واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي آشتي اسلام ، دموكراسي و غرب
ارتباطات ديجيتال و بي سيمي را گسترش داديم، آموزش كامپيوتر و نرم افزار را آغاز كرديم. دانش آموزان دبيرستاني داوطلب را به كار گرفتيم تا از مصونيت جهاني نوزادان عليه بيماري فلج اطفال، كه در بسياري از كشورها به جز پاكستان ريشه كن شده بود، مطمئن شويم. به معناي واقعي كلمه درآمدهاي مالياتي را دو برابر و نرخ رشد ملي را سه برابر كرديم. پاكستان تبديل به يكي از 10 بازار شكوفاي جهان شد. ما در حال پيشرفت بوديم، همه چيز را امروزي كرديم، پاكستان را وارد قرن بيست و يكم ميكرديم. اما همين برنامة مدرن كردن، ما را به خطري جدي عليه افراطيها كه براي دستيابي به برنامة سياسي و خفقان آور خود جهل و فقر را توسعه ميدادند، تبديل كرد.
تعجبي نداشت كه افراطيها و افراد مستبد، من و دولتم را موانعي بزرگ در راه رسيدن به طرحها و هدفهاي خود قلمداد كنند. افراطيها، اسلامگرايان و مأموران اطلاعاتي همراه شدند تا سياستهاي اقتصادي و اجتماعي ما را متزلزل كنند و دولتم را از اعتبار ساقط نمايند. آنان از تلاشهاي من براي حمايت از تشكيل دولت فراگير افغان با كمك سازمان ملل خوششان نميآمد. آنان هرج ومرج ايجاد كردند. از سوي ديگر، دولت من، مشغول احياي نظم و ترتيب و اصلاح مدارس سياسي بود. عمليات ارتش در كراچي را به پايان رسانديم و صلح را به اين شهر بزرگ كه توسط تروريستها اشغال شده بود، باز گردانديم. آدم ربايي براي گرفتن باج ، تجارت مواد مخدر و مهاجرت غيرقانوني را سركوب كرديم. دارودستههاي تروريسم بينالملل در حال ظهور، وقتي پاكستان در كنترل من بود، از پاكستان ميترسيدند.
آنان دولت مرا با اهداف طرفدار مردماش، تهديدي علية دستورالعمل الهي و ايدئولوژيك خود ميدانستند. و من در مقابل آنان ايستاده بودم. من معتقدم حداقل قدري رابطة علت و معلولي در اين حقيقت كه اكثر حملات تروريستي بزرگ در دنيا زماني به وقوع پيوستند كه حزب من بر سر قدرت نبوده است، زماني كه بدون نظارت و كنترل مي توانستند فعاليت كنند، وجود دارد . اين حملات شامل دو حمله به مركز تجارت جهاني در سال هاي 1993 و 2001، انفجارهاي بمبئي، حمله به پارلمان هند، حملات به سفارتهاي آمريكا در آفريقا و بمبگذاري در قطار در اسپانيا و حملات متروي لندن ميشود.
من بر اين باورم كه اگر دولت من تا پايان تصدي پنجساله به فعاليت خود ادامه داده بود، تشكيل پايگاه در افغانستان در 1977 براي اسامه بن لادن، زماني كه وي آشكارا به سربازگيري مشغول بود و مردان جواني از سراسر جهان اسلام را تعليم ميداد، بسيار سخت ميشد. در سال 1998، دو سال پس از سرنگوني دولت من، القاعده عليه آمريكا اعلام جنگ كرد. امروز القاعده و طالبان در بخش هايي از FATA و بخشهايي از ايالت سرحد شمال غرب پاكستان، بدون مجازات، با خودپسندي و دد منشي به فعاليت مشغول هستند. دموكراسي اكسيژن هوا را از افراطيها ميگيرد. آنان بهتر از هر كس ديگري از اين موضوع آگاهند و بنابراين بطور عمد نيروهاي دموكراتيك را در سراسر جهان اسلام به عنوان استراتژي اي براي توسعه هدف خود يعني امپراتورياي تاريك انديش كه آن را «اسلامي» ميخوانند، هدف قرار ميدهند. مسلمانهايي همچون من اين عقيده را كه القاعده، طالبان و يا افراطيها چهرة واقعي تودة مسلمانان هستند، رد ميكنند.
من و دولتم تهديدهايي بوديم عليه نيروهاي افراط گرا كه در زمان استبداد ژنرال ضياء در يك اتحاد سياسي بين مجاهدين افغان و سرويسهاي امنيتي پاكستان با هم ادغام شده بودند. ائتلاف مجاهدين افغان كه توسط ISI در دهة 80 تشكيل يافته بود، اكنون به القاعدة عرب، طالبان افغاني، مدرسههاي سياسي در پاكستان (و شايد در كشورهاي ديگر) عناصر اطلاعاتي، نظامي و گروههاي سياسي تجزيه شده بود. گروه سياسي پاكستان، كه ديكتاتور نظامي دهة هشتاد آن را تشكيل داده بود، به مسلمليگ، جماعت اسلامي، JUI(S) و گروههاي مبارزه طلبي مانند جيش محمد (Jaish-e-Mohammad) و لشكر طيبه (Lashkar-e-Tayyabba) تقسيم شده بود. من در دوره دوم نخست وزيري خود روابط خوبي با رؤساي ارتش مثل ژنرال وحيد كاكار (ahid Kakar) و ژنرال جهانگير كرامت (Jehangir Karamat) داشتم.
من همچنين در آغاز روابط خوبي با ISI داشتم، وقتي كه ژنرال جاويد اشرف قاضي (Javed Ashraf Qazi) رئيس آن بود. ما با يكديگر همكاري ميكرديم تا پاكستان را از اين كه كشوري تروريستي اعلام شود، نجات دهيم. آنان با اعلام بي طرفي در روزهايي كه فعاليت تروريستي در كراچي به اوج خود رسيده بود، از دولت حمايت كردند.
ارتش و اطلاعات خشنود بودند كه دولت من باعثعقبنشيني ارتش از كراچي شده بود، و در عوض به نيروهاي پارلماني و پليس براي كمك به دولت در برقراري صلح اعتماد كردند. آنان به ما كمك كردند كه مدارس سياسي را اصلاح كنيم. آنان به ما كمك كردند تا كودتايي اسلامگرا به رهبري سرتيپ بيلا منتصر (Billa Muntasir) را افشا كنيم.
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]