبديل شده اند، اما مي توان با تلاش بيشتر اين درصد را ارتقا داده و در جهت اهداف بهتر گام برداريم.
بادكو، تمركز بر فعاليتهاي زيربنايي و نرم افزاري از طريق آموزش و پرورش، توليد فعاليت ها با همكاري واحدهاي جهاد دانشگاهي، گسترش ارتباطات و استفاده از توانمنديهاي مراكز غير دولتي، تامين و ارتقا نيروي انساني موردنياز در حوزه اشتغال و توسعه فعاليتهاي جهاد دانشگاهي را از سياستهاي شعبه اشتغال جهاد دانشگاهي كرمانشاه ذكر كرد.
وي در ادامه با ارائه گزارشي از فعاليت هاي انجام شده در شعبه اشتغال جهاد دانشگاهي كرمانشاه، تكميل گروه هم انديشي صاحبنظران حوزه كرمانشاه، معرفي فارغ التحصيلان داراي طرح و دريافت وام، انجام طرحهاي پژوهشي در خصوص مشكلات بخش اشتغال (از جمله بررسي روحيه كارجمعي در بين كاركنان ادارات دولتي شهر كرمانشاه) و برگزاري دوره تعاون در 12 شهرستان استانهاي كرمانشاه، ايلام و لرستان را از مهمترين اين فعاليتها بر شمرد.
بادكو با اشاره به برگزاري دوره هاي جامع كارآفريني به عنوان يكي از فعاليتهاي انجام شده در شعبه اشتغال، گفت: اين دوره ها مزاياي زيادي را به همراه داشته كه از آن جمله مي توان به استفاده از اساتيد مطرح استان، برگزاري تمامي دوره ها در فضاي پارك علم وفناوري، استفاده از مديران و مسؤولان دستگاه هاي اجرايي استان و كارآفرينان برتر در تدريس مباحث كارآفريني، برگزاري ده نوبت كارگاه تخصصي در قالب عنوان هاي آشنايي با قوانين بيمه، قوانين حقوق كسب و كار، قوانين ماليات، قوانين تشكيل تعاوني ها و بررسي سرمايه گذاري ها اشاره كرد.
اين دوره جامع كارآفريني توسط شعبه اشتغال سازمان جهاد دانشگاهي كرمانشاه و با همكاري اداره توسعه و نوآوري، كارآفريني و خدمات آموزشي پارك علم و فناوري جهاد دانشگاهي كرمانشاه برگزار مي شود.
شركت كنندگان در اين دوره با مباني نظري كارآفريني، تكنيك هاي خلاقيت، شناخت و ارزيابي فرصتها، روشهاي تهيه و تدوين طرح كسب و كار (B.P)، فرآيند تاسيس و راه اندازي كسب و كار، قوانين و مقررات ناظر بر كسب و كار، بهره برداري و مديريت محصول يا خدمات و بازاريابي و فروش كالا يا خدمات آشنا ميشوند.
اين دوره به مدت 18 جلسه و 72 ساعت برگزار و در پايان به شركت كنندگان مدرك معتبر كارآفريني اعطا مي شود.
انتهاي پيام
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 425]