واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: امام جمعه مشهد گفت: نبايد مسئولان در برابر توسعه بي.حجابي و بدحجابي بي.تفاوت باشند.
به گزارش ايسنا آيت.الله "سيد احمد علم.الهدي"، در خطبه.هاي نماز جمعه اين هفته مشهد در محل رواق امام خميني(ره) حرم مطهر رضوي، افزود: مسئولان نبايد در برابر توسعه بي.حجابي و بدحجابي بي.تفاوت باشند؛ الان هر روز که مي.گذرد در خيابانهاي اين شهر و ساير شهرها، توسعه بي.حجابي را مي.بينيم و در عين حال همه بي.تفاوتند، جريان.هاي مديريتي بي.تفاوتند، مردم هم بي.تفاوتند.
وي ادامه داد: برادرم! خواهرم! اگر در کوچه و محله شما، يک درنده يا گزنده پيدا شود، شما نمي.گذاري بچه.ات از خانه بيرون برود که، نکند اين گزنده و درنده به او آسيب بزند. عزيز من! اين زن و دختر جواني که در آن کوچه، همسايه.ي شماست و هر روز و هر ساعت روسري.اش عقب.تر مي.رود و مويش پريشان.تر و لباسش تنگ.تر مي.شود، از هر درنده.اي و گزنده.اي براي ناموس و جوان تو آسيبش بيشتر است؛ چرا بي.تفاوتي؟ اينها توهين نيست، اينها بيان واقعيت است و اين واقعيتها وجود دارد.
وي خاطرنشان کرد: دختر خانمي که ياد گرفته در کوچه و خيابان سوار دوچرخه شود، اين دوچرخه را که با لباس گشاد و مقنعه که سوار نمي.شود، او با لباس کوتاه و تنگ سوار اين دوچرخه مي.شود و لباس کوتاه و تنگ اين دختر روي زين دوچرخه با ايمان پسر جوان تو چه مي.کند؟ اصلا در خيابان و کوچه شهر امام رضا(ع) چه کسي اجازه داده زنها و دخترها سوار دوچرخه شوند؟ اين دوچرخهسواري را چه کسي راه انداخته است؟ چرا مردم و مسئولان و دستگاههاي امنيت اجتماعي و پيشگيري از جرم در مقابل دوچرخه.سواري زنها و دخترها بي.تفاوتند؟ آخر اين دوچرخه.سواري دختر و زن عارضه دارد.
امام جمعه مشهد تصريح کرد: نشستن روي دوچرخه براي دختر و زن حرام نيست. يک دختر خانم در خانه خودش، در را ببندد و توي حياط خانه.اش 10 ساعت هم دوچرخه.سواري کند حرام نيست، اما وقتي اين دختر خانم بيايد توي کوچه و با لباس دوچرخه.سواري، سوار دوچرخه شود، آن لباس و آن حرکت، عارضه فساد، منکر و فحشا براي جامعه دارد. چطور دستگاه.ها بي.تفاوتند و اصلا چه کسي اجازه داده است؟ چرا جلوي اين را نمي.گيرند؟ حالا در هر خرابه.اي، هر کثافتي صورت مي.گيرد، ولي چرا در شهر امام رضا(ع)؟ برادران! خواهران! مديران! مسئولان! شب اول قبر امام خميني(ره) گريبان شما را مي.گيرد و مي.گويد من آمدم، يک عده هم به پيروي من آمدند، خون دادند، جان دادند، بچه دادند و اين مکتب را تاسيس کردند و اين نظام را به وجود آوردند ولي شما در مقابل بُعد معنويت اين نظام بي.تفاوت بوديد. مسئوليت را گردن گرفتيد اما انجام نداديد، مديريت عهده.دار شديد ولي در مقابل پيغمبر اسلام(ص) و قرآن به تکليفتان عمل نکرديد.
وي ادامه داد: در ابتداي هفته، در مراسم باشکوه ياد امام بزرگوارمان در مرقد مطهر آن امام راحل، مقام معظم رهبري نکاتي را بيان کردند. نکاتي که در موقعيتهاي گوناگون در بيانات مقام معظم رهبري گفته مي.شود، نکاتي جامع و گسترده است و در تحليل و بازخواني، بايد از درون کلام خط ساز اين بزرگوار استخراج شده، مورد بحث قرار بگيرد. در ابتداي سخن در تحليل شخصيت امام(ره) فرمودند که "امام خميني(ره) صاحب مکتب بود و مهم مکتب امام(ره) است"؛ دقيقا نکته.اي که بنده هم به همين مناسبت در هفته گذشته عرض کردم، براي ما شخصيت جرياني امام خميني(ره) مطرح است.
وي با بيان اينکه بنا بر صحبتهاي مقام معظم رهبري، مکتب امام(ره) داراي سه بعد "اللهيت"، "معنويت" و "عدالت" بود، افزود: بعد الّلهيت مکتب امام(ره)، تاسيس نظام جمهوري اسلامي است و تفهيم استقلال و خودکفايي براي مردم و مردم را به خودشان باوراندن.
آيت.الله علم.الهدي ادامه داد: بعد معنويت مکتب امام(ره)، از معنويت شخص امام(ره) سرچشمه گرفته است. معنويت امام(ره) با آن تقوا و زهد، با آن اخلاص و خداباوري و با آن عشق و دلداگي به حق. تمام مسائل شخصي و معنوي امام(ره) در تمام آموزه.هاي امام(ره) رنگ دارد. امام خميني(ره) معلم اخلاص بود، معلم معنويت بود، معلم عبوديت حق بود، معلم تقوا و اخلاق بود. آموزه اخلاقي و معنوي امام(ره)، بالاتر از شخصيت آموزشي امام(ره) در ابعاد تخصصي فقه و فلسفه امام(ره) بوده و اين بعد معنويت در مکتب متجلي است.
وي در خصوص بعد عدالت مکتب امام(ره) نيز گفت: امام(ره) در تمام رهنمودها، برنامه.ها و حرکتها، جامعه مستضعف، قشر آسيب.پذير و انسا.نهاي محروم را نشانه مي.گرفتند تا محرومان به حقوقشان برسند، از فرصتها استفاده کنند و قدرتمندترها در عرصه بهره.برداري از امکانات عمومي و فرصتهاي کشور، از فقرا و محرومان جلوتر نيفتند.
به گزارش ايسنا، امام جمعه مشهد گفت: آن چيزي که در تحليل فرمايشات مقام معظم رهبري لازم است ما بدانيم اين است که، امام(ره) از دنيا رفت، مکتب امام(ره) هم در صحيفه امام(ره) و آثار و نوشته.ها و گفته.هاي امام(ره) که به صورت نوشتار درآمده است، يک شخصيت کتبي دارد و اين شخصيت کتبي امام(ره) در اين نوشته.ها و آثار موجود است. اما آيا واقعا مقام معظم رهبري که فرمودند "نبايد بگذاريم مکتب امام(ره) دچار انحراف شود"، منظورشان اين بود که صحيفه امام(ره) دست نخورده بماند؟ آثار امام(ره) را کسي تصرف نکند؟ فرمايشات و نوشته.هاي امام(ره) را کسي تحريف نکند؟ نه! مکتب امام(ره) يک وجود عيني و خارجي دارد و اين وجود عملکرد اين نظام است.
وي ادامه داد: يعني تمام مستضعفان و مسلمانان دنيا وقتي مي.خواهند شخصيت امام(ره) را ببينند و تحليل کنند، در عملکرد نظام ما مي.بينند و تحليل مي.کنند. اگر کار به جايي رسيد که در عرصه اقتصاد ميدان باز شد براي گردن.کلفتها و قدرتمندان، که ببرند و بچاپند و رانت.خواري کنند، مکتب امام(ره) در بعد عدالت دچار انحراف شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبري افزود: اگر در عملکرد نظام در جامعه ما قرار شد خدا و مردم در طرحها و برنامه.ها رعايت نشوند، دين و شريعت در برنامه.ها و عملکرد نظام مورد توجه قرار نگيرند، بعد عقلانيت مکتب امام(ره) ضربه مي.بيند.
وي تصريح کرد: اولويت اول در مکتب امام خميني(ره) و عملکرد نظام دين خدا؛ شريعت مقدسه، حلال و حرام، مکروه و مستحب اين دين است. در اين مملکت، خيلي چيزها لازم است و با خيلي مسائل بايد مردم جذب شوند، اما نه به قيمت فعل حرام، نه به قيمت ترويج فحشا، منکرات و خلاف شرع. در مملکت ما تفريح و تفرج لازم است، در اين ماه آخر فصل بهار و تابستان، وجود تفريحگاهها، مخصوصا در ييلاقات خوش آب.وهوا براي مرد و زن و خانواده.هاي ما لازم است، اما نه به قيمت لاابالي.گريها، نه به قيمت باز بودن فضا براي اباحه.گريها و بي.بندوباريهاي يک مشت دختر و پسر جوان.
آيت.الله علم.الهدي اضافه کرد: يک تفرجگاه براي مردم ما لازم است، بايد مردم، خانوادهها و جوانهاي ما به اين تفريحات بروند، تا آرامش پيدا کنند و خوش بگذرانند اما نه به اين قيمت که هرزگي يک مشت پسر و دختر جوان باعث شود دلواپسي براي خانواده.ها نسبت به جوانانشان به وجود بيايد.
وي با بيان اينکه جذب مردم بايد با مطالبات ديني.شان باشد، عنوان کرد: يک مشکلي که ما امروز در برابر بعضي از عزيزان کوتاه.فکرمان داريم، اين است که ما مي.گوييم عزيزان! اين برنامه چرا دارد اجرا مي.شود؟ اين بي.بندوباري چرا جلوگيري نمي.شود؟ مي.گويند آقا! ما بايد جذب کنيم و استناد مي.کنند به فرمايش مقام معظم رهبري در مورد جذب حداکثري. آخر چه را مي.خواهيد جذب کنيد؟ جذب و در کنارش دفع؟ شما مسئوليتتان جذب چه کساني است؟ شما مسئول جذب بي.دينهاي اين مملکت هستيد يا مسئول جذب متدينين آن هستيد؟
امام جمعه مشهد تصريح کرد: جامعه ما جامعه ديني و ولايي است و اکثريت آن متدينند و مطالبات ديني دارند. شمايي که مي.خواهيد جذب کنيد، آيا مي.خواهيد اکثريت متدين را با مطالبات ديني.شان جذب کنيد، يا اقليت لائيک جدا از دين را به قيمت دفع اين اکثريت جذب کنيد؟ اين جذبتان بايد منطقي باشد. جذب اقليت و دفع اکثريت؟!
وي ادامه داد: بعد اللّهيت مکتب امام(ره) که تجسمش در عملکرد نظام است، اول رعايت دين و حلال و حرام خداست و بعد رعايت مردم. ما بايد مردم را در اين مملکت جدي بگيريم؛ مردمي که وفادارند، مردمي که پاي انقلاب ايستاده.اند، مردمي که ايثارگرند، مردمي که امام(ره) بزرگوار فرمودند "مردم ما در وفاداري در جامعه جهاني بي.نظيرند."
وي خاطرنشان کرد: براي اجراي يک طرح و برنامه و صرف ماليات و عوارض، ببينيد در مردم چه مي.گذرد؟ اجراي يک طرح عمراني که باعث زيبايي و عوض شدن چهره شهر شود و مبلمان شهري را بالا ببرد خوب است، اما به چه قيمت؟ مردم چه مي.شوند؟ گاهي اوقات بي.توجهي به ترافيک يک خيابان مردم را مستاصل و آنها را در زندگي دچار مشکل مي.کند. ما بايد براي تحقق بعد الّلهيت مکتب امام(ره)، آرامش مردم را در نظر بگيريم.
آيت.الله علم.الهدي اظهار داشت: برادران! خوهران! خوشبختانه ما امروز در کشورمان با يک سرمايه عظيمي روبه.رو هستيم و آن جوانان متدين ما هستند. هفته ديگر مراسم "اعتکاف" برگزار مي.شود و ببينيد که 80 درصد شرکت.کنندگان آن را دختران و پسران جوان تشکيل مي.دهند، ما با چنين جامعه جواني روبه.رو هستيم. آنهايي که مسن هستند آيا پيش از انقلاب يادشان هست که در همين مسجد گوهرشاد مراسم اعتکاف برگزار شود؟
وي افزود: اينها برکت، پرورش و رهنمود و خطسازي مکتب امام(ره) و انقلاب است که به اينجا رسيده و مديران و مسئولان و مردم ما موظفند، جلوي آسيبهاي اين بعد معنويت مکتب امام(ره) را بگيرند. برادران! خواهران! اگر در جامعه ما هرزگي رايج شد، اگر در جامعه ما بي.حجابي و ول.انگاري زن و دختر جوان متداول شد، اگر در جامعه ما منکرات و ناهنجاريها در مظاهر اجتماع ظاهر شد، به اين جوان مومني که به اين شکل دنبال معنويت است، آسيب مي.زند و اين معنويت را از نسل جوان ما مي.گيرد.
امام جمعه مشهد تصريح کرد: برادران! خواهران! مديران! مسئولان! بدانيد مساله بي.حجابي و بدحجابي و ول.انگاري زنها و دخترها در اين کشور آتش سوزنده.اي است که ايمان نسل جوان ما را خاکستر مي.کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 314]