واضح آرشیو وب فارسی:مهر: طرح شناسنامه دار كردن تويد تخم مرغ آغاز شد
معاون وزير جهاد كشاورزي اعلام كرد: شناسنامه دار شدن فرآورده هاي خام دامي از توليد تخم مرغ آغاز شده است.
به گزارش خبرنگارمهر ، مجتبي نوروزي امروز در همايش علمي - اجرايي نقش بهداشت تخم مرغ در صنايع غذايي در تهران گفت: در حال حاضر تلاش مي شود تا پايان سال 1400 در كشور كليه فرآورده هاي خام دامي كه به مصرف مردم مي رسند شناسنامه دار و كد دار شوند.
معاون وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه شناسنامه دار شدن فرآورده هاي خام دامي از تخم مرغ آغاز شده است، افزود: در تنظيم برنامه هاي پنج ساله و برنامه هاي كوتاه مدت بر روي كميت تاكيد مي شود در حالي كه بحث كميت 50 درصد امنيت غذايي را در بر مي گيرد و 50 درصد مابقي به حوزه بهداشت و سلامت فرآورده هايي كه مصرف مي شوند اختصاص دارد.
وي اظهار داشت: از 101 ميليون تن توليدات بخش كشاورزي در كشور بيش از 10.5 ميليون تن آن به فرآورده هاي دامي اختصاص دارد كه از اين ميزان سالانه حدود 700 هزار تن تخم مرغ توليد مي شود كه اين ميزان توليد در 220 واحد پرورش مرغ تخم گذار حاصل مي شود.
نوروزي با تاكيد بر اتصال زنجيره بهداشتي توليد تا مصرف تخم مرغ به منظور تضمين سلامت مصرف كننده عنوان كرد: در حال حاضر به تخم مرغ كمتر توجه شده لذا توليد بهداشتي اين محصول از زمان توليد تا مصرف مورد نظر سازمان دامپزشكي كشور است.
وي با بيان اينكه روزانه حدود 2 هزار تن تخم مرغ در كشور توليد مي شود، گفت: از اين ميزان حدود 500 تن به صورت كد دار و بسته بندي به فروش مي رسد و مابقي توليد بدون شناسنامه و يا كد در كشور عرضه مي شود.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور تاكيد كرد: چنانچه رعايت مسائل و شرايط بهداشتي در مرحله توليد ، مصرف و نگهداري تخم مرغ به عمل نيايد با مخاطرات بهداشتي در اين محصول روبرو مي شويم.
وي با اشاره به ضرورت ايجاد حساسيت به موضوع بهداشت و رفع مخاطرات بهداشتي تخم مرغ در حوزه متوليان توليد ، صنعت و بخش دولتي، بيان كرد: با استفاده از فناوريهاي نوين شناسنامه دار كردن تخم مرغ امكان پذير خواهد شد، ضمن اينكه اين امر از كمبود و يا مازاد توليد در مقاطع مختلف سال جلوگيري مي كند.
نوروزي در جمع خبرنگاران با اشاره به بسته بندي گوشت تصريح كرد: در حال حاضر مرغ منجمد به صورت بسته بندي عرضه مي شود و مرغ گرم نيز در بيشتر استانهاي كشور به شكل بسته بندي به فروش مي رسد كه انجام اين امر در استانهاي تهران ، بوشهر ، سيستان و بلوچستان نيز به خوبي عملياتي مي شود.
وي با اعلام اينكه 25 درصد توليد تخم مرغ به صورت بسته بندي عرضه مي شود، افزود: بسته بندي تخم مرغ بالغ بر 10 تا 15 درصد هزينه در بردارد، اين در حالي است كه در بسته بندي بسياري از ميكروبها شناسايي و كنترل مي شوند.
معاون وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه واحدهاي مرغ تخم گذار تحت نظارت سازمان دامپزشكي قرار دارند، تصريح كرد: نظارتهاي سازمان بر اماكن عرضه تخم مرغ غير شناسنامه دار اعمال مي شود.
وي خاطر نشان كرد: در سال گذشته ميزان ضبط فرآورده هاي دامي معادل 3 هزار و 400 تن بوده است.
نوروزي با اشاره به فعاليت 160 ناظر بهداشتي سازمان در شركتهاي مميزي نظارت بهداشتي در چرخه كشور، افزود: در حال حاضر سازمان آمادگي هدايت تسهيلات بانكي به سمت سرمايه گذاري در بسته بندي تخم مرغ را دارد.
وي در پايان تاكيد كرد: در دو سال گذشته پيگيريهاي لازم براي در اختيار داشتن شماره اي 3 يا 4 رقمي با مخابرات به عمل آمده كه در صورت تحقق اين امر با اعلام شماره تلفن ، مردم مي توانند تخلفات را گزارش دهند.
در ادامه اين همايش رسول ديناروند معاون غذا و داروي وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به وجود آلودگي ميكروبي درتخم مرغ گفت: اقدامات اخير در رابطه با افزايش و اصلاح توليد تخم مرغ ممكن است سلامت مصرف كنندگان دچار مخاطره كند، ضمن اينكه به كارگيري فناوريهاي جديد در برخي موارد منجر به فريب دستگاههاي نظارتي شده است.
وي با تاكيد بر تقويت دستگاههاي نظارتي و بهداشت مواد غذايي، اظهار داشت: امنيت غذايي براي مصرف كنندگان با ايمني غذايي امكان پذير مي شود؛ لذا هم اكنون در سطح استانهاي كشور سيستمهاي نظارتي و آزمايشگاهي تقويت شده است.
ديناروند با اشاره به ضرورت تقويت دو دستگاه اجرايي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و سازمان دامپزشكي از سوي دولت و مجلس تصريح كرد: سرانه مصرف تخم مرغ در كشور بالغ بر 10 كيلوگرم است كه اين ميزان كمتر از سرانه كشورهاي پيشرفته است لذا هم اكنون زمينه توسعه سرمايه گذاري در صنعت تخم مرغ كشور بسيار بالا است.
وي بيان كرد: افزايش كيفيت فرآورده هاي دامي در گرو بهينه كردن شرايط توليد و در گام بعدي بسته بندي مناسب آن است كه اين روند سلامت تخم مرغ را تضمين مي كند.
معاون غذا و داروي وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي خاطر نشان كرد: برخي آزمايشها و نظارتها حاكي از وجود آلودگي بسيار بالا در تخم مرغ هاي موجود در بازار است؛ لذا ارتقاي كيفيت و سلامت اين محصول از سوي اين وزارتخانه دنبال مي شود ضمن اينكه بايد در برنامه اي زمانبندي شده تخم مرغ به صورت بسته بندي در كشور عرضه شود.
لينک خبر: http://www.mehrnews.ir/NewsPrint.aspx?NewsID=785252
منبع خبر: مهر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]