تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود بايد گره از كار گرفتارى باز كند....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837222642




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اخذ كارمزد براي الكترونيكي كردن خدمات بانكي


واضح آرشیو وب فارسی:آی تی ایران: اخذ كارمزد براي الكترونيكي كردن خدمات بانكي
- تصميم مي‌گيريد از اين به بعد قبوض خود را از طريق دستگاه‌هاي خودپرداز (ATM) موجود در سطح شهر پرداخت كنيد، چراكه روز گذشته در خبري خوانده بوديد كه «بر اساس بخشنامه بانك مركزي كه از نيمه دوم مهر ماه سال جاري لازم‌الاجرا شده، بانك‌ها در قبال پذيرش هرنوع قبض تلفن‌هاي ثابت و همراه، مبلغ 600 تومان (200 تومان از مشتري و 400 تومان از مخابرات) به عنوان كارمزد دريافت مي‌كنند.»
بر همين اساس و براي اينكه پول اضافي پرداخت نكنيد به اين نتيجه مي‌رسيد كه قبض‌هاي خود را از آسان‌ترين راه يعني استفاده از دستگاه‌هاي ATM پرداخت كنيد.
به طرف يكي از اين دستگاه‌ها مي‌رويد، با وارد كردن شماره رمز، گزينه مورد نظر خود را انتخاب مي‌كنيد.
اما بعد از چند لحظه متوجه مي‌شويد از آنجايي كه خودپرداز مورد استفاده به سيستم شتاب متصل نيست، نمي‌تواند فرمان شما را اجرا كند. به سراغ خودپردازهاي ديگري هم مي‌رويد و با انواع و اقسام پيام‌ها روبه‌رو مي‌شويد. دست آخر هم موفق به پرداخت قبوض خود نمي‌شويد.
با توجه به زمان زيادي كه پشت دستگاه‌هاي خودپرداز و صف‌هاي طولاني آن سپري كرده‌ايد، به پرداخت 600 تومان راضي و تصميم مي‌گيريد با مراجعه حضوري به شعبه بانك، قبوض خود را پرداخت كنيد.
اخذ كارمزد براي تشويق
مسوولان بانك مركزي هدف از گرفتن اين ميزان كارمزد را تشويق مردم به استفاده از خدمات بانكداري الكترونيكي و جلوگيري از ترافيك شهري و ازدحام در بانك‌ها عنوان كرده‌اند.
در همين زمينه درويشي، مدير اداره نظارت بر بانك‌هاي بانك‌مركزي اظهار داشته بود: «روال طولاني از طريق سيستم سنتي طي مي‌شود كه هزينه‌اي بيش از دو تا سه‌هزار تومان را به مشتريان تحميل مي‌كند. بر همين اساس، اگر كسي به روش سنتي در اين خصوص اقدام كند، از وي كارمزد اخذ مي‌شود اما اگر كسي به روش الكترونيكي كار خود را انجام دهد، به منظور تشويق مردم به استفاده از بانكداري الكترونيك، كارمزدي از وي اخذ نخواهد شد.»
وي در ادامه متذكر مي‌شود: «امروزه نبايد هر جا يك شعبه داشته باشيم و بايد به دنبال شعبه‌هاي مجازي باشيم، ضمن اينكه امروزه در دنيا مرسوم نيست كه مردم در شعب در صف‌هاي طولاني منتظر بمانند.»
بانك مركزي در حالي با ابلاغ اخذ كارمزد از مشتريان بانك قصد تشويق مردم به استفاده از خدمات بانكداري الكترونيك را دارد كه هنوز بانكداري الكترونيك از جمله سيستم «ساتنا» به‌رغم پيشرفت‌هاي زياد، همچنان كاستي‌هاي فراواني داشته و جوابگوي نياز مشتريان نظام بانكي كشور نيست.
از جمله مهمترين اهداف و برنامه‌هاي سيستم بانكي در سال‌‌هاي گذشته دستيابي به خدمات پيشرفته بانكداري الكترونيكي بوده است. تحقق اين اهداف به عنوان يكي از اجزاي برنامه دولت الكترونيكي، اگرچه با توفيق‌هايي همراه بوده ولي به طور كامل انتظارات دولت و كارشناسان امور بانكداري را برآورده نكرده است.
به گفته كارشناسان تغيير روش‌هاي بانكداري از سنتي به مدرن، نيازمند تغيير در ابزار و فناوري‌ها از يك سو و فرهنگ‌سازي از سوي ديگر است. اين در حالي است كه در سال‌هاي گذشته به‌رغم تمام تلاش‌ها براي به روز كردن تكنولوژي بانكداري به جهت عدم تغيير در فرهنگ بانكداري كشور، سرعت مطلوبي در گسترش خدمات الكترونيك بانكداري مشاهده نشده است.
يكي از متداول‌ترين ابزارهاي بانكداري الكترونيك، دستگاه‌هاي خودپرداز هستند كه استفاده از آنها نه‌تنها بسيار ساده و سريع است بلكه در بسياري از موارد كارمزدي را نيز از مشتريان دريافت نمي‌كند. با اين وجود بيشترين شكايت مردم از سيستم بانكي مربوط به همين خودپردازها است.
پايين بودن تعداد دستگاه‌ها و سقف مبالغ پرداختي در يك روز، خرابي و خارج بودن اين دستگاه‌ها از شبكه در بسياري از اوقات از جمله بزرگ‌ترين اشكالات خودپردازهاي به كار گرفته شده در سطح شهر است.
هرچند مسوولان بانك مركزي كشور اعلام كرده‌اند در پي كم‌كردن مشكلات اين دستگاه‌ها هستند، اما به تازگي وظيفه جديدي بر عهده دستگاه‌هاي خودپرداز گذاشته شده است كه آن پرداخت قبض‌هاي مختلف از طريق اين دستگاه‌ها است.
راه را باز كرده‌ايم
بسياري از مشتركان كه از تاريخ بيستم مهرماه (تاريخ اجراي دريافت كارمزد در بانك‌ها) به بانك‌ مراجعه مي‌كنند با مشكلات و سردرگمي‌هايي روبه‌رو شده‌اند. برخي از شعب بانك‌ها نه تنها كمكي به كاربران در استفاده از دستگاه‌هاي ATM‌ براي پرداخت قبوض خود نمي‌كنند، بلكه قبض‌هاي گوناگوني همچون آب، برق، گاز، تلفن را نيز دريافت نكرده و عنوان مي‌دارند كه اين خدمات تنها بايد از طريق سيستم‌هاي الكترونيكي انجام بپذيرد. در اين بين مشكلات ديگري كه به عدم فرهنگ‌سازي مردم در استفاده صحيح از اين دستگاه است نيز ديده مي‌شود. به نحوي كه بسياري از مشتركان اين خودپردازها تنها براي دريافت وجه از اين دستگاه‌ها استفاده مي‌كنند و اكنون با اجرايي شدن دريافت كارمزد و نداشتن آگاهي نسبت به چگونگي پرداخت قبوض به وسيله ATM، با هجوم خود به دستگاه‌ها باعث خرابي آنها و معطلي هزاران كاربر ديگر مي‌شوند.
به اعتقاد اكثر كارشناسان تمامي اين اقدامات كه در راستاي الكترونيكي كردن نظام بانكي برداشته مي‌شود، قدم‌هاي مناسبي هستند اما چرا در حالي كه همه بانك‌ها زير ساخت‌هاي لازم را فراهم نكرده‌اند بانك مركزي بايد تصميمات جديدي اتخاذ كند و بر مشكلات كاربران بيفزايد.
صرفه نظر از مشكلاتي كه در زمينه پرداخت قبوض از طريق اينترنت وجود دارد يكي از مشكلات اساسي در زمينه پرداخت قبوض از طريق مربوط به سيستم «شتاب» بانك‌ها است. به اين ترتيب كه فرد براي اينكه بتواند از طريق خودپرداز يك بانك خاص قبض‌‌‌هايش را پرداخت كند حتما بايد در آن بانك داراي حساب بوده و كارت بانك آن را نيز داشته باشد.
مهران شريفي، مدير اداره نظام‌هاي پرداخت بانك‌ مركزي در اين خصوص مي‌گويد: «به نظر من اين يك مشكل اساسي در زمينه استفاده از خودپردازها براي پرداخت قبوض نيست چرا كه در حال حاضر تعدادي بانك هستند كه با اتصال به سيستم شتاب اين امكان را فراهم مي‌كنند كه كاربران قبوض خود را پرداخت كنند.
اما در كل بايد بگويم در پي مصوبه دولت، خدمات طرح شتاب در مورد پرداخت قبوض از طريق خودپردازها تا پايان سال‌جاري برقرار خواهد شد.» وي تصريح مي‌كند: «بانك‌هايي هم كه به سيستم شتاب متصل نيستند از طريق اينترنت يا موبايل بانكينگ امكان پرداخت قبوض را براي مشتريان خود فراهم كرده‌اند و آنها مي‌توانند در طول روز و بدون دغدغه قبوض خود را پرداخت كنند.»
وي در پاسخ به اين سوال كه در حال حاضر مردم با خودپردازها مشكلات اساسي دارند و ارائه خدمات توسط اين دستگاه‌ها با وقفه‌ها و كاستي‌هاي فراواني روبه‌رو است و حال چرا بايد مشكل جديد به آن اضافه شود نيز مي‌گويد: «بررسي‌هاي ما نشان مي‌دهد كه عمده‌ترين مشكل خودپردازها اين است كه پول آنها به سرعت تمام مي‌شود و به اين ترتيب از گردونه ارائه عمليات خارج مي‌شوند اما درمورد پرداخت قبوض مختلف كه پولي در قبال آن رد و بدل نمي‌شود و مبلغ قبض به صورت الكترونيكي از حساب دارنده كارت كسر و رسيدي به وي داده مي‌شود، مشكل خاصي وجود نخواهد داشت.»
وي در ادامه در خصوص كارمزد گرفته شده توسط بانك مركزي نيز مي‌گويد: «هدف از گرفتن اين كارمزد اين است كه مردم به سمت بانكداري الكترونيكي و استفاده از امكانات آن سوق يابند چرا كه گسترش اين رويه هم به نفع جامعه است و هم به سود نظام بانكي كشور.» شريفي در پاسخ به اين سوال كه چرا بانك مركزي به جاي تشويق و به نوعي با تنبيه كاربران قصد سوق دادن مشتريان به سوي بانكداري الكترونيك را دارند، نيز مي‌گويد:
«به نظر من گرفتن كارمزد اصلا جنبه تنبيهي نداشته و اين رسانه‌ها هستند كه چنين جوي را به وجود مي‌آورند. به نظر شما اين تنبيه است كه ما چند راه به جاي يك راه به مشتريان پيشنهاد مي‌كنيم تا به راحتي و سهولت و بدون هيچ استرسي قبوض خود را
پرداخت كنند.»
وي اظهار مي‌دارد: «مردم از اين طريق مي‌توانند در تمام طول 24 ساعت شبانه‌روز قبوض خود را پرداخت كنند و ملزم نيستند تنها در ساعات اداري اين كار را انجام دهند همچنين بانك‌ها هم ضمن فراغت، امكان ارائه خدمات با كيفيت‌تر به مشتريان را پيدا خواهند كرد. به نظر من اين تغيير بالاخره زماني بايد اتفاق مي‌افتاد و بايد بگويم در برنامه‌هايي كه براي بانك مركزي تدوين شده در نهايت به سمت اعمال سياست‌هاي تشويقي نيز پيش خواهيم رفت.»
شريفي بر اين باور است كه الكترونيكي‌شدن خدمات هيچ محدوديتي را براي كاربران به وجود نخواهدآورد چرا كه حتي سالمندان هم كه عده‌اي ادعا دارند امكان استفاده از اين خدمات را ندارند مي‌توانند با كمك فرزندان يا اطرافيان به راحتي كارهاي خود را انجام دهند.
اعتراض مخابرات به كارمزدها
بخشنامه بانك مركزي در خصوص دريافت كارمزدها علاوه بر شكايت كاربران، واكنش‌هاي ديگري را نيز به دنبال داشت. يكي ديگر از اين واكنش‌ها اعتراض مخابرات نسبت به دريافت اين كارمزدها بود و اينكه دريافت اين ميزان كارمزد بانك‌ها از قبوض تلفن با قانون بودجه سال 87 كشور مغايرت دارد.
صابر فيضي، مدير عامل شركت مخابرات ايران در گفت‌وگويي ضمن اشاره به دريافت كارمزد بانك‌ها از قبوض تلفن ثابت و همراه مي‌‌گويد: «بانك‌ها بدون هيچ هماهنگي قبلي يا ارائه بخشنامه‌اي به چنين اقدامي دست زده‌اند، درحالي كه اين كار باعث ضرر شركت مخابرات ايران نيز خواهد شد.» وي در ادامه مي‌‌افزايد: «بودجه شركت مخابرات در سال 87 به عنوان يك شركت دولتي از قبل تعيين شده است و در آن هيچ اشاره‌اي به هزينه‌هاي جانبي مانند كارمزد بانك‌ها نشده كه اين امر مي‌تواند ضرر هنگفتي به شركت وارد كند.»
 چهارشنبه 29 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آی تی ایران]
[مشاهده در: www.itiran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن