واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: گیاهان زینتی در اثر عوامل غیر زنده در مراحل مختلف تولید یا در شرایط نامناسب دچار بیماری می.شوند.
علائم بیماری:
الف) زردی؛
ب) سوختگی؛
ج) رشد غیر عادی برگ.ها و ساقه.ها.
مثلاً زردی برگ در اثر عوامل نامساعد مثل کودهای شیمیایی، گیاه سوزی بر اثر حشره کش.، قارچ کش و حرارت کم خاک می.تواند بوجود بیاید.
عامل بیماری:
الف) هوای آلوده؛
ب) حشره کش.ها؛
ج) زیادی و کمی نور؛
د) مواد غذایی و آب هر کدام می.توانند باعث بیماری حداقل در یک گیاه برگی زینتی شوند.
بیماری.های مسری و غیر مسری گرچه دارای علایم مشابه هستند ولی از دیدگاه بیماری شناسی بیماری.های مسری گیاهان بر اثر فعالیت موجودات زنده می.باشد، ولی در بیماری.های غیر مسری اثری از موجودات زنده مشاهده نمی.شود.
آلودگی هوا Air pollution بطور عادی مشکلی برای تولید کنندگان گیاهان زینتی ایجاد نمی.کند. مهم.ترین عامل ایجاد آلودگی هوا برای گیاهان، احتراق اتومبیل.ها و اتیلن می.باشد. علایم زیان اتیلن بصورت آب.سوختگی برگ.ها و دمبرگ.ها؛ افتادگی رشد جدید؛ زردی اندام.های هوایی؛ و عدم رشد مریستم و پارگی برگ اتفاق می.افتد. همچنین کوتاه شدن میان گره.ها و پارگی گل.ها از دیگر علایم می.باشند. لذا تهویه مناسب و احتراق مناسب بخاری برای کاهش خسارت اتیلن ضروری است.
خسارت ناشی از سولفید، دی اکسید یا دی اکسید سولفید در گیاهان زینتی بسیار کم است اما علایم آن در گیاهان حساس بصورت زردی حاشیه برگ.ها و فاصله بین رگبرگ.ها و سوختگی برگ.ها می.باشد. جیوه نیز روی غالب گیاهان حساسیت زردی حاشیه و سپس سوختگی برگ.ها و حتی مرگ گیاهان را به همراه می.آورد.
نور بطور قطع در رشد همه گیاهان مؤثر است و یکی از مهم.ترین عامل تولید در فضای داخلی است. میزان نور توصیه شده برای غالب گیاهان زینتی در منابع علمی گل.کاری و باغبانی از هزار تا شش هزار فوت ”کَندل“ Candle یا ”شمع بر پا“ بسته به نوع گیاه ذکر کرده.اند. برخی از گیاهان باید در یک شرایط نوری نسبتاً محدودی تولید گردند، و بیشتر گیاهان برگی مانند فیکوس حد وسیعی از نور را در طی دوران تولیدی تحمل می.کنند. چنانچه فیکوس.ها در محیطی با نور کمتر پرورش یابند دارای شاخه.های نازک و دراز شده و فرم نامطلوبی را پیدا می.کنند. دراسناها در شرایط کامل تابش نور خورشید برگ.های قوی، کوتاه و ضخیم نسبت به زمانی که در سایه قرار دارند تولید می.کنند.
اثرات نور بر گیاهان
گیاهان تولید شده در محیطی با نور فراوان به کود بیشتری نیاز دارند. تغییرات سریع در نور اغلب سبب برگ ریزی، سفید شدگی و سوختگی گیاه می.شود. به عبارت دیگر گیاهان در معرض افزایش متناوب نوری ممکن است لکه.های سوخته ایجاد کنند.
متداولترین بیماری.های غیر انگلی در اثر عدم تعادل مواد غذایی و یا به علت مصرف ناکافی یا زیادی عناصر کم مصرف یا پر مصرف بوجود می.آیند. گیاهان زینتی نیاز به مقدار بیشتری از عناصر پر مصرف نسبت به عناصر کم مصرف دارند. عناصر پر مصرف Macroelements شامل نیتروژن، پتاسیم و فسفرهستند اما از عناصر کم مصرف Microelements می.توان به بور، مس، روی، منگنز، آهن و گوگرد اشاره کرد. بنابر این عدم تعادل مواد غذایی در اثر کمبود یا زیادی عناصر کم مصرف انجام می شود.
کمبود ازت N
اثرات کمبود مواد غذایی را با مهم.ترین عنصر یعنی ازت شروع می.کنیم.
- زردی عمومی برگ.های مسن گیاه؛
- کاهش اندازه برگ.ها؛
- کاهش فاصله میان گره.ها؛
- کاهش رشد.
چون ازت در گیاه خیلی متحرک است برگ.های مسن.تر ابتدا علائم این کمبود را نشان می.دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]