واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: احمدينژاد در پيامي به همايش «جوانان و هويت ايراني»:قرآن كريم هويت انسان را در جهت «اليالله» ميشناسد
گروه اجتماعي: قرآن كريم هويت انسان را در جهت «اليالله» ميشناسد كه فقط و فقط در ارتباط او با مبدأ هستي معنا مييابد و شخصيت حقيقي او از اين رهگذر شكل ميگيرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، همايش «جوانان و هويت ايراني؛ همسازي عناصر ديني و ملي» صبح امروز 29 آبانماه با حضور جمعي از مسئولان سازمان ملي جوانان و جهاد دانشگاهي در تالار فردوسي دانشگاه تهران آغاز شد.
قرائت پيام رئيسجمهور از جمله برنامههاي اين همايش بود كه توسط حجتالاسلاموالمسلمين «حاجعلياكبري» معاون رئيسجمهور در امور جوانان صورت گرفت.
متن پيام به شرح زير است:
«حضور سبز انديشمندان، نخبگان و جوانان آيندهساز ايراني كه بار امانت سنگين براي تحقق فرداي روشن جامعه اسلامي را به دوش ميكشند در اولين همايش ملي «جوانان و هويت ايراني» كه بههمت سازمان ملي جوانان و جهاد دانشگاهي برگزار شده است، ارج مينهم.
هويت مرز انسان و غيرانسان در پهنه هستي است و هويتيابي راهي است كه از انسان آغاز شده و به سوي خداي بزرگ منتهي ميشود با شناخت هويت خويش هستي روشن از آينده، فرد و جامعه تعالي انسان رخ مينمايد و انسان بهدرستي نقش و جايگاه و شأن والاي خود را در زندگي در مييابد و از اين رهگذر هم از گذشته رهتوشه درس و عبرت ميگيرد و هم در زمان حال با ايستادن بر جزيره فرصت، آينده را آنچنان كه بايسته و شايسته است مينگرد و مينگارد.
يك موضوع را در هر دين و آيين و در اغلب متون ديني، فلسفي و ادبي تاريخ بشر ميتوان يافت اما آنچه نگاه اسلام ناب و انقلاب اسلامي از هويت را از ديگر مكاتب و ديدگاهها متمايز ميسازد توجه به چند نكته است.
1- مكاتب فكري مختلف جهان امروز كه تحت تأثير آموزههاي اومانيستي هستند هويت انسان را گاه به منزله طبيعت ثانويه و ميراث نژادي و فرهنگي او گرفتهاند زماني به هويت به منزله يك پديده روانشناختي و از مقوله احساس نگاه كردهاند در زمان ديگر آن را راهبردي براي دستيابي به اهداف جامعه پنداشتهاند و در برههاي هويت را يك پديده ارتباطي و اجتماعي دانستهاند اين نگاهها اگر چه بعضا و تا حدي قابل توجه و قبول است اما از جامعيت و عمق چنداني برخوردار نيستند.
و اما نگاه اسلام نگاهي همهجانبه عميق و داراي چارچوب معين در عين انعطافپذيري است در نظر اسلام عزير فطرت الهي هويت مشترك همه انسانهاست و فطرت انسان نه نقطه سرانجام كه نقطه آغاز يك حركت رو به كمال است.
قرآن كريم نيز هويت انسان را در جهت اليالله ميشناسد كه فقط و فقط در ارتباط او با مبدأ هستي معنا مييابد و شخصيت حقيقي او از اين رهگذر شكل ميگيرد و جلوه تابناك او در پرتو اين ارتباط جلوه ميكند و در اين مسير گزينش نوع رابطه او با حق است كه عامل اصلي تعيينكننده هويت و كمال هستي آن است.
نگاه اسلامي به هويت نگاهي كامل، جامع و راهگشاست، نگاهي كه هم گذشته را ميپالايد، هم حال را سامان ميدهد و هم شعله اميد به آينده روشن را در پرتو تربيت و هدايت انسان كامل فروزان ميسازد و مسير نوراني خودشناسي، خوديابي، خودسازي و خودباوري تا جامعهسازي و جهانيسازي توحيدي را ترسيم ميكند.
برادران و خواهران گرامي راز هستي بحران هويت امروز ليبرال دموكراسي غرب و قبل از آن كمونيسم شرق در اين نكته محوري نهفته است؛ غفلت از جستجوي نقش و جايگاه انسان و جوان امروز در نظام هستي اگر اين مهم درست فهميده شود و به خوبي و با زبان مناسب به نسلهاي امروز و آينده ايران و جهان انتقال يابد بخش عمدهاي از رسالت و مسئوليتمان به انجام رسيده است.
2- انقلاب اسلامي كه حركتي انسانساز و برخاسته از آموزههاي زلال وحياني به رهبري انساني خودساخته و الهي بود توانست فطرت مردم و جوانان را مورد خطاب قرار دهد و بيدار سازد و در مسير شكليابي و اوجگيري و تثبيت انقلاب از ابتدا تا به امروز پرچمدار هويت حقيقي انسان باشد.
انقلاب اسلامي ايران در غوغاي ايسمها و ايدههاي جعلي به وقوع پيوست و دست دل و جان همگان بهويژه جوانان را گرفت و دوباره به بوستان معطر دين و قرآن و معارف الهي رجعت داد از همان روزهاي اول انقلاب اسلامي بود كه شجره طيبه خودباوري و عزت نفس و ما ميتوانيم باليدن گرفت و امروز ما در سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي شاهد به بار نشستن آن و رويشهاي سرسبز ديگري از رشد و پيشرفت مبتني بر خودباوري و خوداتكايي هستيم و دير نيست كه شاخههاي اين شجره طوبي بر ديگر سرزمينهاي اسلامي سايه گستراند و هويت جمعي جهان اسلام براي بار ديگر جوانه بزند و زمينه شكوفايي تمدن اسلامي كه بر شالوده خون شهيدان و تلاشهاي ماندگار انسانهاي خوديافته بنا نهاده شده است را فراهم سازد.
3- اين حركت بيداركننده كه اينك تبديل به جريان بالنده، پويا و تاريخساز شده است علاوه بر اينكه هويت ملي و ديني ايرانيان بهويژه جوانان عزيز را احيا كرده است هويتيابي را دغدغه امروز آزادگان جهان نيز كرده است امروز به هر جاي دنيا كه پاي مينهيم اين دغدغه مقدس را ميبينيم كه رو به رشد نهاده و آماده شكوفايي است.
بيترديد دشمن مستكبر آرام ننشسته و نخواهد نشست غوغاي جهانيسازي، دهكده جهاني پايان تاريخ نبرد تمدنها همه و همه براي مقابله با همين هويتيابي است كه دغدغه انسان امروز شده است آنان در اين مسير كانون برنامههاي خود را بر مديريت ميلها و رغبتها نهاده و ابزار خود را شبهه و غفلت قرار دادهاند تا جوان ايراني كه ميراثدار ميراث ماندگار قرنها تلاش ديني و ملي و سالها تلاش انقلابي است از خود بيگانه سازد بين او و گذشته روشنش فاصله اندازد و آينده را در پيشروي او تاريك و مبهم جلوه دهد تا ارتجاعي ديگر را رقم زند و مانند گذشتههاي نهچندان دور وي را از هويتيابي فعال كه ثمره انقلاب اسلامي است به هويتيابي منفعلانه وادارد.
4- ما به ياري خدا در آغاز يك دهه طلايي كه پيشرفت و عدالت نام گرفته و در تارك و ديباچه آن نام نوآوري و شكوفايي ميدرخشد مسير خود را يافتهايم و بر اين باوريم كه راه مقابله با تلاش سازمانيافته دشمن در عرصه فرهنگ پاسداري آگاهانه عالمانه و همهجانبه از هويت فرهنگي اين ملت است هويتي كه برآيند هويت ديني و انقلابي او و به منزله شناسنامه جامعه ايراني است.
بحمدلله ترسيم چشمانداز 20 ساله نظام و در آيندهاي نزديك تدوين برنامه پنجم سازندگي كشور كه برگرفته از آموزههاي ناب ديني و انقلابي است ميتواند ما را در اين مسير خطير ياري نمايد به ويژه اينكه در سالهاي اخير رهنمودهاي حكيمانه رهبر عزيزمان در ترسيم و تبيين مهندسي فرهنگي كشور همراه با تلاش صاحبنظران و نهادهاي دستاندركار پيمودن اين راه را هموارتر كرده است.
در پايان از سازمان ملي جوانان ميخواهم براي كمك به اين امر سرنوشتساز تمهيدات و زمينههاي لازم را براي مقوله مهم و تأثيرگذار هويت بهعنوان يك مقوله اصلي فراهم كند و با دعوت از صاحبنظران حوزه و دانشگاه و نهادهاي ذيربط با تشكيل همانديشيها و كارگروههاي مفيد و مؤثر به شكل مستمر و دورهاي و سالانه تحولات بخش هويت را با رهيابيهاي علمي و عيني رصد كنند و در اين مسير به فكر سرشار و روح زلال و انديشههاي خلاق و راهگشاي نسل جوان و جوانان عزيز بيش از گذشته اعتماد كنند و از جوانان براي اين موضوع حياتي استمداد جويند و در اولين فرصت ممكن نتايج مطالعات و تحقيقات جامع خود را بهگونهاي كه قابليت تبديل به برنامه عمل داشته باشد تنظيم نمايند بيترديد در مقابله با هويتسازي جعلي دشمن سهم هر نهاد كوچك و بزرگ اجتماعي از نهاد انسانساز خانواده تا مدرسه و محيط تعليم و تربيت تا مراكز آموزش عالي و حوزههاي مقدس علميه و نيز نهادهاي عمومي بهويژه رسانهها و بخشهاي اثرگذار عرصه ادبيات و هنر و ميراث فرهنگي بايد معلوم شود و همه اين تلاشها در قالب برنامههاي ملي هويت ذيل برنامههاي پنجساله سامان يابد اميد داريم شما جوانان عزيز كه طلايهداران فرداي روشن نظام اسلامي و جهان هستي با انديشه و تفكر برخاسته از آموزههاي ناب ديني و انقلابي گامهاي اصلي آباداني و پيشرفت ايران عزيز اسلام را با گفتمان اميدبخش عدالت برداريد و با ارائه الگوي عملي و عيني جهان را به تحقق وعده آسماني حكومت عدالت و عبوديت نزديگتر سازيد.انشاءالله»
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]