واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سياست - ادعاي دستگيري فرمانده سپاه قدس در عراق
سياست - ادعاي دستگيري فرمانده سپاه قدس در عراق
نيروهاي نظامي آمريكايي در عراق مدعي شدهاند كه روز سهشنبه، يك ايراني كه به ادعاي آنها از فرماندهان سپاه قدس است توسط نيروهاي امنيتي عراق در فرودگاه بغداد دستگير شده است. به گزارش بيبيسي و آسوشيتدپرس نيروهاي امنيتي عراقي ادعا كردهاند كه فرد دستگير شده تحت عنوان همكاري در بازسازي مراكز مذهبي عراق، در ارسال اسلحههاي ايراني به عراق دست داشته است. در بيانيهاي كه ارتش آمريكا روز گذشته صادر كرد، آمده كه اين فرد مظنون هنگامي كه قصد داشته عراق را ترك كند، بازداشت شده اما هويت اين فرد بازداشت شده فاش نشده است. انتشار اين خبر در حالي صورت گرفته كه جز خبرگزاريهاي غيررسمي آفتاب و البرز و شهاب، هيچ يك از خبرگزاريهاي رسمي يا نيمهرسمي داخلي تا آخرين لحظه تنظيم اين گزارش، خبري درباره صحت و سقم دستگيري اين ايراني در عراق منتشر نكردهاند. تنها خبرگزاري آفتاب به نقل از خبرگزاري چيني شينهوا، خبر داده كه «نيروهاي نظامي آمريكا در ادعايي اعجاببرانگيز اظهار داشتهاند كه يك عضو ارشد سپاه قدس ايران را در فرودگاه بغداد دستگير كردهاند و فرد دستگير شده با خود مقدار نامشخصي كوكائين حمل ميكردهاست.»! پايگاه خبري البرز نيز ادعاي دستگيري اين مقام ارشد «سپاه پاسداران ايران را سياهنمايي بيبيسي همزمان با امضاي توافقنامه امنيتي عراق و آمريكا» توصيف كرده است.
دستگيري اين ايراني در فرودگاه عراق آن هم به اتهام ارسال اسلحه به عراق گرچه هنوز به تاييد يا تكذيب مقامهاي مسوول ايراني نرسيده، اما اين اول بار نيست كه ايرانياني در عراق به اتهام تسهيل ارسال اسلحه و ادوات نظامي به شبهنظاميان مخالف حضور نيروهاي آمريكايي در عراق و تلاش براي ناآرامي در اين كشور بازداشت ميشوند. دولت آمريكا، دولت ايران را متهم ميكند كه براي نيروهاي شبهنظامي نه تنها در عراق بلكه در لبنان، فلسطين و سودان اسلحه ميفرستد. سه ماه پيش نيز مقامهاي اطلاعاتي و امنيتي آمريكايي، ايران را متهم كردند كه شبهنظاميان شيعه عراقي را با همكاري حزبالله لبنان در شهرهاي قم، تهران، اهواز و مشهد آموزش ميدهد. همان زمان نيز فرمانده ارتش آمريكا در عراق اعلام كرد كه نيروهاي اين كشور موفق به دستگيري سه نفر از اعضاي يك گروه شبهنظامي مرتبط با ايران در شرق بغداد شدهاند و آسوشيتدپرس نيز گزارش داد كه اين سه نفر در جريان عملياتي گسترده براي كشف مخفيگاههاي شبهنظاميان شيعه در پايتخت عراق دستگير شدهاند و عضوي از يك شبكه زيرزميني مرتبط با نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در عراق هستند. البته ايران همواره چنين اتهاماتي را به شدت رد و تاكيد كرده كه حمايت ايران از نيروهاي ملي مخالف حضور اشغالگران تنها صورتي معنوي و سياسي دارد. بنا به گزارشهاي رسانههاي خبري غيرايراني همچون بيبيسي و آسوشيتدپرس و به ادعاي نيروهاي امنيتي عراق، فرد دستگير شده كه عضو ارشد سپاه قدس، يگان ويژه عمليات سپاه پاسداران است از محمولههاي ساختماني براي جاسازي و پنهانسازي سلاحهاي ارسالي به عراق استفاده ميكرده است.
خبر دستگيري اين فرمانده نيروي قدس، زماني منتشر شده كه پارلمان عراق سرگرم بررسي تصويب پيمان امنيتي با آمريكاست. پيشنويس اين توافقنامه، در دولت عراق به تصويب رسيده و به امضاي هوشيار زيباري، وزير خارجه عراق و رايان كروكر، سفير آمريكا در عراق نيز رسيده است. اين توافقنامه به نيروهاي آمريكايي اجازه ميدهد سه سال ديگر در عراق حضور داشته باشند. نمايندگان كرد و بخش عمدهاي از نمايندگان شيعه در پارلمان عراق از تصويب توافقنامه امنيتي با آمريكا حمايت كردهاند و عمدهترين مخالفان اين توافقنامه را طرفداران مقتدي صدر تشكيل ميدهند كه ۳۰ كرسي از ۲۷۵ كرسي پارلمان عراق را در اختيار دارند. پيش از تصويب اين توافقنامه در دولت عراق، مقامهاي ايراني مخالفت خود را با نهايي شدن آن ابراز ميداشتند و نسبت به مفادي از آن ايراد ميگرفتند. مقامهاي ايراني بيش از همه به تداوم حضور نيروهاي اشغالگر در عراق و مادهاي از پيشنويس اين پيمان كه به موجب آن نيروهاي آمريكايي در تعقيب تروريستها ميتوانند به داخل خاك همسايگان عراق نيز نفوذ كنند، اعتراض داشتند ولي با اعمال تغييراتي در مفاد اين توافقنامه و تعهد مقامهاي عراقي مبني بر جلوگيري از هر گونه تعرضي به همسايگان عراق از طريق خاك اين كشور، لحن مقامهاي رسمي ايران نسبت به توافقنامه امضا شده در دولت عراق تغيير كرد. پس از تصويب اين توافقنامه در دولت نوري مالكي، آيتالله هاشمي شاهرودي، رئيس قوه قضائيه، موضع دولت عراق در اين موضوع را «بسيار خوب» توصيف كرد و گفت: «ايجاد امنيت در عراق به نفع كشورهاي منطقه است.» علي لاريجاني، رئيس مجلس نيز كه پيشتر موضعي مخالف در قبال امضاي اين توافقنامه داشت، به استقبال تلويحي از تغييراتي كه در پيشنويس اين توافقنامه ايجاد شده رفت و در نهايت حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه ايران، اعلام كرد كه ايران موضع خود را پس از تصويب نهايي اين توافقنامه اعلام خواهد كرد.
پنجشنبه 30 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]