واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سومين وزير دولت نهم در ساختمان فاطمي
قانونگذاري- گروه سياسي:
صادق محصولي كه در جلسه روز يكشنبه مجمع عمومي فراكسيون اكثريت مجلس، با اقبال سرد اصولگرايان مواجه شده بود
بهعنوان سومين وزير كشور دولت نهم به ساختمان فاطمي راه يافت، اما راي لرزان مجلس به وي مورد گفتوگوهاي فراواني شد.
شايد شور و حال دقايق اوليه مجلس، و اعتراض موافقان محصولي به ناطقاني كه در نطق پيش از دستورشان مخالفتي هر چند تلويحي با وزير كشور نشان ميدادند، انتظاري بيش از 138 راي سفيد( به معناي موافق) را براي وزير كشور تداعي ميكرد، اما محصولي تنها با رايي كه لاريجاني آن را به «كمي بيشتر از نصف» تعبير كرد به وزارت كشور رفت.
ديروز اگر يك نماينده از جمع موافقان محصولي خارج ميشد، محمود احمدينژاد بايد گزينه ديگري را براي تصدي پست وزارت كشور معرفي ميكرد. همين آراي لب مرزي، اعتراض و شبهه برخي نمايندگان مخالف را برانگيخت.
به گزارش خبرنگار پارلماني همشهري، مجموع كارتها كه پيش از شمارش آرا 275 كارت اعلام شده بود، هنگام بازخواني آرا، به 273 كارت تقليل يافت و اين اتفاق با توجه به آراي لب مرزي محصولي مورد اعتراض جمعي از نمايندگان قرار گرفت.
با وجود اين، لاريجاني در پايان جلسه ديروز با حضور در جمع خبرنگاران با تاكيد بر اينكه شخصا آرا را بازشماري كرده است، مجموع كارتهاي پخش شده را 275 كارت دانست و گفت: 138 نماينده به محصولي راي سفيد دادهاند و البته راي ايشان كمي بيشتر از نصف است.
حميد رضا حاجي بابايي نيز در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين شبهات گفت: 275 نفر در رايگيري شركت كرده بودند، 138 نفر راي سفيد دادند كه با توجه به اينكه غيراز نصف به علاوه يك نفر راي ميآورد، اين رايگيري درست است.
اين عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي در عين حال تاكيد كرد: اگر كسي به اين مسئله شك داشته باشد، فيلم شمارش تعداد رايها وجود دارد كه آن را در اختيار آن نماينده قرار خواهيم داد.
حاجي بابايي افزود: اختلاف محصولي در راي يك نفر بوده است، يعني اگر 137 نفر راي ميدادند وي وزير نميشد.
نايب رئيس دوم مجلس نيز در اين باره گفت: اين راي، راي ضعيفي است و به نصف نمايندگان حاضر در جلسه بسيار نزديك است.
محمدرضا باهنر افزود: در هر صورت محصولي از نظر مجلس وزير كشور است و بايد كار خود را با قدرت شروع كند.ديروز 112 نماينده نيز به محصولي راي مخالف دادند.
آماده قطع ارتباط با دنيا
رئيسجمهوري ديروز به غيراز غلامحسين الهام، وزير دادگستري، از جمع وزيران فرد ديگري را به همراه نداشت. محمد رضا رحيمي ، معاون پارلماني رئيسجمهوري كه مدتي بود در مجلس حضور نمييافت، ديروز به همراه محمود احمدينژاد در جلسه راي اعتماد محصولي شركت كرد.
رئيسجمهوري در دفاع از صادق محصولي با اشاره به اينكه بحث و اختلاف سليقه، در كار دو قوه و مسائل و آرمانهاي انقلاب و استحكام روابط عميق بين نيروهاي انقلاب دولت و مجلس اثري ندارد، گفت: كساني كه آن بيرون نشستهاند به خيال خام خودشان ميخواهند با برخي حرفهاي دم دستي و ابتدايي دلخوري ايجاد كنند، آنها بدانند به جايي نخواهند رسيد و مأيوس خواهند شد.
آن روز نخواهد رسيد كه ببينند نيروهاي انقلاب در مقابل هم ايستادهاند و فرصت را براي تحرك كساني كه روزي ميخواستند همه مملكت را يكجا بفروشند و چيزي نگيرند بلكه چيزي هم بدهند، بيايند وسط و مسئلهسازي كنند.
محمود احمدينژاد ادامه داد: ساحت مجلس منزه از اين است كه عدهاي بخواهند از پشت درهاي بسته طراحي كنند و امواجي بفرستند و خيال كنند كه اينها در نمايندگان محترم اثري ميگذارد.
وي با اشاره به اينكه محصولي را از سال 56 و از دوران دانشگاه ميشناسد، افزود: امروز ما در وزارت كشور نيازمند فردي هستيم كه كار را جمع و جور كند. همچنين همدلي را بين مجلس و دولت افزايش دهد و بحث امنيت را تحكيم و نهادينه كند، از سويي فضاي سياسي كشور را بهتر و صميميتر و پرنشاطتر از گذشته ايجاد و حمايت كند و بهنظر بنده سابقه آقاي محصولي نشان ميدهد توانمندي اين كارها را دارد.
احمد نژاد اظهار داشت: اگر نگوييم محصولي از نيروهاي اصيل اوليه انقلاب است، از بهترينهاي نسل دوم انقلاب است و زندگياش را در اين عرصه گذاشته است.
امروز من در محضر نمايندگان مجلس ميگويم محصولي آمادگي دارد هر روزي كه تكليف شود، بدون ترديد و بلادرنگ به موضع ماموريتي كه براي او تعيين ميشود، اعزام شود و همه دنيا را كنار بگذارد و اين بدان معناست كه او آماده قطع ارتباط با دنياست؛ يعني در يك لحظه كه تكليف ايجاب كند، قيچي ميكند و اين خصلت ارزشمندي است.
همچنانكه بحث داراييهاي صادق محصولي، يك بار در سال 84 وي را مجبور به انصراف از تصدي پست وزارت نفت كرده بود، ديروز بازهم محور اصلي نطق مخالفان بر محور داراييهاي وزير كشور قرار گرفت.
شايد به غيراز حشمتالله فلاحت پيشه، كه ادبيات همان نطق مستدلي را كه در مخالفت با وزارت حميد بهبهاني بر وزاتخانه راه ايراد كرد، در مورد محصولي هم به كار گرفت، ديروز وزير كشور با مخالفتهاي چندان جدي مواجه نشدبهويژه اينكه نطقي كه فاطمه آجرلو، نماينده كرج در جايگاه مخالف، ايراد كرد چنان خنثي بود كه احمد توكلي در قالب تذكر با تاكيد بر اينكه نماينده مردم كرج وقت مخالفان را هدر ميدهد، از اين نطق تعبير به «سوء استفاده سياسي» كرد.
اين در حالي است كه مصطفي كواكبيان نماينده سمنان نيز پيش از شروع جلسه راي اعتماد در قالب تذكري شفاهي، خطاب به هيات رئيسه گفت: كساني كه تا ديروز به نفع محصولي مصاحبه ميكردند، اكنون نام خود را در فهرست ناطقان مخالف نوشتهاند.
اين تذكرها و اعتراضها در حالي صورت گرفت كه آجرلو ابتداي نطقش اشاره كرده بود كه ارتباط خانوادگي اش با «اين سرباز نظام» مانع از آن نيست كه وي مخالف صحبت نكند.
آجرلو همچنين حاضر نشد 3 دقيقه زمان اضافي خود را به مخالف ديگري بدهد. حسن ونايي اما نخستين ناطق مخالف اين جلسه بود كه تنها قسمت نطقش درباره محصولي، همان بخشي بود كه از وزير كشور خواست تا درباره دارايي هايش شفافسازي كند. نماينده ملاير بقيه نطقش را به تعامل دولت و مجلس اختصاص داد.
اما فلاحت پيشه در نطقش با تاكيد بر خطرناك بودن پيوند ثروت و قدرت در همه انديشهها و افكار خطاب به نمايندگان گفت: خيلي از شما عزيزان موارد مكرر از امام راحل را شنيدهايد كه مسئولان كشور از طبقه متوسط و پايين باشد.
نماينده اسلام آباد غرب ادامه داد: آقاي محصولي يك مورد غيراز خودتان (افراد حقيقي) را نام ببريد كه توانسته باشند، امتياز سوآپ نفت را بگيرند. اين كار ممنوع است؛ طبق قانون فقط شركت ملي نفت ميتواند در خريد و فروش خارجي نفت دخالت داشته باشد؛ اگر اين رانت نيست پس چيست؟
وي در عين حال با اشاره به داراييهاي محصولي در بخش ديگري از سخنانش خطاب به محصولي گفت: 3 سال پيش، مجلس هفتم به خاطر دغدغههايش اجازه نداد شما وزير شويد؛ اين مجلس هم اصولگراست؛
ميفرماييد 3 سال است من سكوت كردم، هيچچيز نگفتم، اما من ميگويم شما با همه اين مباحث در دولت بوديد و به دولت ظلم كرديد، هر جا كه ميرفتيد همراه خود اين ابهامات را ميبرديد.
فلاحت پيشه همچنين به بخشي از دفاع رئيسجمهوري از محصولي اشاره كرد و ادامه داد: آقاي رئيسجمهوري ميگويند، كه شرايط مملكت ويژه است؛ من ميگويم ما به شرايط ويژه عادت كردهايم؛ ما به شرايط ويژه در اين مملكت غلبه كرده ايم؛ 30 سال است شرايط مملكت ويژه است.
با 36 كشور دنيا در جنگ جنگيديم الان هم دنيا عليه ماست؛ همين كه بگوييم شرايطمان ويژه است و بترسيم از ويژه بودن، خطرناك است، بهترين تصميم، عاقلانهترين تصميم در شرايط ويژه است.
موافقان هماهنگ
هر چقدر كه مخالفان محصولي ديروز در ناهماهنگي با يكديگر به ايراد نطق پرداختند، موافقان وزير كشور، در هماهنگي كامل بودند.
شهاب الدين صدر بخشي از وقت خود را به محمد كوثري داد و ابراهيم نكونام كه يكي از ناطقان جلسه استيضاح علي كردان نيز بود، خلاصه سخن گفت تا محمد حسين فرهنگي نيز زماني براي ايراد نطق موافق داشته باشد.
صدر با اشاره به همكاري خود با محصولي در جريان انتخابات مجلس هشتم بيان داشت: محصولي از نظر شخصيتي ويژگيهايي دارد كه از آن جمله ميتوان به تدين، پايبندي به آرمانها، ارزشها و رهنمودهاي رهبري اشاره كرد و در مدتي كه جلسات طولاني در جريان انتخابات مجلس برگزار ميشود همه حاضران محصولي را فردي مقيد و پايبند به ارزشها يافتند.
فرهنگي هم برنامههاي ارائه شده از سوي محصولي را جامع دانست و گفت: تاكيد بر اقتدار ملي و كارآمدي، رضايتمندي و شادابي عمومي، همبستگي ملي و امنيت فراگير اجتماعي، تامين و تقويت مردمسالاري ديني از طرق مختلف، حراست از حقوق شهروندي و تاكيد بر ابعاد مختلف وظايف وزارت كشور درزمينههاي عمراني و سياسي و امنيتي كه بيانگر ديدگاه جامع محصولي نسبت به وزارت كشور است.
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]