تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند عزوجل مى فرمايد: هيچ مخلوقى نيست كه به غير من پناه ببرد، مگر اين كه دستش را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837256685




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عوامل بروز كودك آزاري


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: عوامل بروز كودك آزاري
علي نيا-طبق گزارش سازمان جهاني بهداشت 40 ميليون كودك يك تا 4 ساله در جهان در معرض سوء رفتار و غفلت والدين قرار دارند و نيازمند استفاده از خدمات بهداشتي، درماني و اجتماعي هستند.

با وجود اين كه در كشور ما نيز پديده كودك آزاري در برخي مواقع نمود پيدا مي كند و برخي از كودكان در طول زندگي خود توسط والدين مورد ضرب و جرح قرار مي گيرند و اما تاكنون مطالعه جامع و گسترده اي در اين خصوص انجام نشده است، اين گفت و گو به اين پديده پرداخته است.

مدير گروه سلامت رواني، اجتماعي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي با اشاره به اين كه تشخيص ندادن سوء رفتار با كودكان، امكان بروز آسيب هاي اجتماعي در آنان را بيشتر مي كند، گفت: با ايجاد حساسيت در تشخيص كودك آزاري مي توان از پيامدهاي جسمي، رواني و عاطفي اين معضل در رشد و سلامت كودكان تا حدود زيادي جلوگيري كرد.

دكتر ربابه بلاغي در تعريف سوء رفتار با كودكان بيان كرد: سوء رفتار با كودكان، به هر گونه رفتار يا انجام ندادن مراقبت از آن ها گفته مي شود كه در نتيجه آن، كودك توسط اطرافيان خود مورد آزار جسمي، جنسي، بي توجهي و آزار عاطفي قرار مي گيرد.

وي افزود: كودك آزاري به صورت سوء رفتار جسماني نيز ممكن است بروز كند كه به طور معمول باعث بروز صدمات عمدي بر بدن يا مسموم كردن او مي شود.

وي ادامه داد: در مسموم ساختن عمدي كودك، والدين سعي مي كنند هنگام بد خلقي كودك با خوراندن داروهايي خواب آور او را خواب كنند كه با افزايش مقدار دارو اثرات سمي آن ظاهر مي شود و كودك دچار اغما و حتي مرگ مي شود.

بلاغي سوء رفتار هيجاني را يكي ديگر از موارد كودك آزاري ذكر كرد و ادامه داد: اين نوع رفتار شامل طرد كردن، بي اعتنايي، انتقاد كردن، منزوي ساختن با ايجاد وحشت در كودكان مي شود.

وي افزود: در اين نوع سوء رفتار كه شايع ترين سوء رفتار بياني و بد نام كردن كودكان به شمار مي رود اعتماد به نفس آن ها دچار خدشه مي شود.

وي بيان كرد: كندي رشد رواني اجتماعي و نبود وابستگي طبيعي بين والدين و كودك باعث ناتواني در درك و پاسخ به نيازهاي كودكان مي شود.وي ادامه داد: محروم ساختن كودك از غذا، لباس، سرپناه و محبت پدر و مادر موجب صدمه ديدن و مرگ كودك مي شود.

مدير گروه سلامت رواني، اجتماعي دانشگاه علوم پزشكي استان خاطر نشان كرد: با وجود بالا رفتن سطح آگاهي جامعه و بهبود روش هاي تربيتي، سوء رفتار با كودكان موجب افزايش آمار مربوط به كودك آزاري شده است.

وي گفت: طبق مطالعاتي كه درخصوص سوء رفتار با كودكان در ايران انجام شده، مشخص شده است بيشترين درصد كودك آزاري جسماني توسط افرادي رخ داده كه بي سواد يا بدون شغل بوده اند.

وي عوامل مستعد كننده كودك آزاري جسماني را تعداد زياد فرزندان و اعتياد در خانواده ذكر كرد و گفت: عوامل مستعد كننده سوء رفتار جسماني در كودكاني كه والدين آن ها جوان، الكليسم و معتاد به مواد مخدر بوده اند بيشتر مشاهده شده است.وي يكي ديگر از عوامل بروز كودك آزاري در اجتماع را انزوا، شلوغي خانواده، تربيت در سطح پايين اجتماعي، استرس، ارتباطات ناكافي با افراد فاميل بيان كرد.

وي ادامه داد: ناسازگاري و خشونت در روابط زناشويي، استفاده نكردن از راه هاي مناسب براي حل مشكل، صميميت اندك در روابط والدين، نبود پدر به دليل فوت و طلاق از ديگر عوامل به وجود آوردن زمينه كودك آزاري در خانواده هاست.

بلاغي گفت: برگزاري جلسات مشاوره براي زوجين جوان در مورد خصوصياتي كه والدين بايد براي رشد و پرورش فرزندانشان در آينده دارا باشند، ضروري به نظر مي رسد.

وي با اشاره به اين كه ارزيابي رفتار والدين در بيمارستان قبل از تولد نوزاد چگونگي تعامل مادر با كودك شيرخوار و تعداد دفعات ملاقات اطرافيان از نوزاد مدنظر قرار مي گيرد گفت: در صورتي كه احتمال خطر سوء رفتار جسماني با كودك وجود داشته باشد مادر براي مدتي در بيمارستان بستري خواهد شد.وي افزود: استفاده از رسانه هاي گروهي براي آموزش زوج هاي جوان در مورد خصوصيات و ويژگي هاي عادي و غير عادي كودكان، تأسيس و تقويت مراكز مشاوره خانواده و گنجاندن برنامه هاي تعليمات مذهبي در رسانه هاي گروهي از جمله اقدامات مؤثر پيشگيرانه براي كودك آزاري است.
 پنجشنبه 30 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن