واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛حضور ايران در دو سالانه هنري «ونيز» قطعي شد
حضور ايران در دو سالانه ونيز، قطعيت يافت. دكتر محمود شالويي، رئيس مركز هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي روز گذشته با اعلام اين خبر؛ به خراسان گفت: براي اولين بار، ايران مكاني را در ونيز، به مدت چهارسال اجاره كرده و در پنجاه و سومين و پنجاه و چهارمين دوره دو سالانه ونيز، شركت مي كنيم.
وي افزود: در جلساتي كه در ونيز برگزار شد؛ ٨٧ كشور حضور داشتند و برنامه هايشان را اعلام كردند. اين در حالي است كه ايران تاكنون، فقط دوبار در دوسالانه ونيز شركت كرده است. اميدواريم بتوانيم فهرست هنرمنداني را كه قرار است در ونيز حضور داشته باشند؛ به زودي اعلام كنيم. شالويي همچنين گفت: شرايط حضور كشورها در ونيز آزاد است. ولي مبناي انتخاب آثار هنري؛ معاصر بودن و متعلق به دهه ٥٠ و ٦٠ بودن آثار است. ضمن اين كه موضوع دو سالانه «ساختن دنياست». به همين دليل براي انتخاب هنرمندان، بايد جهات مختلف و متعدد را بررسي كرد. اميدواريم آثار منصفانه و عادلانه انتخاب شوند.
از طرفي آثاري كه انتخاب مي شوند؛بايد داراي ارزش فاخر هنري و شايستگي و لياقت و نشانگر هنر ارزشمند ايران باشد. وي در ادامه، به ساير برنامه هاي مركز هنرهاي تجسمي اشاره كرد و گفت: مرداد ماه ٨٨ براي اولين بار جشنواره هنرهاي تجسمي كودك و نوجوان را در همدان برگزار مي كنيم. در همين راستا نيز قرار است ٤٠ كشور خارجي در اين جشنواره حضور داشته باشند. در واقع اين جشنواره حركتي پايه اي، در جهت توسعه و ارتقاي هنرهاي تجسمي تلقي مي شود. شالويي گفت: روز گذشته، دبيرخانه دائمي جشنواره هنرهاي تجسمي كودك و نوجوان در همدان شكل گرفت. همچنين قرار است جشنواره بين المللي تجسمي جوانان نيز از اين پس، به صورت دائمي در گرگان برگزار شود. از سال آينده نيز اين جشنواره، با حضور كشورهاي خارجي برگزار مي شود.
مدير مركز هنرهاي تجسمي، اجراي طرح تمركززدايي را از برنامه هاي اين مركز خواند و گفت: نمايشگاه عكس «پنجره هاي نقره اي» در استان هاي همدان، كردستان، كرمانشاه، اردبيل و اروميه بر پا شده است. هم چنين بيش از ٢٠٠ اثر در نمايشگاه تجسمي دفاع مقدس، در رشته هاي عكس، تايپوگرافي، پوستر و ساير رشته ها در لرستان و خوزستان به نمايش درآمد. وي افزود: از هفته آينده نيز نمايشگاه «اسماء الحسني»، در استانبول و آنكارا برگزار مي شود و ٧٠٠ اثر براي حضور در اين نمايشگاه در نظر گرفته شده است. هم چنين نمايشگاه «هنر مدرن و معاصر» را در پاريس خواهيم داشت. ما در تلاشيم اين آثار هنري را در اروپا به نمايش بگذاريم و تا پايان سال به كشور بر نگردانيم.
شالويي در خصوص برگزاري «اكسپو»ي هنري گفت: اين اكسپو اول دي ماه برگزار مي شود و ١١٧٠ اثر، از ٣٠٦ هنرمند به دبيرخانه رسيده است. ما تلاش داريم از اين پس هر سال سه اكسپو را برگزار كنيم.
شالويي در خصوص دو سالانه عكس گفت: ٢٣٠٠ هنرمند عكاس در دو سالانه عكس شركت كردند و ١٢ هزار اثر را به دبيرخانه فرستادند.
شالويي در پاسخ به سوال خراسان در خصوص اين كه آيا آثاري كه در اكسپو عرضه مي شود، توسط سازمان ها خريداري مي شود يا به خانه هاي مردم مي رود؛ گفت: ما هر دو هدف را مدنظر داريم و مكاتباتي هم انجام داديم. از طريق دولت با بعضي از سازمان هاي دولتي و بانك ها نيز ارتباطي برقرار شده است. مبناي خريد ما از اكسپوها، آثار فاخر و ارزشمند است و خريداران خارجي نيز در اين اكسپو حضور خواهند داشت. دكتر محمد علي رجبي، دبير نمايشگاه طرح و نقش فرش ايران نيز گفت: اين نمايشگاه بزرگداشت ٥٠ سال فعاليت استاد محسن محسني در زمينه فرش است. در اين نمايشگاه طرح هايي از ١٣٠ سال پيش تا امروز گردآوري شده و به نمايش در مي آيد. در همين رابطه با ٣٠٠ نفر از هنرمندان تماس گرفتيم و آثاري از تبريز، اصفهان، بيجار، سنندج، قم، تهران، كاشان، اراك، همدان، مشهد، بيرجند و كرمان در اين نمايشگاه ارائه خواهند شد. وي افزود: برخي از استان ها نيز آثار جديدي را در اين نمايشگاه ارائه مي كنند. ضمن اين كه نمونه فرش «عمو اوقلي» كه از روي نقشه كار نمي كرد؛ در اين نمايشگاه ارائه مي شود. از نمونه طرح هاي ديگر هم مي توان به آثار «استاد فرشچيان» و «عيسي بهاري» نيز اشاره كرد.
وي گفت: از ديگر برنامه هاي اين نمايشگاه؛ نشست هاي تخصصي، سخنراني هاي علمي و كارگاه هاي عملي است. چون اين هنر، پشتوانه فرهنگ و تجربيات گذشتگان محسوب مي شود.
نمايشگاه «طرح و نقش فرش ايران» از ٣٠ آبان آغاز و تا ٢٥ آذر، ادامه خواهد داشت.
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]