واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: پیش از این در یك نشست مطبوعاتی گفتم كه شما مسلمانان و شیعیان قدر و منزلت حسین (ع) را نمی.دانید. زیرا حماسه این امام توانست یك انقلاب روحی و معنوی و یك معنویت انقلاب را ایجاد كند در حالی كه مسلمانان تنها به مراسم عزاداری در ایام محرم و صفر بسنده می.كنند.
متفکر مسیحی: شیعیان قدر امام حسین را نمی دانند
یك متفكر و نویسنده مسیحی گفت: امام حسین (ع) خود و خانواده.اش را فدای رسالت اسلام كرد و با شهادت خود، نه تنها اسلام، بلکه تمام ادیان الهی را احیا كرد.
نشست «اهل بیت از منظر اندیشمندان غیرمسلمان» پیش از ظهر امروز با حضور آنتوان بارا، متفكر مسیحی و نویسنده كتاب «حسین (ع) در اندیشه مسیحیت»، غلامحسین انصاری، مترجم این كتاب و اسماعیل منصوری لاریجانی، نویسنده و محقق در سرای اهل قلم نمایشگاه بین المللی كتاب تهران برگزار شد.
آنتوان بارا در ابتدای این نشست علمی، ادبی به تشریح كتاب خود پرداخت و گفت: انگیزه تألیف این كتاب توسط من، آشنایی با حماسه كربلا بود.
وی افزود: در طول تحقیق و پژوهشی كه درباره واقعه تاریخی عاشورا داشتم، شیفته شخصیت امام حسین (ع) شدم، زیرا دیدم كه این شخصیت، اقیانوسی از اخلاق، رسالت و قداست است.
این نویسنده و متفكر مسیحی با اشاره به این موضوع كه امام حسین (ع) با قیامی كه انجام داد،
توانست رسالت جدش را احیا كند، گفت: هنگامی كه تألیف كتاب حسین (ع) در اندیشه مسیحیت را شروع كردم، در آغاز كار نویسندگی بودم؛ اما چون شخصیت امام حسین (ع) دارای ابعاد مختلف قدسی و اعتقادی بود، تلاش كردم تا حماسه را از دیدگاه یك مسیحی منعكس كنم.
این نویسنده سوری.الاصل ادامه داد: امام حسین (ع) خود و خانواده.اش را فدای رسالت اسلام كرد و با قربانی كردن خود، نه تنها اسلام، بلكه تمام ادیان الهی را احیا كرد.
بارا با تأكید بر اینكه به عنوان یك مسیحی و نه یك خاورشناس به مسأله قیام عاشورا پرداخته است، اظهار كرد: مستشرقین تنها با حس تاریخی، وقایع مختلف را نگارش می.كنند، اما من برای نوشتن این كتاب از حس عاطفی و معنوی استفاده كردم.
وی ادامه داد: خاورشناسان و مستشرقین، جنبه.های تاریخی و مادی وقایع گذشته را مورد بررسی قرار می.دهند، اما من سعی كردم كه جنبه.های معنوی و قدسی قیام عاشورا را مورد بررسی قرار دهم.
این نویسنده مسیحی در ادامه سخنان خود گفت: كتاب «حسین در اندیشه مسیحیت» از دیدگاه اسلامی، چه سنی و چه شیعی نوشته نشده است؛ بلكه تحلیلی از اندیشه یك مسیحی است كه آنها را از متون تاریخی و اسلامی برگرفته است.
بارا با بیان اینكه تحقیق درباره شخصیت امام حسین (ع) نشان می.دهد كه وی وجدان تمام ادیان تا ابد است، گفت: امام حسین (ع) تنها شهید راه اسلام نبود؛ بلكه شهید همه ادیان الهی است. شهادتی كه امام حسین (ع) به آن رسید، می.تواند الگویی برای تمام مؤمنین و آزادمردان همه ادیان باشد. در حقیقت امام حسین (ع) شهید راه تمام بشریت است، همچنان كه حضرت علی (ع) اینگونه بود.
بارا در ادامه تأكید كرد: همانطور كه سازمان ملل متحد از اندیشه.های امام علی (ع) برای تعیین حقوق بشر بهره گرفت، می.تواند اندیشه امام حسین (ع) را الگوی آزادگی بشریت معرفی كند.
آنتوان بارا همچنین در پاسخ به سؤالی پیرامون ارائه راهكارهایی برای تبیین فرهنگ حسینی در سطح جهانی و نقاط ضعف و قدرت شیعیان در این باره گفت: پیش از این در یك نشست مطبوعاتی گفتم كه شما مسلمانان و شیعیان قدر و منزلت حسین (ع) را نمی.دانید. زیرا حماسه این امام توانست یك انقلاب روحی و معنوی و یك معنویت انقلاب را ایجاد كند در حالی كه مسلمانان تنها به مراسم عزاداری در ایام محرم و صفر بسنده می.كنند.
وی افزود: هر چند آن هم لازم است؛ اما باید از نظر فكری و اعتقادی واقعه عاشورا را تحلیل و به زبان.های مختلف ترجمه كرد و آن را اشاعه داد.
بارا گفت: امام حسین (ع) اقیانوسی از معرفت، دانش، حماسه و فداكاری است و این حماسه او بود كه اسلام و تمامی ادیان الهی را زنده كرد.
وی تأكید كرد: ما نباید حماسه امام حسین (ع) را از نظر ظاهری مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهیم، امام حسین (ع) خواستار تحقق اهداف معنوی روحی و فكری بود و با خروجش یك درس بزرگ برای تمامی بشریت داد.
این نویسنده سوری و مسیحی ادامه داد: اگر امام حسین (ع) قیام نمی.كرد، اسلام منحرف می.شد و پس از آن زاویه انحراف بزرگتر و شامل همه ادیان الهی می.شد و دیگر بر روی زمین دینی باقی نمی.ماند. در حقیقت حركت امام حسین (ع) یك حركت معنوی و برای جلوگیری از انحراف دین جدش پیامبر (ص) بود.
وی با بیان اینكه باید حماسه عاشورا را از بعد معنوی، فكری و جهادی مورد ارزیابی قرار داد، گفت: در قیام امام حسین (ع) یك تكلیف الهی وجود داشت. متأسفانه برخی از افراد مثل «ابن تیمیه» با تهمت و بهتان گفت كه خروج حسین (ع) بین مسلمانان فتنه برانگیخت؛ اما این گفته پوچ و بی.ارزش خود فتنه ایجاد كرد.
بارا در ادامه سخنان خود اظهار كرد: قیام امام حسین (ع) یك معیشت و خواست الهی بود همانگونه كه موسی در برابر فرعون، یحیی در مقابل قدرتمندان زمان، عیسی در مقابل یهود و محمد (ص) در مقابل قریش قیام كردند و با نابود كردن بت.های پوشالی، اندیشه الهی را به جامعه هدیه دادند.
آنتوان بارا همچنین در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون دیدگاهش در خصوص اسراییل و یهودیت و نقش آنها در ممالك اسلامی گفت: دیدگاه من مانند تمامی اعراب، مسلمانان و مسیحیان است. یك حق از ملت فلسطین ضایع و سرزمینی غصب شده است. عقیده اعراب مسلمان و مسیحی ضد یهود، به عنوان یك پدیده دینی نیست؛ بلكه مخالفت با اندیشه.های صهیونیستی است.
آنتوان بارا در پایان سخنان خود گفت: صهیونیست.ها سرزمینی را غصب و مردم آن را آواره كردند و با جمع.آوری یهودیان از سراسر دنیا كشور خود را تأسیس كردند. به همین دلیل نظر من نسبت به یهودیان یك دیدگاه منتقدانه به غاصبان صهیونیست است.
همچنین در ادامه این نشست اسماعیل منصوری لاریجانی، محقق، نویسنده و استاد دانشگاه به تشریح كتاب حسین (ع) در اندیشه مسیحیت، نوشته آنتوان بارا پرداخت و گفت: این كتاب دارای نكات مثبت و ارزنده بسیاری است. از جمله اینكه نویسنده برای نگارش كتاب از یك خاستگاه تاریخی و با یك نگاه تحلیلی استفاده كرده است.
وی افزود: بیان مشتركات مسیحیت و اسلام به ویژه تشیع و به خصوص بیان وجوه مشترك حضرت مسیح (ع) و امام حسین (ع) یكی دیگر از نكات ارزنده این كتاب است. به ویژه اینكه نوع نگاه مسیحیت و شیعیان درباره اینكه جهان و جهانی شدن بسیار نزدیك به هم است.
وی در خصوص وجه سوم مثبت كتاب «حسین (ع) در اندیشه مسیحیت» گفت: برجسته كردن بعد حماسی عاشورا كه اتفاقاً در اعتقاد شیعی ما نیز وجود دارد و بیان اینكه امام حسین (ع) بر اساس یك تكلیف الهی به دنبال دادن پیام آزادگی و عاشقی است كه در قالب عقل رفتار می.كند، از دیگر ویژگی.های این كتاب است.
وی در خصوص نكته چهارم قابل بحث كتاب آنتوان بارا اظهار كرد: انسانی كه به مرز كمال می.رسد، یعنی از شریعت و طریقت عبور می.كند و به حوزه حقیقت پای می.گذارد، دیگر مرز مذهب از او برداشته می.شود و یك نگاه جهان.شمول و متحد ایجاد می.شود كه به انبساط آفرینش می.انجامد. در این كتاب به خوبی این انبساط آفرینش در فرهنگ عاشورا معرفی شده است.
منصوری لاریجانی در ادامه سخنان خود گفت: چند پیشنهاد دارم؛ اول اینكه غلامحسین انصاری، مترجم كتاب «حسین (ع) در اندیشه مسیحیت» منابع مشترك عرفان شیعی و عرفان مسیحی را در اختیار آنتوان بارا قرار دهد تا كتاب بعدی وی، بیان مشتركات اندیشه عیسی (ع) و حسین (ع) باشد.
اسماعیل منصوری لاریجانی در پایان سخنان خود گفت: پیشنهاد دیگرم این است كه ویژگی.هایی از امام حسین (ع) كه جهان مسیحیت را تحت تأثیر قرار داده است، استخراج شوند و تحت عنوان یك كتاب دیگر چاپ و منتشر شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]