واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: سفير پاكستان: دخالت عوامل خارجي در ربودن ديپلمات ايراني ديده ميشود
سفير پاكستان در تهران گفت: نشانههايي مبني بر دخالت عوامل خارجي در حادثه ربودن ديپلمات ايراني در شهر پيشاور مشاهده ميشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پيش از ظهر امروز (دوشنبه) محمد عباسي سفير جمهوري اسلامي پاكستان در تهران طي نشستي با خبرنگاران آخرين اقدامات صورت گرفته براي يافتن ديپلمات ايراني ربوده شده در پاكستان را تشريح كرد.
وي ضمن ابراز تاسف از ربوده شدن ديپلمات ايراني در پاكستان گفت: من تمام تلاشم را پس از ورود به تهران به عنوان سفير روي اين متمركز كرده بودم كه روابط دو كشور را در دوره جديد بيش از پيش توسعه دهيم، من فكر ميكنم اين اتفاق ميتواند تاثير بدي بر پايه روابط دو كشور بگذارد.
عباسي درباره نخستين اقدامات صورت گرفته پس از انتشار خبر ربودن ديپلمات ايراني در پاكستان گفت: هنگامي كه اين حادثه رخ داد آقاي زرداري در ايالات متحده بود و ايشان طي تماسي تلفني نگراني و تاسف خويش را از اين حادثه ابراز كرد و دستور پيگيري براي يافته ايشان را به مقامات پاكستاني صادر نمود. همچنين يوسف رضا گيلاني نخستوزير كشورمان طي اظهاراتي كه در مطبوعات نيز منعكس شد نگراني خود را از اين حادثه ابراز داشت و اعلام كرد كه دولت پاكستان تمام تلاش خود را براي يافتن ديپلمات ايراني تا آزادي فوري ايشان به كار خواهد گرفت، من نيز با وزير كشور پاكستان آقاي رحمان ملك و همينطور با ماشاءالله شاكري سفير جمهوري اسلامي در پاكستان تماس گرفتم و به مسئولين پاكستاني اعلام كردم كه برادران ايراني به شدت از اين حادثه نگران هستند و بايد هر اقدامي كه لازم است صورت بگيرد تا اين ماجرا خاتمه بيابد.
سفير پاكستان با اشاره به اين كه برخي عوامل خواهان تيره شدن روابط ايران و پاكستان هستند، گفت: گروههاي تروريستي و گروههاي تندرو مايل هستند روابط ايران و پاكستان خدشهدار شود. پاكستان هم اكنون در حال جنگ با تروريست است، مردم ايران برادران ما هستند و پاكستان روابط دوستانه و نزديكي با ايران دارند اما عواملي هستند كه اين روابط حسنه را خدشهدار ميكنند، اگر اين روابط خدشهدار شود تروريستها به خواسته خود ميرسند من به ايران اطمينان ميدهم كه با نهادهاي مرتبط در پاكستان ارتباط نزديكي دارم و آنها هرلحظه ارتباط جديدي از پيگيريهاي خود را در اختيار من قرار ميدهند.
وي با اشاره به اينكه ناحيهاي كه اين اقدام تروريستي در آن رخ داده با افغانستان هم مرز است، گفت: شهر پيشاور مركز استان شمال مغربي است و در اين ناحيه كوهستاني عوامل وابسته به تروريست فعال هستند.
وي با اشاره به كشته شدن يك نيروي آمريكايي در شهر پيشاور افزود: دو روز قبل از ربودن كنسول ايران، كنسول افغانستان هم ربوده شد و چند روز قبل از آن نيز اقدامي تروريستي عليه يك افسر ارشد آمريكايي صورت گرفت، به طور كلي در مناطق مرزي با افغانستان از اين حوادث زياد ديده ميشود.
سفير پاكستان در توضيح جديت خود براي پيگيري سرنوشت ديپلمات ايراني گفت: من اميدوارم اين مسئله به زودي حل شود و اين هفته شاهد آزادي ديپلمات ايراني باشيم و اگر اين اتفاق نيفتاد من به پاكستان ميروم و منتظر مينشينم تا اين مشكل حل شود.
محمد عباسي در ادامه تصريح كرد: اين يك جنگ ناخواسته است كه در منطقه درحال جريان است و مدتي قبل تعدادي چيني هم ربوده شدند كه تاكنون اثري از آنها به دست نيامده ولي در روابط ما با چين اتفاقي نيافتاد و تحت تاثير اين حادثه قرار نگرفت آنها هم ميدانند كه مشكل ما چيست.
سفير پاكستان در پاسخ به سوالي در خصوص آخرين اطلاعات از وضعيت و سرنوشت ديپلمات ربوده شده ايراني گفت: مظنونين اين حادثه بازداشت شده و در اختيار پليس هستند و هم اكنون بازجويي از آنها ادامه دارد، اگر ما اطلاعات بيشتري در اين خصوص را به مطبوعات منعكس نميكنيم به اين علت است كه مسائل امنيتي به ما اجازه نميدهد و ما نميخواهيم تلاش پليس به شكست بيانجامد و عاملان حادثه بگريزند، منطقه تحت محاصره ماست ولي با توجه به اينكه كوهستاني و صعبالعبور است ممكن است ربايندگان گريخته باشند.
عباسي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا شما دست عوامل خارجي را در اين حادثه مشاهده ميكنيد، گفت: ممكن است عوامل خارجي در اين اقدام دخالت داشته باشند. اينها كساني هستند كه در روابط ايران و پاكستان اخلال ميكنند و ميخواهند خشم ايران را برانگيزند هدف نهايي آنها نيز تيرگي روابط دو كشور است، ما ميتوانيم نشانههاي دخالت خارجي را در حادثه ربوده شده ديپلمات ايراني در شهر پيشاور مشاهده كنيم ولي نميتوانيم كشور خاصي را متهم كنيم.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه اقدامات عملي دولت پاكستان براي جلوگيري از تكرار چنين حوادثي چيست؟، گفت: اين مناطق ويژگيهاي مشخصي دارند و الان ارتش پاكستان، نيروهاي آمريكايي و ناتو در حال عمليات در اين مناطق هستند، به دليل آميختگي تروريستها با مردم محلي جنگ با تروريست در اين مناطق دشوار است.
عباسي درباره احتمال گريختن تروريستها به كشورهاي ديگر گفت: اين منطقه با افغانستان هم مرز است و ممكن است چنين اتفاقي رخ دهد اما موضوع حياتي و حساس اين است كه تحقيقات پليسي در جريان بوده و ما نشانهاي از گريختن آنها به كشور ديگري نداريم، در خصوص اين ماجرا اگر با شتاب بخواهيم اقدام كنيم اصل تلاشها به خطر ميافتد. دولت پاكستان با قبائل و مردم منطقه درحال گفتگوست و ما از اين طريق اطلاعاتي جمعآوري كرديم و پاكستان با حوصله اين اطلاعات را بررسي ميكند.
از سفير پاكستان درباره اقدامات عملي براي يافتن و تحويل دادن عبدالمالك ريگي به ايران سوال شد كه وي پاسخ داد: دولت پاكستان عليه جندالله اقداماتي جدي را صورت داده است. دولت ما برادر ريگي را بازداشت كرده و به ايران تحويل داد. چند نفر ديگر هم در رابطه با اين گروه در بازداشت هستند ولي آنها ادعا كردند كه پاكستانياند و اين مسئله در دادگاه مطرح شده و فرايند پيگيري اين مسئله در دادگاه طولاني است و البته دادگاهها در پاكستان مستقل هستند و ما روي آنها نفوذي نداريم.
محمد عباسي درباره تلاشهاي دولت پاكستان براي جلوگيري از تكرار اقدامات تروريستي عليه ديپلماتهاي خارجي در اين كشور گفت: دولت پاكستان براي حفاظت از ديپلماتها مسئوليت دارد اما وضعيت پاكستان عادي نيست و وضعيتي جنگي بر كشور ما حاكم است. آمريكا از 10 سال قبل درحال جنگ با تروريستهاست ولي هنوز موفق نشده. در اين مناطق وسيع بسياري از مردم مسلح هستند، مردم در مناطق كوهستاني پراكنده شدند و برخورد با آنها بسيار دشوار است و برخي كشورها براي ديپلماتهاي خود سيستم امنيتي ويژهاي ايجاد كردهاند و زمان حركت ديپلماتهايشان اين شبكه امنيتي نيز حركت ميكنند.
وي افزود: ديپلمات ربوده شده ايراني با اطلاع و آگاهي از ويژگي منطقه و وقوفي كه به شرايط آن داشتهاند با جديت به مسئله حفاظت خود نپرداخته و به تنهايي در حال حركت و عبور بوده كه گرفتار تروريستها شده است. من پيشنهاد ميكنم دولت ايران به فكر تامين امنيت ديپلماتهاي خود به شكل ويژهاي باشد. دولت پاكستان البته براي ايشان محافظي مشخص كرده بود و اين محافظ در ماشين ايشان حضور داشت كه متاسفانه تلاش او براي مقابله با تروريستها نتيجه نداد و خود او كشته شد.
سفير پاكستان در پاسخ به سوال ديگري در مورد خاستگاه طرح شايعه ربودن و ترور منوچهر متكي در هنگام سفر به پاكستان، گفت: اين توطئه دشمن است و از اين نظر آنها نميخواهند دو كشور روابط حسنه و خوبي داشته باشند و تلاش ميكنند اين روابط را برهم بزنند.
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]