تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خوبى و بدى در روز جمعه چند برابر (حساب) مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

«مهاجرت به آلمان»

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835916039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آثار گناه برسرنوشت انسان لكه سياه برصفحه سفيد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آثار گناه برسرنوشت انسان لكه سياه برصفحه سفيد
[محمد رضا بهارى‎/ بخش پايانى ]
قرآن كريم مى فرمايد: «كَلاّ بَل رانَ عَلى قُلوبِهِم ما كانوا يَكسِبون؛ چنين نيست كه آنها مى پندارند، بلكه اعمالشان چون زنگارى بر دل هايشان نشسته است.»
علامه طباطبايى(رحمة الله) از آيه شريفه فوق سه نكته برداشت مى كند كه يكى از آنها تصوير واضحى از سرنوشت چنين گنهكارانى را نمايش مى دهد. ايشان مى گويد؛ نفس انسانى به واسطه گناه تغيير مى كند. يعنى چنين شخصى به ظاهر انسان است و اما واقع حيوان است، بلكه گمراه تر «اُولئكَ كالاَنعامِ بَل هُم اَضَلُّ؛ اينان چهارپايان هستند بلكه گمراه تر» گمراهى بيشتر اينها به جهت آن است كه مسخّر شيطان مى شوند. «ومَن يَعشُ عَن ذِكرِ الرَّحمنِ نُقَيِّض لَهُ شَيطنًا فَهُوَ لَهُ قَرين؛ و هر كس از ياد [خداى] رحمان دل بگرداند، بر او شيطانى مى گماريم تا براى او دمساز و همنشين باشد.»
سرانجام قرين بودن با شيطان به گونه اى است كه حضرت على(عليه السلام) مى فرمايد: «فنظر باعينهم و نطق بالسنتهم» يعنى گوينده شيطان است، اما با زبان آنان سخن مى گويد و بيننده، شيطان است اما با چشم آنان مى بيند.
چنين گنهكارى كه بر اثر اصرار بر گناه تا به اين اندازه سقوط نمايد در آخرت به سرنوشت شومى دچار مى شود كه در ادامه بررسى مى كنيم.
سرنوشت شوم
«فَاُولئكَ اَصحبُ النّارِ هُم فيها خلِدون؛ آنها اهل آتشند، و جاودانه در آن خواهند بود.»
در اين مرحله جزاى احاطه گناه را كامل مى دهند جزاى آن خلود و ماندگارى در جهنم است، گاهى ممكن است آتش جهنم و عذاب آن مورد مقايسه با آتش دنيا قرار گيرد. از اين رو حتى تصور مبهمى هم از خلود در جهنم براى شخص ايجاد نشود. آتش دنيا اثر سوزندگى دارد اما وقتى كسى بر اثر حرارت آتش سوخت، ديگر دردى احساس نمى كند مثل احساس لذت اين دنيا كه مدتى احساس آن وجود دارد اما با گذشت زمان عادى مى شود و اثر آن از بين مى رود. مثلاً لذيذترين غذاها مدت محدودى لذت خود را دارند در صورتى كه پى در پى تناول شوند لذت نخستين آن از بين مى رود. اين در حالى است كه لذت و عذاب آخرت بدين صورت نيست. لذت و عذاب در آخرت دائمى است. يعنى هرگز عادى نخواهد شد براى همين است كه گنهكاران در دوزخ مى گويند: «يامالِكُ لِيَقضِ عَلَينا رَبُّكَ؛ اى مالك دوزخ! از خدا بخواه كه جان ما را بگيرد.»
اين درخواست آنها براى اين است كه مى خواهند بواسطه مرگ عذاب از بين برود اما چنين اتفاقى روى نمى دهد چرا كه قرآن كريم مى فرمايد: «ثُمَّ لا يَموتُ فيها ولا يَحيى»
ولى آنان، نه حيات گوارا دارند و نه مى ميرند تا راحت شوند. حضرت على(عليه السلام) در وصف جهنم مى فرمايد: «دار ليس فيها رحمة» يعنى جهنم جايى است كه هيچ رحمى در آن نيست.
به عنوان خلاصه مطالب و مطلب پايانى روايتى از امام صادق(عليه السلام) ذكر مى شود، ايشان فرمودند: هيچ چيز قلب آدمى را بقدر گناه فاسد نمى كند، قلب وقتى با گناه آشنا شد، روز به روز بيشتر بدان متمايل مى شود، تا جايى كه گناه بر آن چيره شود، آن وقت است كه قلب زير و رو گشته بالا و پائين مى شود. رسول خدا(صلى الله عليه وآله) فرمود: وقتى مؤمن گناهى مرتكب شود، لكه سياهى در قلبش پيدا مى شود، اگر توبه كند و دل از گناه بكند و از پروردگارش طلب مغفرت كند، دوباره قلبش صيقلى و شفاف مى شود و اگر زيادتر گناه كند، آن لكه زيادتر مى شود.‎/‎/‎/
و پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) همين نكته را در حديث ديگر اين گونه ادامه مى دهند كه:‎/‎/‎/ اگر همچنان به گناه خود ادامه دهد، لكه سياه زياد و زيادتر مى شود، تا آنكه همه سفيدى را بپوشاند، همين كه سفيدى پوشيده شد، ديگر تا ابد صاحبش به سوى خير برنمى گردد و اين كلام خداى عزوجل است كه مى فرمايد: «كَلاّ بَل رانَ عَلى قُلوبِهِم ما كانوا يَكسِبون»
 چهارشنبه 29 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن