واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در پي احياي شوراهاي عالي وزير علوم در غرفه ايسنا خبر داد: تشكيل جلسه شوراي عالي «عتف» در انتظار تعيين وقت رييسجمهور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي
وزير علوم، تحقيقات و فنآوري با تاكيد بر پيگيري وزارت علوم براي تشكيل هر چه سريعتر جلسه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري، تشكيل جلسه آتي اين شورا را منوط به تعيين وقت رييس جمهور به عنوان رييس شوراي عالي دانست.
دكتر محمد مهدي زاهدي در گفتوگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره تشكيل مجدد جلسه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري (عتف) كه با مصوبه مجلس شوراي اسلامي احياء شده است گفت: در اين ارتباط نامهاي براي دفتر رياست جمهوري نوشتهايم و درخواست وقت كردهايم و منتظر جواب نامه هستيم و زمان برگزاري جلسه بستگي به وقت رييس جمهور دارد.
«شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري» به رياست رئيس جمهور و با حضور وزراي علوم، تحقيقات و فنآوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، آموزش و پرورش و دو تا چهار نفر ديگر از اعضاي هيأت دولت به انتخاب هيأت دولت، رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، دو نفر از اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات به انتخاب مجلس شوراي اسلامي به عنوان ناظر تشكيل ميشود و مسولان و صاحبنظران ديگري از جمله رئيس بانك مركزي، رؤساي فرهنگستانها، سه نفر از رؤساي دانشگاههاي دولتي و يك نفر از رؤساي دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالي غيردولتي و غيرانتفاعي، سه نفر از دانشمندان و صاحبنظران دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي و سه نفر از صاحبنظران بخشهاي توليدي و خدماتي خصوصي نيز در آن عضويت دارند.
طبق قانون، اولويتبندي و انتخاب طرحهاي اجرايي بلندمدت سرمايهگذاري كلان در بخشهاي آموزش و پژوهشي و فنآوري و بررسي و پيشنهاد منابع مالي مورد نياز در حوزههاي علوم، تحقيقات و فنآوري از وظايف و اختيارات اين شوراست كه دبيرخانه آن در وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري مستقر است.
فعاليت شوراي عالي، علوم، تحقيقات و فنآوري، اواخر مردادماه سال گذشته در پي تصميم دولت مبني بر ادغام بيست و هشت شوراي عالي و تشكيل چهار شورا به جاي آنها متوقف شد. بر اين اساس مقرر شد با ادغام شوراهاي عالي «علوم، تحقيقات و فنآوري»، « فنآوري اطلاعات»، «اطلاعرساني»، « فضايي»، «انرژي اتمي»، «عالي امنيت فضاي تبادل اطلاعات كشور»، « آموزش و پرورش»، « پشتيباني نهضت سوادآموزي»، « انفورماتيك»، « علمي كاربردي»، «زيست فنآوري»، و «استاندارد»، شوراي عالي «آموزش، پژوهش و فنآوري» در كشور تشكيل شود.
اعلام ناگهاني ادغام شوراهاي عالي از جمله شوراي عالي «عتف» و شوراي عالي زيست فنآوري، واكنشهاي متفاوتي را در پي داشت. به طوري كه ادامه كار شوراهاي عالي - به ويژه شوراهاي عالي كه با مصوبه مجلس تشكيل شدهاند - مورد تاكيد بسياري از نمايندگان مجلس بود.
نمايندگان مجلس در نشست علني روز چهارم دي ماه 1386 دو فوريت طرح تعيين وضعيت، ابقاء و اصلاح شوراهاي عالي را تصويب و در جلسه روز يكشنبه، 16 دي ماه كليات طرح دو فوريتي تعيين وضعيت، ادغام و اصلاح شوراهاي عالي كشور را تصويب كردند.
با برگشت مجدد مصوبه مجلس از سوي شوراي نگهبان، نمايندگان مجلس در 20 فروردين سال جاري، مصوبه شوراهاي عالي را به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارجاع كردند كه مجمع در نهايت در جلسه ششم مهرماه سال جاري مصوبه مجلس در مورد احياي شوراهاي عالي را تصويب كرد.
انتهاي پيام
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]