تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):وقتى كه برادر دينى‏ات از تو جدا شد، سخنى پشت سر او نگو، مگر اين كه دوست دارى او د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805665905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تقسيم 13 تومان سود مشروط در مجمع مخابرات


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: تقسيم 13 تومان سود مشروط در مجمع مخابرات
عكس: نگار متين‌نياگره بورس- معصومه طاهرخاني: ظاهرا گذشت 5 ساعت براي سهامداران مخابرات آنقدرها كافي نبود تا بتوانند پاسخ سوالات بي‌شمار خود را كه اتفاقا بخش زيادي از آنها از جنس سوالات جلسه معارفه بودند، بگيرند. سرانجام ديروز مجمع عمومي عادي سالانه شركت مخابرات ايران بعد از 8 ماه از پايان سال مالي 86 برگزار شد تا سهامداران اين سهم طلايي، 13 تومان سود را براي هر سهم خود به خانه ببرند.


مجمعي با 3 ناظر و 2 رييس!
وقتي 12 نفر در كنار هم قرار بگيرند تركيب هيات رييسه مجمع مخابرات تشكيل مي‌شود.
«محمد سليماني» وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات، رياست مجمع را عهده‌دار بود. در ادامه نمايندگان سه‌گانه وزارتخانه‌هاي اقتصاد، بازرگاني و صنايع نيز ناظران مجمع بودند. «مرجاني»، نماينده وزارت اقتصاد؛ «خدابخشي»، نماينده وزارت صنايع و در نهايت «خانم منصف» هم نماينده وزارت بازرگاني در مجمع ديروز «اخابر» بودند.«سنگ‌تراشان» هم سمت دبيري جلسه را برعهده گرفت. حال اگر از جالب بودن حضور سه ناظر براي مجمع بگذريم، نكته جالب‌تر ديگر تغيير رييس مجمع در اواسط جلسه بود. «سليماني» در جايي كه حسابرس در حال قرائت بندهاي ابتدايي صورت‌هاي مالي بود، گفت كه به دليل فشرده بودن برنامه‌هايش امكان اينكه در مجمع حضور به طور كامل داشته باشد را ندارد و اين گونه شدكه جاي خود را به «مرجاني»، نماينده وزارت اقتصاد داد.البته اين مساله با چاشني اعتراض سهامداران حاضر در مجمع نيز همراه شد. از ديگر چهره‌هاي شاخص حاضر در تركيب هيات رييسه نيز مي‌توان به «صابر فيضي» مديرعامل شركت مخابرات، «يوسف‌پور» و «كرم‌پور» اعضاي هيات‌مديره؛ «بيگدلي»، معاون مالي مخابرات، «محمدجواد شيخ» مديرعامل كارگزاري سهام عدالت؛ «امير حمزه مالمير»، رييس اداره نظارت برناشران بورسي و در نهايت «صرام»، نماينده سازمان حسابرسي نيز اشاره كرد.

متاسفانه هنوز دولتي هستيم...
نوبتي هم كه باشد، حالا نوبت مديرعامل شركت است كه فعاليت‌هاي هيات‌مديره را طي سالي كه گذشت براي حاضران در مجمع گزارش كند.«فيضي» در تمام مدتي كه گزارش هيات‌مديره را مي‌خواند بر دولتي بودن شركت و عملكرد شركت تاكيد داشت و اين گونه ابراز اميداوري كرد كه «درآمد شركت در‌حال‌حاضر براساس امكانات موجود محقق شده و در تلفن ثابت و همراه تنها اتكاي درآمدي ما بر مكالمه استوار بود، ولي با تغييراتي كه انجام داده‌ايم و بعد از خصوصي شدن بيشتر شركت، سرويس‌هاي ارزش افزوده مي‌توانند درآمدها را متحول كنند. وي كاهش تعداد پرسنل و افزايش تعداد مشتركان را شاخص مهمي در سودآوري مخابرات برشمرد و گفت: بخش زيادي از هزينه‌هاي جاري را پرسنل تشكيل مي‌دهند كه بعد از خصوصي‌شدن به سمت كاهش حركت كرديم و در‌حال‌حاضر به سمت استاندارد شدن در حال حركت هستيم. «فيضي» وضعيت سودآوري شركت را طي سال‌هاي آينده رو به بهبود خواند و گفت:‌عملا طي سال‌‌هاي 84 و 83 ما تبديل به بنگاه اقتصادي شده و سودآور شديم، چرا كه تا پيش از آن ما وظايف تكليفي كه دولت به ما محول مي‌كرد، انجام مي‌داديم.

لطفا زيان من را جبران كنيد!
بعد از صحبت‌هاي «فيضي»، به سهامداران حاضر در مجمع اجازه داده شد تا سوالات خود را از مديران شركت بپرسند.
دامنه سوالات هم طيف وسيعي داشت از واكنش‌هاي احساسي گرفته تا سوالات دقيق و كارشناسي. اما نكته جالب اعتراض چند نفر از سهامداران خرد بود كه معتقد بودند، سهام مخابرات را براساس تبليغات فريبنده با قيمت 200تومان خريده‌اند، در حالي كه قيمت اين سهم در‌حال‌حاضر كمتر از 170تومان است. آنها مي‌گفتند: «لطفا زيان ما را بدهيد.»
چرا سود ما از «بيسكويت گرجي» كمتر است؟
يكي ديگر از سهامدارن هم به اجبار حضور فيزيكي براي دريافت برگه سهام براي ورود به مجمع اعتراض كرد و معتقد بود كه در هنگام خريد سهم، اطلاعات پست الكترونيكي را به شركت داده چرا بايد مسافت هزار و 200 كيلومتري را از «بندر گناوه» به تهران براي گرفتن برگه سهم طي كند و آيا مخابرات نمي‌توانست اين‌ها را براي سهامداران «ايميل» كند؟ وي از طرف ديگر هم اعتقاد داشت كه چرا به رغم اينكه مخابرات در ميان 500صنعت جهان رتبه يك تا 10 را دارد،‌ بايد سود ما از اين شركت كمتر از «بيسكويت گرجي» باشد؟البته از آن سو «فيضي» هم در پاسخ به اينكه چرا امكان صدور برگه‌ سهام به صورت الكترونيكي براي سهامداران وجود نداشت‌،‌ گفت: « هنوز در مورد امضاي الكترونيك قوانين به صورت كافي وجود ندارد كه ما بخواهيم برگه‌هاي سهام را براي سهامداران «ايميل» كنيم و در صورت انجام به مشكل قانوني و حقوقي برخورد مي‌كرديم.»

وزير: ما شفاف‌سازي مي‌كنيم
بعد از پرسش‌هاي سهامداران، رييس مجمع قول داد كه پاسخ همه آنها را روي سايت شركت منتشر ‌كند و از طرف ديگر درمورد انتقادات وارده به شفافيت سهام مخابرات هم گفت: «سعي مي‌كنيم هم براي امسال و هم براي آينده شفاف‌سازي و اطلاع‌رساني را در دستور كار قرار داده و وضعيت را بهبود دهيم». اما اعتراض سهامداران براي شنيدن جواب‌ها در مجمع سبب شد كه بار ديگر مديرعامل شركت در مقام پاسخگويي به سوالات برآيد.

مجمع، تاخير زماني ندارد!
«فيضي» در پاسخ به سوال يكي از سهامداران كه از دلايل تاخير 4 ماهه مجمع شركت سوال كرده بود، گفت: «ببينيد مخابرات هنوز دولتي است و تا زماني كه 51درصد سهام در دست دولت بماند، همچنان در شمول شركت‌هاي دولتي هستيم. اتفاقا سعي ما بر اين بود كه مجمع را زود برگزار كنيم، ولي طبق قانون محاسبات تا پايان آذرماه مهلت داريم كه مجمع سالانه خود را برگزار كنيم، بنابراين تاخيري در برگزاري زمان مجمع نداريم، چون ما مشمول قانون محاسبات دولتي هستيم نه قانون تجارت كه 4ماه بعد از پايان سال مالي موظف به برگزاري مجمع باشيم.

«زيرساخت» اجاره چنداني نمي‌گيرد...
وي در جواب سهامداري ديگر كه پرسيد: هزينه اجاره كانال از شركت «زيرساخت‌ها» بر چه اساس و با چه معياري است؟ گفت: در سال‌هاي گذشته كه به شكل گروه بوديم درصدي از درآمد ما براساس تعداد مكالمات بين شهري پرداخت مي‌شد.
ولي بعد از اين‌كه منفك شديم و البته تا آن زماني كه دولتي هستيم، براساس ارقام مندرج در بودجه و به صورت اجاره مبالغ را به زيرساخت پرداخت مي‌كنيم.وظيفه نظارت بر نحوه اين پرداخت‌ها هم برعهده دولت است كه با استناد به مصوبات كميسيون تنظيم مقررات راديويي انجام مي‌شود.در مجموع پيش‌بيني مي‌كنيم با توجه به تغييراتي كه در شركت‌هاي استاني در حال انجام است، در سال‌هاي آينده تغيير چنداني را در اين رقم شاهد نباشيم و زيرساخت هم متعهد است كه مطابق پروانه، نيازهاي ما را تامين كند.

«استاني‌ها» پيمانكار «سيار» هستند
مديرعامل بزرگ‌ترين شركت بورس در جواب سوال ديگري كه به چرايي بالا بودن هزينه نگهداري شركت ارتباطات سيار در استان‌ها مربوط مي‌شد، گفت: از آن جايي كه ارتباطات سيار شاخه استاني ندارد، شركت‌هاي مخابرات استاني به صورت پيمانكاري كارهاي اين شركت را انجام مي‌دهند. بنابراين اينكه اگر ديده شده كه رقم هزينه نگهداري سيار در استان‌ها بالا رفته به دليل اين مساله است كه تعداد مشتركان در استان‌ها افزايش يافته و به تبع هزينه‌ها نيز رشد داشته‌اند.
هزينه نداريم، سهم دولت داريم!
وي در جواب سوال سهامدار ديگري كه پرسيد: «چرا هزينه‌هاي غيرعملياتي زياد شده» گفت: در تنظيم بودجه هميشه درصدي از درآمد به عنوان سهم دولت ديده مي‌شود كه اين رقم براي سال 87 حذف شده و از اين بعد تنها در قالب مبالغ قابل پرداخت از طريق پروانه پرداخت مي‌شود. وي پيش‌بيني كرد: «همان طور كه پيش‌تر هم گفتيم، شركت به دليل ماهيت دولتي بودن اجازه استفاده از مانده‌هاي حساب خود را براي سپرده‌گذاري در بانك، سرمايه‌گذاري و... ندارد كه اميدواريم با خصوصي شدن بتوانيم از اين پتانسيل هم براي سودآوري استفاده كنيم.»
بياييد با هم قانون بخوانيم!
در بحبوحه پاسخگويي «فيضي» به سوالاتي كه سهامداران پرسيده بودند، يكي از سهامداران اصرار داشت سوال خود را بپرسد و معتقد بود كه سرنوشت مجمع به سوال او بستگي دارد. بعد از اجازه گرفتن براي صحبت گفت: اينكه شما مدعي هستيد كه هنوز دولتي هستيد، اصلا درست نيست. اگر ماده چهارم قانون اصل 44 را مطالعه كرده باشيد در آنجا به صراحت آمده كه شركت‌‌هاي مشمول به محض اينكه واگذاري آنها تصويب شود، از شمول قانون محاسبات خارج مي‌شوند. با اين حساب اگر قرار باشد ما منتظر خصوصي‌شدن مخابرات باشيم كه بايد 25سال ديگر هم صبر كنيم.
گفته‌هاي اين سهامدار با تشويق حاضران در مجمع روبه‌رو شد.
اما واكنش مديران مخابرات چه بود؟ فيضي قبل از هرچيزي گفت: از اين سهامدار و سايرين مي‌خواهيم كه قانون را درست بخوانند. در اين ماده سخني از قانون محاسبات نيامده، بلكه آمده كه شركت‌ها از شمول مقررات حاكم بر قوانين دولتي خارج مي‌شوند كه طبيعتا اين مساله به معني خروج از شموليت قانون محاسبات نيست. اگر سهامداران اسنادي جز اين دارند، حتما ارائه كنند و ما استقبال مي‌كنيم.
ظاهرا اين پاسخ فيضي براي چند نفر از سهامداران جالب نبود، چرا كه يكي از آنها در حالي كه با فرياد اعتراض مي‌كرد، گفت: آقاي فيضي مي‌خواهند 51درصد سهام مخابرات دست دولت باشد كه ايشان همچنان مديرعامل باشند! خصوصي‌سازي مخابرات يعني اينكه مديرعامل شركت هم بايد خصوصي شود.
هنوز وارد گود رقابت نشده‌ايم!
بعد از جلسه پرسش و پاسخ كه البته پاسخگويي به ساير سوالات را به پايان جلسه محول كرد، نوبت به قرائت گزارش حسابرس و بازرس قانوني شركت رسيد.رييس جلسه قبل از ترك جلسه گفت: در زمينه «سيار» هنوز وارد گود رقابت نشده‌ايم و به‌رغم اينكه ساير اپراتورها تبليغات مي‌كنند ما هنوز كاري نكرده‌ايم. اگر رقابت شكل بگيرد رسيدن به 38ميليون مشترك در زمان كوتاهي انجام خواهد شد.
بعد از اين سخنان بود كه به‌رغم اعتراضات سهامداران، وزير جايگاه رياست خود را به «مرجاني»، نماينده وزارت اقتصاد داد.
سازمان بورس: لطفا احساسي برخورد نكنيد!
در ادامه مجمع «امير حمزه مالير»، نماينده سازمان بورس اظهارنظرهاي سهامداران در از اينكه اطلاع‌رساني مخابرات ضعيف بوده و هيچ اطلاعاتي در مورد اين سهم نبوده را بي‌انصافي خواند و گفت: «سهامداران احساسي برخورد نكنند، هم مخابرات و هم بورس به دنبال انتشار اطلاعات مناسب بودند. مشكل اين است كه خيلي از سهامداران در اطلاعات منتشره دقت كافي نمي‌كنند.»وي ابراز اميدواري كرد: «اميدواريم تصميم‌گيري براي سود در اين مجمع با نظر حسابرس و بازرس باشد تا تصميم اين جلسه از سوي سازمان بازرسي و ديوان محاسبات ابطال نشود.»
سود همان 13تومان است!
در نهايت بحث‌ها براي ميزان تقسيم سود در اواسط گزارش حسابرس بالا گرفت. در ابتدا تصميم بر اين شد كه 190ريال سود به ازاي هر سهم تقسيم شود. اين تصميم كه با تشويق حاضران همراه بود با مخالفت مديران مخابرات همراه شد؛ چرا كه معتقد بودند كه چنين سودي اساسا براي تقسيم وجود ندارد و اگر چنين شود بايد براي سال آينده زيان 218ميليارد توماني در انتظار حساب‌هاي شركت باشد. در ادامه كشمكش‌ها و بحث‌ها بر سر نحوه و ميزان تقسيم سود كار به آن جا رسيد كه تقسيم مبلغ 130ريال سود به ازاي هر سهم ميان سهامداران تصويب شد.
 چهارشنبه 29 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن