واضح آرشیو وب فارسی:قدس: 3 ( در شهر )
گزارش «خراسان امروز» از مشكلات «فريزي»؛ مهاجرت 1800 خانوار يك روستا به دليل كمبود امكانات
چناران- خبرنگار قدس: امروزه بخش كشاورزي در مقايسه با ديگر بخشهاي اقتصادي كشور كمترين هزينه را در بر داشته و اگر به اين بخش مهم و حياتي به درستي توجه شود، بيشترين درآمد را خواهد داشت.
با توجه به اين مسأله به نظر مي رسد بايد بيش از گذشته به بخشهاي كشاورزي و باغي به عنوان يكي از مهمترين و تأثيرگذارترين بخشهاي اقتصادي كشور توجه شود تا علاوه بر ماندگاري و دلگرمي كشاورزان، زمينه اشتغال نيز در اين حوزه افزايش يابد.
هر چند كه دولت در چند سال اخير تلاش نموده تا با تقويت بخش كشاورزي در جهت تأمين اهداف كلان توسعه گام بردارد و بر همين اساس بيشترين برنامه ريزي در اين حوزه انجام شده، اما با اين وجود بايد گفت اين تلاشها با همكاري و همدلي تمام مسؤولان، برنامه ريزان، دستگاه هاي ذيربط كشاورزان و توليدكنندگان محقق خواهد شد.
در اين رابطه جمعي از مسؤولان و كشاورزان روستاي فريزي از توابع شهر جديد گلبهار به بيان برخي مشكلات اين روستا پرداختند و اظهار داشتند كه اگر مسؤولان اولويتها را به بخشهاي ديگر معطوف نمايند، آينده روشني پيش روي كشاورزان خواهد بود.
تشريح مشكلات روستا
علي محمدي عضو شوراي اسلامي روستاي فريزي در اين زمينه مي گويد: اين روستا در دامنه كوههاي بينالود قرار دارد و مكان زيارتي و ييلاقي نيز به شمار مي رود كه سالانه جمعيت زيادي براي بازديد و زيارت به اين روستا مي آيند.
وي با بر شمردن مشكلات كشاورزان در اين روستا گفت: خشكسالي و نبود امكانات و سرمازدگي محصولات باغي در اين روستا بخشي از مشكلاتي است كه مردم با آن دست به گريبانند.وي خواستار ايجاد سدي در اين منطقه شد و گفت: براي مهار آبهاي روان سطحي و جلوگيري از هدر رفتن آن لازم است مسؤولان سدي را ايجاد كنند تا از هدر رفتن آب جلوگيري شود.
يكي از جوانان روستاي فريزي هم خواستار سرمايه گذاري بيشتر دولت در بخش كشاورزي شد و گفت: اگر سرمايه گذاري درستي در اين بخش صورت گيرد و از نظر قيمت گذاري محصولات كشاورزي هم دقت شود، كشاورزان به ادامه توليد دلگرم خواهند شد كه اين مسأله نيز باعث اشتغالزايي مي شود.
وي افزود: متأسفانه به خاطر اينكه هزينه هاي تمام شده توليدات محصولات كشاورزي بالاست، انگيزه كافي براي اشتغال در اين بخش وجود ندارد و اين زمينه دلسردي كشاورزان بخصوص جوانان را فراهم آورده است.
كمبود برخي امكانات
رئيس شوراي اسلامي روستاي فريزي هم با بيان اينكه اين روستا در استان و كشور براي مردم نام آشناست، گفت: محصول گردو و عسل اين روستا باعث شده است تا نام فريزي خوش آوازه شود، اما متأسفانه در چند سال اخير به علت خشكسالي و سرمازدگي، به كشاورزان اين روستا خسارات جبران ناپذيري وارد شده است.
دكتر عاقل يكي از روستاييان نيز گفت: تاكنون حدود 300 نفر با مدرك ليسانس و يا دكتري از اين روستا فارغ التحصيل شده اند و چرا بايد چنين روستايي با اين ويژگي،از برخي امكانات محروم باشد.اين استاد دانشگاه گفت: متأسفانه روستاي فريزي از بسياري امكانات محروم است.
فقدان مدرسه در دو مقطع تحصيلي
دهيار روستاي فريزي هم گفت: هم اكنون مدرسه راهنمايي نداريم و اين باعث شده است برخي از خانواده ها كه دانش آموز راهنمايي داشته اند از فريزي به مشهد عزيمت نمايند.
وي با بيان اينكه روستاييان از آموزش و پرورش توقع نداشته اند كه مدرسه را تعطيل نمايند و مردم از اين جهت ضربه خورده اند، گفت: پس از آن مردم مجبور شدند برخي از دانش آموزان را به مدرسه شبانه روزي گلمكان بفرستند كه در اين زمينه به ما قول داده شد هزينه سرويس اياب و ذهاب دانش آموزان را آموزش و پرورش پرداخت نمايد كه تاكنون عملي نشده است.
دهيار فريزي افزود: اين دانش آموزان بعد از ظهر چهارشنبه تعطيل و مجدداً روز شنبه عازم گلمكان مي شوند و بايد اين مسير طولاني را در زمستان طي كنند كه اين به يك مشكل جدي براي خانواده ها تبديل شده است.
پرداخت هزينه اياب و ذهاب مقدور نيست
وي تصريح كرد: اگر به اين مشكل توجه نشود خانواده ها مجبورند اين دانش آموزان را نيز از ادامه تحصيل باز دارند، چون رفت و آمد و همچنين پرداخت هزينه ها براي آنها دشوار است.وي با بر شمردن مشكلات روستاييان گفت: اين روستا 18 شهيد تقديم انقلاب كرده، اما به خاطر اينكه به مشكلات تاكنون توجه جدي نشده است، 1800 خانوار آن عازم مشهد شده اند و در آنجا زندگي مي كنند.
وي تصريح كرد: اين در حالي است كه درآمد اين افراد از اين روستا تأمين مي شود و اگر به مشكلات آنها توجه شود، همين تعداد اعلام آمادگي كرده اند كه به روستاي فريزي برگردند.
رئيس آموزش و پرورش شهر جديد گلبهار هم گفت: مهاجرت مردم فريزي از روستا به شهر در سالهاي قبل صورت گرفته و ارتباطي به تصميم اين اداره درخصوص تعطيلي مدرسه راهنمايي اين روستا ندارد.
علي اكبر رستگار در خصوص تعطيلي دبيرستان اين روستا گفت: به علت اينكه آمار دانش آموزان اين روستا به 10 نفر رسيده بود، تصميم گرفته شد تا آنان را به مراكز شبانه روزي انتقال دهيم.
وي با تأكيد بر پرداخت هزينه هاي اياب و ذهاب اين دانش آموزان گفت: سرويسي كه دانش آموزان دختر با آن رفت و آمد مي كنند، توسط آموزش و پرورش گلبهار مشخص و با نظارت اين اداره انجام مي شود و تأمين هزينه آن نيز بر عهده ما مي باشد.
وي درخصوص هزينه سرويس دانش آموزان پسر هم گفت: چون اين بودجه هر سه ماه توسط اداره كل پرداخت مي شود، توافق كرده ايم كه هزينه سرويس دانش آموزان پسر را نيز پرداخت نماييم كه اين كار بزودي انجام مي شود.
روستاي فريزي از توابع شهر جديد گلبهار و در فاصله 24 كيلومتري اين شهر واقع شده است.
براساس يك قرار داد ؛ 10 هكتار بافت فرسوده سبزوار نوسازي مي شود
سبزوار- خبرنگار قدس:نشست تخصصي بسترسازي براي نوسازي بافتهاي فرسوده شهري با حضور جمعي از مسؤولان شهرستان سبزوار برگزار شد.
شهردار سبزوار در اين جلسه با بيان اينكه 282 هكتار بافت فرسوده در اين شهرستان است كه 182 هكتار آن مصوب مي باشد، گفت: پروژه اوليه در راستاي نوسازي بافت فرسوده، پروژه اميريه با مساحت 10 هكتار مي باشد.
مهندس محمود عيدي از آماده شدن طرح نهايي اين پروژه جهت ايجاد قرار داد با شركت عمران و مسكن سازان منطقه شرق خبرداد و افزود: جلب مشاركت مالكان و آزادسازي اين پروژه 36 ماه، احداث معابر 18 ماه و اجراي پروژه ساختماني 48 ماه به طول خواهد انجاميد و به عبارتي مدت زمان اين پروژه پنج سال پيش بيني شده است.
وي برلزوم ارائه آگاهي به مردم در جهت همكاري و استفاده از خدمات اين شركت تأكيد كرد.
مدير عامل شركت عمران و مسكن سازان منطقه شرق نيز در اين جلسه بر بسيج مردم جهت بازسازي بافتهاي فرسوده تأكيد كرد و از تخفيف عوارض شهرداري جهت بازسازي بافتهاي فرسوده خبرداد
وي تصريح كرد: حداقل مشاركت مردم به ميزان املاك آنها بستگي دارد و اگر در اجراي طرح مشكلي در هزينه ايجاد شود، از طريق اوراق مشاركت، تسهيلات بانكي و يا سرمايه گذاري تأمين خواهد شد.
گفتني است، تفاهم نامه احداث دفاتر محلي و قرارداد اميريه به امضاي شهردار سبزوار و مدير عامل شركت عمران و مسكن سازان منطقه شرق رسيد.
رئيس شبكه هپاتيت كشور در بيرجند اعلام كرد ؛ شناسايي 1/5 ميليون بيمار مبتلا به هپاتيت در كشور
بيرجند- خبرنگار قدس: رئيس شبكه هپاتيت كشور از وجود 1/5 ميليون بيمار هپاتيتي در كشور خبرداد.
دكترسيد مؤيد علويان در حاشيه سمينار يك روزه هپاتيت در بيرجند ضمن تشريح اقدامهاي انجام شده در راستاي كنترل، پيشگيري و درمان بيماري هپاتيت ويروسي گفت: با فعاليتهاي صورت گرفته توسط وزارت بهداشت و دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور امروزه پيشگيري و درمان بيماري هپاتيت ويروسي B و C از جايگاه ويژه اي برخوردار است.
وي متذكر شد: واكسيناسيون متولدين 67 و 68 در دو سال اخير انجام شد، و واكسيناسيون متولدين 69 و 70 نيز طي سال جاري انجام مي شود.
رئيس شبكه هپاتيت كشور بركنترل به موقع بيماري هپاتيت و پيشگيري از آن تأكيد كرد و افزود: بيماري هپاتيت C بيشتر در بيماران دياليزي، هموفيلي و معتادان تزريقي مشاهده مي شود.
وي اذعان داشت: طي سالهاي اخير، با اجراي برنامه غربالگري، تشخيص موارد مثبت و درمان آنها، بيماري هپاتيت C نيز در حال كنترل است.
وي خاطر نشان كرد: بيرجند از نظر شيوع هپاتيت B و C در كشور، در گستره استانهاي با شيوع كم هپاتيت است.وي تصريح كرد: استانهاي گلستان و هرمزگان جزو استانهاي با شيوع بالاي هپاتيت هستند.
خراسان جنوبي اين هفته ميزبان رئيس قوه قضاييه است
سه شنبه 28 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]