واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: / وسايل مكانيكي و الكتريكي ورزشي/ زنان شاغل بيشترين و ورزشكاران حرفهاي بهترين مشتريان اين وسايل ! با آگاهي انتخاب و استفاده كنيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: ورزشي
رئيس هيات دوچرخه سواري استان خوزستان ميگويد: استفاده از وسايل و ابزار مكانيكي و الكتريكي ورزشي اگر با آگاهي و آموزش و زير نظر افراد متخصص انجام نگيرد، نه تنها مفيد نيست بلكه باعث آسيبرساندن به بدن نيز ميشود.
خضر حياتي با بيان اين مطلب در گفت و گو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)- منطقه خوزستان - گفت: امروزه استقبال مردم از دستگاههاي ورزشي مكانيكي بهدليل محدود شدن فضاي زندگي و آپارتماننشيني زياد شده است و افراد، خريد اين وسايل را به يكديگر پيشنهاد ميدهند. اما موضوع مهم اين است كه فردي كه بهعنوان مثال دستگاه تردميل را ميخرد آيا با اطلاعات از پيش كسب شده آن را خريداري كرده است و آيا از كسي براي دانستن چگونگي استفاده صحيح از اين وسيله كمك گرفته است يا خير. پس بايد گفت استفاده از اين وسايل زماني ميتواند مفيد باشد كه همراه با آگاهي و آموزش توسط افراد متخصص صورت گرفته باشد، در غير اين صورت استفاده از اين وسايل باعث آسيبرساني به بدن ميشود.
وي با اشاره به اينكه بانوان شاغل 20 تا 45 ساله از عمده مصرفكنندگان اين وسايل هستند، افزود: در حال حاضر زنان شاغل بهعلت كمبود وقت جهت پرداختن به ورزش، تمايل بيشتري به خريد اين وسايل و استفاده از آنها دارند. در حاليكه دانشآموزان و دانشجويان بهدليل اين كه در مكانهاي آموزشي خود زماني را نيز به ورزش اختصاص ميدهند، كمتر از افراد شاغل رو به استفاده از وسايل ورزشي مكانيكي ميآورند.
رئيس هيات دوچرخه سواري استان خوزستان خاطرنشان كرد: بعضي از اين وسايل از جمله تردميل كه امروزه در بين خانوادهها مد شده است، ميتواند روي حركات بدني فرد، عضلات سرشانه و چهارسر ران، مفاصل زانو و پنجههاي پا و همچنين ماهيچههاي بدن تاثيرات مثبت بگذارد. البته اين منوط به تنظيم زمان استفاده و سرعت دستگاه است. استفاده از دوچرخه ثابت نيز اگر در يك سرعت مناسب تنظيم شود ميتواند در بدن تعادل و انعطاف ايجاد كند.
او با اشاره به معايب كار با دستگاههاي ورزشي مكانيكي گفت: اين وسايل اگر از استاندارد لازم برخوردار نباشند ميتوانند باعث آسيب رساندن به بدن فرد شوند. بهعنوان مثال هم دستگاه تردميل 200 هزار توماني و هم 2 ميليون توماني وجود دارد و مطمئنا دستگاه 2 ميليون توماني نسبت به دستگاه 200 هزار توماني از كيفيت بهتري برخوردار و در نتيجه استانداردتر است.
حياتي اظهار داشت: افراد زير 20 سال بهصورت عمومي در پاركها، استخرها و ساير مكانها به ورزش ميپردازند اما ورزشكاراني كه در سطح قهرماني مشغول به ورزش و تمرين هستند جهت هماهنگي اندامها و عضلات بدن خود بايد از وسايل ورزشي مكانيكي استفاده كنند. همچنين استفاده از اين وسايل با توجه به جنسيت افراد متفاوت است. بانوان بهعلت ظرافتي كه در بافت عضلانيشان وجود دارد نبايد فشار زيادي به بدن خود وارد كنند. در مجموع ميتوان گفت، مردان بيشتر از زنان ميتوانند از وسايل ورزشي مكانيكي استفاده كنند، بانوان نيز ميتوانند اما بايد با احتياط اين كار را انجام دهند.
وي در پاسخ به اين سوال خبرنگار ايسنا كه افراد مبتلا به كدام بيماريها و مشكلات نبايد از اين وسايل استفاده كنند، گفت: افراد با توجه به هر بيمارياي كه دارند بايد براي استفاده از اين وسايل تحت نظر پزشك متخصص باشند. استفاده از اين وسايل زير نظر يك مربي آماتور ميتواند خطرآفرين باشد. مثلا افرادي كه دچار بيماري قلبي هستند و ميخواهند از دوچرخه ثابت استفاده كنند بايد زير نظر پزشك متخصص اين كار را انجام دهند. اگر اين كار بدون آگاهي يافتن از اصول آن انجام شود ميتواند مضر باشد. همچنين افرادي كه دچار ساييدگي مفاصل هستند نميتوانند از تردميل استفاده كنند چرا كه استفاده از آن وضع را بدتر ميكند. پيشنهاد ميشود اين افراد بر روي چمن، ماسه و در استخرها به فعاليت ورزشي بپردازند.
رئيس هيات دوچرخهسواري استان خوزستان خاطرنشان كرد: استفاده از وسايل ورزشي مكانيكي براي افراد افسرده ميتواند بسيار موثر باشد، چرا كه ورزش، افسردگي را از انسان دور ميكند و افراد افسرده حتي بعد از دست كشيدن از ورزش تا مدتي سرحال بوده و روحيهي خوبي دارند. گاهي اوقات نيز استفاده از اين وسايل توسط افراد افسرده ميتواند معادل خوردن دو قرص ضد افسردگي باشد و آنها ميتوانند از اين طريق استفاده از قرصهاي خود را نيز كاهش دهند.
انتهاي پيام
سه شنبه 28 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]