واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: فرارو- حدود سی درصد از قتل.هایی که در ایران اتفاق افتاده.اند، خانوادگی بوده و در این بین بیشترین آمار مربوط به قتل زن به دست شوهرش است. این آمار تنها متعلق به امسال نیست، بلکه سال.های پیش نیز شوهران همسرکش رکوردار قاتلان ایران بوده.اند. آماری که متأسفانه برای کسی تعجب.آور نیست.
به گزارش فرارو؛ با نگاهی به صفحه حوادث روزنامه.ها و سایت.های مختلف خبری به روشنی درمی.یابیم كه وقوع قتل.های خانوادگی به ویژه همسركشی زنگ خطرهای جدی را به صدا درآورده است که باید در زمره ناهنجاری.ها و دغدغه.های اساسی اجتماع قلمداد شود.
قتل.های خانوادگی
اصطلاح قتل های خانوادگی یك اصطلاح عمومی است كه شامل مصادیق متعدد می.شود. در كل به قتل.هایی گفته می.شود كه در یك خانواده با روابط خویشاوندی سببی و نسبی نزدیك واقع می.شود، به نحوی كه یكی از اعضا اقدام به كشتن عضو دیگری می.نماید.
قتل زن توسط شوهر یا بالعکس، از قتل.های خانوادگی هستند که با آمار بالایی اتفاق می.افتند. در واقع رایج.ترین نوع قتل خانوادگی هستند. در قتل زن توسط شوهر، انگیزه.ها و عواملی چون فقر و شرایط بد اقتصادی و اختلافات شدید خانوادگی، خشونت و تفاوت.های بارز فرهنگی و عقیدتی دخیل هستند و نتیجه آن از هم.پاشیدگی خانواده و سردرگمی فرزندان در جامعه خواهد بود.
اختلالات روانی در همسرکشی
بررسی.های علمی و پژوهشی بیانگر آن است که ریشه بسیاری از این قبیل قتل.ها به مشکلات درونی افراد و بیماری آنها باز می.گردد.
روان.شناسان معتقدند: یکی از علل شایع در بروز این پدیده وجود «اختلالات هذیانی» است. این اختلالات عبارتند از یک سلسله باورهای نادرست که با منطق قابل اصلاح نمی.باشند.
یکی دیگر از علل و ریشه.های همسرکشی به وجود «اختلالات شخصیت» بر می.گردد. سوءظن وبدبینی نسبت به همسر می.تواند مقدمات آسیب رساندن به او و در نهایت تبعات وخیم مانند همسرکشی را به دنبال داشته باشد.
سومین علت شایع همسرکشی، «اختلالات کنترل تکانی» می باشند. اینها اختلالاتی هستند که موجب می.شوند فرد در یک آن و به صورت تکانه.ای، نسبت به رفتار طرف مقابل واکنش سختی را نشان دهد. برخی تنها در یک رویکرد هیجانی و در واکنش به اختلاف یا سوءتفاهم مرتکب ا قتل می.شوند و بلافاصله نیز پشیمان می.شوند.
سوءظن یک دلیل رایج
معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا با اشاره به دلایل وقوع این قتل.ها در کشور بیان داشته است: منشا وقوع بسیاری از این قتل.ها یک ظن غلط، اشتباه کودکانه یا مباحث پیش.پا افتاده خانوداگی است، ولی به دلیل توسل به خشونت، سوءاستفاده از قدرت بدنی برتر و ناتوانی فرد در مهار خشم به قتل منجر شده است.
آیا مردان به دلیل سوءظن مجاز به قتل هستند؟
مطابق با ماده 630 قانون مجازات.های اسلامی، مهدور.الدم بودن همسر زمانی ثابت می.شود كه مشخص گردد كه وی مرتكب زنای محصنه (زنای زن شوهردار) گشته است و زنای محصنه در صورتی اثبات شدنی است كه چهار شاهد عادل، عین عمل زنا را شهادت دهند. حال در صورتی که شوهر پس از قتل همسر نتواند ثابت کند که واقعاً همسرش عین عمل زناشویی را با مرد بیگانه انجام داده و به این عمل نیز کاملاً راضی بوده است، شوهر دستگیر شده و مجازات می شود.
بنابراین مشاهده می.گردد كه این قانون با شرایط مندرج در آن، به هیچ وجه مجوزی جهت انجام قتل.توسط همسرمحسوب نمی.گردد و مجوز قتل.های، عشیره.ای و امثال آن ناشی از كج فهمی.ها و جهالت است.
یک مشت از چندین خروار
1. پدر بیرحمی در کرمانشاه سر همسرش را در مقابل چشمان دو دختر یک و پنج ساله.اش از بدن جدا کرد. او پس از انجام قتل، با خانواده همسرش تماس گرفته و موضوع را به آن.ها اطلاع داد. ماموران پلیس نیز از طریق خانواده مقتول از موضوع باخبر شدند.
2. مردی به دلیل سوء.ظن به همسرش، با پرتاب كردن تلویزیون به ناحیه. سر و بریدن گلو، وی را به قتل رساند. این مرد مدعی است زمانی كه خارج از منزل بوده تا داروی فرزند 45 روزه.شان را بگیرد، چندین.بار با همسرش تماس گرفته اما جواب تلفن او را نداده است و به همین دلیل وی مشكوك شده و سعی كرده سریع.تر به منزل بازگردد.
متهم پس از آن كه به منزل برگشته با همسرش درگیر شده و با ضربات مشت و لگد مقتول را مورد ضرب و شتم قرار داده است. سپس تلویزیون را به طرف او پرتاب كرده، بعد با چاقو گلوی همسرش را بریده است.
3. یک زن جوان بابلی پس از مشاجره لفظی با شوهرش توسط وی به قتل رسید. دادستان بابل در مورد نحوه چگونگی قتل این زن جوان گفته است در پی مشاجره لفظی این زن با شوهرش معتادش توسط وی به قتل رسید.
4. مرد معتادی پیش چشمان پسر یازده ساله.اش با ضربات چاقو همسرش به قتل رساند. ساعتی بعد در همان روز مرد معتاد بیست و هشت ساله.ای که نتوانسته بود پول تهیه مواد را از همسرش بگیرد او را با یک سیم خفه کرد.
5. مردی که همسرش را زیر ضربه.های شدید به قتل رسانده بود در اعترافات خود چنین گفت: «من از مدت.ها قبل به ساناز مشکوک شده بودم. او رفتار خاصی نداشت، اما من فکر می.کردم او با مردی غریبه رابطه دارد. این روند من را رنج می.داد تا اینکه تصمیم گرفتم او را تنبیه کنم. من که خیلی از دست ساناز عصبانی بودم یک چوب برداشتم و با آن به جان ساناز افتادم. سپس چوب را کنار گذاشتم و از شلنگ برای زدنش استفاده کردم. چند دقیقه متوالی او را زدم تا اینکه دیگر نفس نکشید. من قصد نداشتم او را بکشم و فقط می.خواستم او را تنبیه کنم اما آن لحظه کنترلم را از دست دادم.»
پدیده کشتن همسر اگرچه اتفاق جدیدی نیست، اما آن.چه رخدادهای این دهه را با پیش از آن متمایز می.سازد، افزایش تعداد این جرایم و همچنین نحوه وقوع آن هاست. قتل.هایی که توسط شوهران اتفاق می.افتد، نشان.دهنده رفتارهای خشن.تر و بسیار بی.رحمانه.تر است.
به طور حتم با درمان صحیح و به موقع، کمک به کاهش مشکلات خانوادگی و معضلات زندگی و آموزش صحیح می.توان شاهد کاهش این قبیل قتل.ها در سطح جامعه بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]