واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: آمريكا استراتژي جديدي را براي افغانستان تدوين ميكند افغانستان اولين قرباني «تغيير»
![](http://www.siasatrooz.ir/Upload/Images/13870902/1.jpg)
گروه بين الملل - مقامات آمريكا در حالي پيشنويس مدارك مربوط به استراتژي جديد آمريكا در افغانستان و رسيدگي به وضعيت وخيم امنيتي اين كشور را مورد بررسي قرار ميدهند كه سياست دموكراتها براي معطوف شدن به افغانستان ميرود تا اين كشور را به اولين قرباني سياست مبدل سازد.
آمريكا در سال 2001 با نام مقابله با تروريسم و برقراري امنيت بين الملل به افغانستان حمله كرد. جرج بوش در نطق جنگ خود اعلام كرد كه در جنگ صليبي براي مقابله با افراطي گري به افغانستان لشكركشي خواهيم كرد.اكنون 7 سال از آن دوران ميگذرد ولي آنچه در افغانستان مشاهده ميشود نوع جديدي از دموكراسي است كه براساس روزانه دهها نفر به دست نيروهاي خارجي به كام مرگ ميروند. بحرانهاي شديد امنيتي، بيثباتي سياسي،فقر و بيكاري،افزايش توليد مواد مخدر،احتمال تجزيه كشور به دليل سلطه طالبان بر بخشهاي قابل توجهي از كشور و... نمونههاي بارزي از دموكراسي اجراي شده از سوي آمريكا در افغانستان است.
دولتمردان جديد آمريكا به رياست جمهوري اوباما در حالي قدرت را در دست گرفتهاند كه استراتژي آمريكا را به سمت افغانستان سوق دادهاند. مواضع اوباما ونيز مقامات نظامي و سياسي و امنيتي آمريكا در قبال تحولات جهاني نشان ميدهد كه آنها خواستار تغيي روند تحولات ازمحوريت عراق به افغانستان است.اوباما در اولين سخنراني خود پس از پيروزي در انتخابات اعلام كرد، ما براي برقراري امنيت و ثبات به جنگ با مخلان امنيت در افغانستان خواهيم رفت. طرح وي براي افزايش 8 تا 12 هزار نيرو در افغانستان سندي ديگر از نگاه جنگ طلبانه او به افغانستان است.
به گفته يك مقام وزارت دفاعآمريكا، مقامات اين كشور در حال بازگري اولين پيشنويس مدارك مربوط به استراتژي جديد آمريكا در افغانستان و رسيدگي به وضعيت وخيم امنيتي اين كشور هستند. جف مورل، سخنگوي پنتاگون اظهار داشت: اين پيشنويس كه نتيجه بازنگري گسترده آمريكا در خصوص استراتژي در افغانستان بوده و از ماه سپتامبر(شهريور) آغاز شده روز جمعه هفته گذشته به رابرت گيتس تقديم شد.هدف اصلي از تنظيم اين پيشنويس ارائه يك استراتژي به روز به كابينه بعدي يعني كابينه اوباما در خصوص افغانستان است.ارتش آمريكا نيز تحت فرماندهي ژنرال پترائوس كه در حال حاضر مسئوليت ارتش آمريكا در خاورميانه و آسياي ميانه و جنوبي را بر عهده دارد در حال بازنگري استراتژي اين كشور در افغانستان و پاكستان است. همچنين " رابرت گيتس " وزير دفاع آمريكا نيز براي انجام مذاكرات ناتو در مورد آموزش نيروهاي مسلح محلي در جنوب افغانستان و مبارزه با مواد مخدر وارد كانادا شد.
استراتژي آمريكاييها بر چند محور استوار ميگردد. محور اصلي اين طرح افزايش نيروهاي نظامي از طرف آمريكا و نيروهاي ائتلاف است. از يك سو اوباما طرح افزايش نيروهاي آمريكايي را مطرح كرده از سوي ديگر رايزني مقامات آمريكايي و انگليسي براي اعزام نيروي بيشتر از جانب ناتو تشديد شده است. براون در رايزنيهاي خود با مقامات اروپايي براي اجراي اين مهم فعاليت ميكند. بعد ديگر استراتژي جديد استراتژي آمريكا را تقويت شبه نظاميان افغان تشكيل ميدهد آنها با گرايش به طالبان محلي با نام ميانهروها تلاش دارند تا از طريق سياسي سرانجام اين طيف را در برابر افراطيون القاعده قرار داده تا در اين جنگ افغان با افغان به اهداف خود دست يابند. بسياري از مقامات ارشد نظامي و حتي براون، ساركوزي، شفر دبير كل ناتو تاكيد دارند كه زبان جنگ ديگر پاسخگو نميباشد و بايد به تعاملات سياسي روي آورد.
در اين چارچوب اشغالگران اهداف جديدي را براي خود تعريف كردند. مذاكره با طالبان و آوردن آنها در هرم سياسي كشور كه وعده خود مختاري برخي نقاط را به آنها دادهاند و تجهيز نظامي اين گروهها، حملات نظامي به مناطقي كه به نام افراطيون شناخته ميشوند در افغانستان و پاكستان و... از جمله اين تحركات است.
آنها در اين طرح حتي ژنرال پترائوس فرمانده نيروهاي آمريكايي در عراق را به سطح فرمانده نيروهاي آمركايي در خاورميانه ارتقاءدادند تا سياست شوراي بيداري و استفاده از شبه نظاميان را براي مخالفان اشغالگران در افغانستان تكرار نمايد. از اصليترين طرحهاي آمريكاييها براي افغانستان گفت و گو و بهرهگيري از ظرفيتهاي كشورهاي منطقه ميباشد. در اين چارچوب آنها از هم اكنون رايزنيهايي را با مقامات پاكستان، عربستان آغاز كردهاند. جالب توجه آنكه بسياري از ناظران سياسي و نظامي غرب تاكيد دارند كه بايد با ايران به عنوان مولفهاي بزرگ در منطقه پيرامون افغانستان گفت و گو كرد و از جايگاه آن براي حل بحران امنيتي برخوردار شد. آنها اعتراف دارند كه از دلايل ثبات در عراق نقش مثبت ايران است كه بايد در افغانستان نيز از آن برخوردار شد.
اهداف جنگ
هرچند كه اوباما ادعاي تغيير دارد اما حقيقت آن است كه سياست خارجي آمريكا چندان تغييري نخواهد داشت و چارچوبهاي كلان آن تغيير ميكند. براين اساس جنگ گسترده در افغانستان براي تكرار سرنوشت عراق ميباشد كه هدف اجرايي كردن آن طرح مبارزه با تروريسم براي استفاده در عرصه داخلي و احياي جايگاه جهاني آمريكا، مهار كشورهاي منطقه نظير پاكستان،چين، هند، ايران و روسيه و در نهايت مشغول داشتن اروپا در ائتلاف جهاني با آمريكا براي وادار ساختن آن به همكاري در ساير بخشها ودور شدن آنها از روند توسعه است. لذا ميتوان گفت كه افغانستان اولين قرباني شعار اوباما خواهد بود كه نتيجه آن كشته شدن هزاران افغاني است.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]