واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: ابهام در نرخ هاي مصوب طرح ترافيك سال آينده شهرداري: نرخ ها را اعلا م كرده ايم
گروه اجتماعي: در حالي كه مدير عامل سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران از اعلا م نرخ هاي جديد آرم طرح هاي ترافيك خبر مي دهد، معاون وزير كشور مي گويد كه شهرداري هنوز پيشنهاد خود را مبني بر قيمت طرح ترافيك به شوراي طرح ترافيك ارائه نكرده است و اين شورا در انتظار نرخ جديد مصوب از شهرداري تهران است
مديرعامل سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران گفت: نرخ آرم هاي جديد طرح ترافيك در سال جاري افزايش نيافته و در برخي موارد نيز كاهش داشته است.
مهندس خادم الاسلام روز دوشنبه در گفت وگوي ايسنا، با تاكيد بر اين كه نرخ آرم هاي جديد طرح ترافيك افزايش نمي يابد، گفت: با توجه به كاهش اين نرخ در برخي بخش ها نيازي به دريافت مجوز از شوراي عالي ترافيك در اين خصوص نيست.
وي با اشاره به اينكه ثبت نام آرم هاي جديد طرح ترافيك از 20 آبان تا 20 آذر از طريق پايگاه اينترنتي شهرداري تهران به نشانيir.tehran.//trafficladel:http انجام مي شود، افزود: بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته سهميه آرم هاي جديد طرح ترافيك همانند پارسال همان حدود 89 هزار آرم خواهد بود.
مديرعامل سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران در خصوص نرخ آرم هاي سال 88 طرح ترافيك به ايسنا گفت: بر اين اساس نرخ آرم هاي دولتي ها و خودروها با پلاك قرمز از 500 هزار تومان در سال گذشته با يك سوم كاهش به 330 هزار تومان در سال جاري و اشخاص حقوقي نيز از 750 هزار تومان با حدود يك سوم كاهش به به 500 هزار تومان در سال جاري رسيده است. از سوي ديگر نرخ آرم طرح ترافيك جانبازان، معلولان و خبرنگاران نيز همانند پارسال همان 20 هزار تومان خواهد بود.
وي تصريح كرد: قيمت آرم طرح ترافيك اشخاص حقيقي نيز حداكثر همان 250 هزار تومان پارسال است و در مورد آژانس ها هنوز تصميم گيري نهايي صورت نگرفته ولي بيشتر از همان 100 هزار تومان پارسال نخواهد بود.
مديرعامل سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران اعتبار آرم هاي جديد را از اول فروردين 88 تا پايان اسفند ماه 88 عنوان كرد و در پاسخ به سوالي در خصوص اينكه چرا آرم هاي سال گذشته يكسال و نيم معتبر بوده اما آرم هاي امسال يكسال گفت: ما بر اساس قانون عمل كرديم، چرا كه بر اساس مصوبه سال گذشته شوراي عالي ترافيك استثنائا اعتبار آرم هاي پارسال 1/5 ساله بود اما در همين مصوبه آمده است از سال بعد اعتبار آرم ها بايد يكساله باشد.
معاون عمراني وزارت كشور با تاكيد بر اين كه هنوز پيشنهادي از سوي شهرداري تهران در مورد قيمت هاي طرح ترافيك سال آينده ارائه نشده است، گفت: پيشنهاد شهرداري در شوراي عالي ترافيك مطرح مي شود و در اين باره نظر اعضاي شورا را جويا مي شويم، چراكه به نظر جمعي اعتقاد داريم.
حبيب الله بور بور در گفت و گو با ايسنا در اين باره افزود: اظهاراتي در مورد نرخ گذاري از سوي برخي افراد صورت گرفته، اما من به عنوان رييس شوراي عالي ترافيك هنوز تصميمي نگرفته ام.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا امكان دارد، وزارت كشور با تثبيت قيمت هاي سال قبل موافقت كند، توضيح داد: نظر جمع براي ما اولويت دارد، تا كمترين مشكل براي مردم به وجود آيد.
بور بور تصريح كرد: هر روزي كه شهرداري تهران پيشنهاد قيمت طرح را بدهد، وزارت كشور و شوراي عالي ترافيك ظرف مدت كمتر از يك هفته نتيجه را اعلام مي كند.
به گزارش ايسنا، شهرداري تهران از حدود چهار روز پيش ثبت نام براي دريافت آرم طرح ترافيك را از طريق سامانه هوشمند صدور آرم طرح ترافيك كه روي سايت شهرداري تهران قرار گرفته شروع كرده و اين در حالي است كه هنوز هيچ تصميم گيري در مورد قيمت آرم هاي طرح ترافيك نشده است.
لازم به ذكر است كه آرم هاي جديد طرح ترافيك از ابتداي سال آينده به مدت يك سال داراي اعتبار خواهند بود.
نگاه جامعه شناختي به طرح ترافيك
امين بزرگيان يكي از دانش آموختگاني است كه از ديد جامعه شناسانه به نقد پديده هاي جامعه مي پردازد وي در متن كوتاه زير به طرح ترافيك و نحوه تعامل شهروندان با آن مي پردازد:
طرح ترافيك چه حسي را برمي انگيزاند؟ انسان شهري در مواجهه با تنبيه پليس در قبال عدم رعايت محدوده طرح ترافيك چه عكس العملي دارد؟
انسان صاحب اتومبيل در «تهران» از دو واقعيت خبردار است: يكي آلودگي هواي شهر تهران و نقش اتومبيل ها در اين آلودگي و ديگري اهميت منافع شخصي در برخورداري از اتومبيل.
اولين واقعيت، او را به اين ديدگاه مي كشاند كه دولت بايد برنامه هايي همچون طرح ترافيك را به خوبي اجرا كند و در سطحي بالاتر، حجم بالايي از اتومبيل را در اختيار شهرنشينان قرار ندهد تا شهر بيشتر از اين آلوده نشود، اما واقعيت دوم، او را به اين كنش مي كشاند كه اتومبيل بخرد و سوار آن شود. و براي اين كار اگر لازم شد، دولت را فريب دهد تا شامل جريمه، هنگام تخلف از برنامه طرح ترافيك نشود.
پس انسان ساكن در شهر تهران يك ديدگاه دارد به مثابه تئوري و يك عملي را انجام مي دهد به مثابه پراتيك، كه اين دو به گونه اي راديكال از هم جداست.به عبارت ديگر سوژه و ابژه يا ذهن وعين در تهران وسوار بر اتومبيل، هرچه بيشتر از هم جدا مي شوند.
فرد در كلانشهر همواره دچار پارادوكس منافع شخصي و منافع جمعي است. نوعي تضاد سرسختانه ميان علايق حوزه خصوصي و منافع حوزه عمومي.برگه هاي تنفر برانگيز "جريمه" حاصل همين شكاف ذهن وعين است. دولت سعي دارد با شبح گسترده كنترل وجريمه اتومبيل ها اين شكاف را به گونه اي مصنوعي پركند.
به زبان ديگر، فشارهاي متعدد شهرنشينان - كه بسياري از آن ها صاحب اتومبيل هستند يا دوست دارند صاحب آن باشند- به دولت، براي حفظ محيط زيست و برخورد با كساني كه همواره ميل دارند با اتومبيل خود به محدوده هاي شلوغ و آلوده شهر رفت و آمد كنند، باعث پياده شدن قوانيني چون طرح ترافيك براي كاهش آلودگي هوا و ترافيك مي شود.دولت طرح را به اجرا مي گذارد،اما ناگهان همه در خلال زندگي روزمره شان در شهر مي بينند كه كمتر كسي مايل است كه با اتومبيل اش به همه جاي شهر نرود و ازمنفعت شخصي اش به خاطر جمع بگذرد.(تناقض در عرصه عمومي)
از سويي ديگر دولتي كه با ابزار زور (پليس) سعي مي كند از منفعت عمومي در خيابان ها مراقبت نمايد، در كارخانه هاي صنعتي و تبليغاتي با كمك ابزار سرمايه ،اتومبيل مي سازد - البته مونتاژ مي كند- و به خيابان ها تحويل مي دهد.(تناقض در دولت)
در اين شرايط پازل گونه، سردرگمي تشديد مي شود;تناقض عريان حاكم مي شود وعشق ونفرت توامان ودر يك لحظه ظاهر مي شوند. قانوني همچون طرح ترافيك هم حس "نارضايتي وتنفر" و هم حس "رضايت وعشق" فرد را در شهري همچون تهران برمي انگيزاند. تنفر از جريمه وميل ازدست رفته رانندگي وعشق به آرامش و پاكي گم شده در شهر.
كنش پارادوكسيكال فرد و دولت در جامعه مدرن ،در يك پروژه مشترك به احيا و بازتوليد يكديگر بسيار كمك مي كنند. شهر مكان بروز تناقض هاست
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]