واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي چالشهاي كلانشهرهاي آسيايي در اجلاس شهرداران
دبير نخستين اجلاس بينالمللي شهرداران كلان شهرهاي آسيايي اعلام كرد: سه كميته تخصصي امروز چالشهاي كلانشهرهاي آسيايي را بررسي ميكنند.
به گزارش خبرنگار ما، محمود محمدي در پايان نشست بعدازظهر نخستين روز اجلاس بين المللي شهرداران پايتختها و كلانشهرهاي آسيايي كه بدون حضور شهردار تهران و با رياست مهدي چمران رئيس شوراي عالي استانها برگزار شد بعد از اتمام سخنراني تعدادي از شهرداران آسيايي از نشست كميتههاي تخصصي اجلاس براي بررسي چالشهاي كلانشهرهاي آسيايي خبر داد.
وي ادامه داد: بررسي نحوه همكاري بين شهرهاي آسيايي، چالشهاي مشترك شهرهاي آسيايي و حكمراني خوب با مشاركت مردم، محورهاي مورد بحث در كميتههاي مذكور خواهند بود.
براساس اين گزارش، رئيس شوراي عالي استانها در اجلاس كلانشهرهاي آسيايي، استفاده موفق از تجربيات ساير كشورها را نيازمند بوميسازي آنها دانست.
مهدي چمران در نشست بعد از ظهر ديروز اجلاس شهرداران پايتختها و كلانشهرهاي آسيايي كه رياست هيات رئيسه اين نشست را بر عهده داشت با جمعبندي اظهارات مطرح شده از سوي شهرداران كلانشهرهاي مختلف تصريح كرد: آلودگي هوا، حمل و نقل، كمبود آب و مسكن، بافتهاي فرسوده و نوسازي آنها، حاشيهنشيني، مهاجرت از جمله مشكلاتي بودند كه شهرداران در سخنرانيهاي خود در اين نشست مطرح كردند.
چمران با بيان اين كه شهرهاي آسيايي نيازمند انتقال تجربيات خود به يكديگر در قالب همكاريهاي صميمانه و مشترك هستند، تصريح كرد: هر كشوري براي استفاده از تجربيات كشورهاي ديگر بايد ابتدا آنها را بوميسازي كند تا بتواند از تجربيات حاصله به خوبي بهرهمند شود در غير اين صورت همانگونه كه شواهد موجود نشان ميدهد استفاده از تجربيات ساير كشورها بدون بوميسازي آنها با شكست مواجه ميشود.
پيام دبيركل سازمان ملل
بان كي مون، دبير كل سازمان ملل متحد در پيامي به اولين اجلاس شهرداران كلانشهرها و پايتختهاي آسيايي، گفت: اين هزاره، هزاره شهرنشيني است و بايد ضرورتهاي آن مورد توجه قرار گيرد.
محمد حلفاني، رئيس بخش حكمراني مركز اسكان سازمان ملل متحد در مراسم افتتاح اولين اجلاس شهرداران كلانشهرها و پايتختهاي آسيايي، پيام بانكي مون، دبيركل سازمان ملل متحد را براي حضار قرائت كرد.
در بخشي از اين پيام با اشاره به اين كه همكاران محلي شما در شهرهاي مختلف، همكاران ما در سازمان ملل متحد محسوب ميشوند، تصريح شده است : اين اجلاس ميتواند، نقش مفيدي در افزايش سطح همكاريها ايفا كند و من يقين حاصل خواهم كرد كه دولتهاي محلي ميتوانند، با اين همكاري كارهاي مورد نظر خودشان را انجام دهند.
تامين نيازهاي جامعه بشري در گرو رويكرد جمعي است
دكتر قاليباف شهردار تهران ديروز دراجلاس شهرداران پايتختها و كلانشهرهاي آسيايي با اشاره به اين كه در جهان پرتلاطم امروز، تامين نيازهاي جامعه بشري در گرو رويكرد و بينش جمعي است. ماهيت و روند پرشتاب تحولات جهاني ديگر مجالي براي رويكردي انزواطلب و ديدگاههاي تكروانه باقي نگذاشته است، افزود:
آثار فشردگي زمان و مكان را علاوه برعرصههاي عيني فناوري اطلاعات و ارتباطات، در عرصه همافزايي جمعي انديشهها و آرمانهاي بشري نيز ميتوان ملاحظه كرد.
وي افزود: از رهگذر نزديكي افق انديشهها و آرمانهاست كه انسان امروز فراتر از تعلقات ملي و سرزميني، در جستجوي صلح و امنيت، عدالت و برابري، رفاه و توسعه پايدار، دموكراسي و حاكميت قانون در جامعه جهاني است.
قاليباف با تاكيد براين كه راهبرد مديريت شهري در آسيا ميتواند متكي برخرد جمعي و سازگار با ارزشها و الگوهاي مشترك بومي باشد گفت: اجلاس شهرداران كلانشهرهاي آسيا در تهران، با اين ديدگاه برگزار ميشود كه رويكرد جمعي و گفتمان جديد را براي مديريت شهري و تعامل شهروندان آسيايي سامان دهد.
شهردار تهران با اشاره به اين كه آسيا با تكيه برتوان جمعي و روند همگرايي در ميان كلانشهرهاي خود تاثير مثبتي برتحولات جاري جهان خواهد داشت، تصريح كرد: كلانشهرهاي آسيا براي توسعه ظرفيتهاي مديريت كلان خود، نيازمند ارتقاء زيرساختهاي خدماتي، ارتباطي، فناوري، عمراني و توريستي هستند تا بتوانند در مقياس منطقهاي و جهاني مجهز شوند، براين اساس، هرگونه تلاش و اقدامي در جهت همگرايي آسيايي از طرف دولتها تنها در صورتي قرين موفقيت خواهد بود كه با همگرايي از جانب شهروندان نيز همسو و هماهنگ باشد.
وي خاطرنشان كرد: تاسيس مجمع شهرداران آسيايي به مثابه يك شبكه فراگير در سطح قاره آسيا، به تلاشهاي ما براي دستيابي به شيوههاي كارآمد مديريت شهري كمك شاياني خواهد كرد.
همگرايي كشورهاي اسلامي، شانسي براي برطرف كردن تهديدها
براساس اين گزارش، در مراسم افتتاحيه اين اجلاس، نخست وزير سابق فرانسه نيز گفت: روند توسعه شهرهاي كشورهاي آسيايي با روندي بسيار شتابان در حال انجام است و شهرهاي بزرگ به طور همزمان الگوهايي را به دست ميآورند و يا از دست ميدهند و ميتوان گفت كه در سال 2008 ديگر تفاوت چنداني در الگوهاي زندگي شهرهاي مختلف وجود ندارد.
دومنيك دوويلپن - نخست وزير سابق فرانسه كه به عنوان ميهمان افتخاري در اين اجلاس حاضر بود، در بخشهايي از صحبتهاي خود، گفت: شهرهاي آسيايي با انقلاب جمعيتي و به تبع آن انقلاب اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي روبرو هستند كه چالشهاي مشتركي را براي آنها به وجود آورده و بايد از طريق تبادل تجربيات راهحلهاي مناسبي براي مقابله با تبعات منفي آن پيدا كنند.
دوويلپن توضيح داد: بايد روابط شهروندان و مديران در شهرها با بخشهاي مختلف تعريف شده باشد و رويكردي ويژه براي حل مشكلات و مواجهه با آنها به دست آيد، تا دسترسي به امنيت و نيازهاي اوليه فراهم شود.
نخست وزير سابق فرانسه به ضرورت ايجاد ارتباطات بين شهرهاي آسيايي و تبادل تجربيات بين آنها تاكيد كرد و يادآورشد: در حال حاضر در برخي از شهرها از جمله در كره و ژاپن، شهرهاي هوشمندي به وجود آمدهاند كه بايد تجربيات آنها در اختيار شهرهاي ديگر قرار گيرد.
وي همگرايي كشورهاي آسيايي را شانسي براي برطرف كردن تهديدها عنوان كرد و گفت: بايد براي آن كه توسعه پايدار در شهر داشته باشيم، وضعيت محيط زيست و ترافيك و بسياري از مسايل ديگر حوزه شهري در شرايط مطلوبي قرار داشته باشند.
نخست وزير سابق فرانسه افزود: متاسفانه مساله محيط زيست و آلودگي هوا در كشورها و كلانشهرهاي آسيايي بسيار نگرانكننده است و از سوي ديگر اين شهرها خودشان اولين قربانيان آلودگي هوا هستند.
وي تهران را نمونهاي عنوان كرد كه بايد براي محدود كردن آلودگي هوا در آن، از طريق استفاده از سوخت CNG در تاكسيها اقدام كند.
وي اضافه كرد: همچنين تجربه سيستمهاي بازيافت، حمل و نقل و شبكههاي توزيع شهري ميتواند در بين كشورهاي آسيايي مورد استفاده قرار گيرد.
نخست وزير سابق فرانسه در ادامه امنيت عمومي را شرط اصلي توسعه شهري دانست و پيشنهاد كرد، بنياد مشتركي براي شهرهاي آسيايي و جمعآوري تجربيات اين كلانشهرها و تصميمگيريهاي مناسب به وجود آيد. در اين اجلاس همچنين حاج زكي القول، شهردار قدس در بياناتي اظهار كرد: اين اجلاس ميتواند براي شناخت تجربيات شهرهاي مختلف دنيا و ارائه بهتر خدمات به شهروندان آسيايي موثر و مفيد باشد.
همچنين فراهم كردن امكانات آموزشي، فرهنگي، اجتماعي و ساير زيرساختهاي شهري، دوران جديدي را در كلانشهرهاي آسيايي طي ميكند كه بايد در اين اجلاس مورد بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اين كه به عنوان شهردار شهر مقدس قدس (فلسطين) سالهاست كه در عمان پايتخت اردن زندگي ميكند و به من اجازه ورود به قدس را نميدهند، افزود: متاسفانه افرادي در قرون گذشته به فلسطين آمده و اين شهر را اشغال و آن را تغيير دادهاند.
همچنين در ادامه خانم لاچيانگ شهردار شهر شينماي تايلند، با اعلام اين كه شهري كه وي مسئوليت مديريت آن را بر عهده دارد، شهري 200 هزار نفره در شمال تايلند و محصور در كوههاست، گفت: همه شهرها موقعيت و شرايط خاص جغرافيايي و محيطي دارند كه بايد براساس آن براي آنها تصميم گرفت.
وي يكي از معضلات اين شهر را كارگران ميهمان عنوان كرد كه در حال ساماندهي آنها هستند و تاكيد كرد: اخيرا يكي از مجلههاي معتبر گردشگري آمريكايي، شهر شين ماي را به عنوان يكي از مقصدهاي مناسب براي گردشگري معرفي كرده بود.
اين شهردار زن 36 ساله تايلندي معتقد است كه توسعه گردشگري و سرمايهگذاريهاي بيشتر ميتواند شهرهاي آسيايي را متحول كند.
همچنين احمد سلامت - معاون شهردار استانبول در پاسخ به سوال خبرنگاران، اظهار كرد: توسعه حمل و نقل عمومي از طريق خطوط تندرو(BRT) و نيز تشويق شهروندان به استفاده نكردن از خودروهاي شخصي جزو راهكارهاي شهر استانبول براي رفع مشكلات حمل و نقل عمومي بوده است.
وي همچنين با اعلام اين كه سالانه 15 كيلومتر مترو به خطوط ريلي اين شهر اضافه ميشود، گفت: در حال حاضر 120 كيلومتر خطوط ريلي زميني و هوايي در استانبول وجود دارد كه طبق پيشبينيها در سال 2010 به 250 كيلومتر و در سال 2020 به 500 كيلومتر افزايش مييابد.
پنجشنبه 30 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]