واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قشقاوي/كامل: *رييس جمهور لبنان٤ آذر به تهران ميآيد *منتظر تغيير جدي در رويكردهاي آمريكاييم *نظرات مسوولان عراقي بايد مورد توجه دولتمردان آمريكا قرار گيرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به تصويب توافقنامهي امنيتي آمريكا و عراق در هيات دولت اين كشور گفت: عراق در آستانهي اتخاذ حساسترين تصميم تاريخي خود قرار دارد.
به گزارش خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان در جلسهي هفتگي با خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به سوالي در خصوص تصويب توافقنامهي امنيتي آمريكا و عراق و موضع جمهوري اسلامي ايران در اين خصوص اظهار داشت: عراق در آستانهي اتخاذ حساسترين تصميم تاريخي خود قرار دارد و بايد نظرات و پيشنهادات مسوولين عراقي كه برگرفته از انتظارات ملت عراق و مراجع ديني است مورد توجه دولتمردان آمريكا قرار گيرد.
وي در پاسخ به سوالي در همين رابطه و موضع آيت الله سيستاني گفت: در اين خصوص عجلهاي نداريم؛ بايد منتظر بود و بعد از قطعيت موضعگيري كرد. اين موضوع مربوط به شئونات داخلي عراق است.
وي همچنين وضعيت غزه را بسيار اسفبار توصيف كرد كه برخلاف تمام كنوانسيونهاي حقوق بشر اهالي ساكن در اين منطقه در محاصرهاند.
وي گفت: ايران تلاش خود را آغاز كرده و روز گذشته نيز شاهد امضاي نامهاي از سوي نمايندگان مجلس بوديم و ما در عرصههاي مختلف تلاش ميكنيم تا از تمام ظرفيتهاي موجود در جهان اسلام به خاطر اين فشار و افشاي اين موضوع و جلوگيري از اين امر استفاده كنيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوال ديگري در مورد اظهارات نيكلا ساركوزي، رييس جمهور فرانسه در خصوص توان موشكي جمهوري اسلامي ايران گفت: توان موشكي ايران تواني بازدارنده و دفاعي است و در راستاي حفظ و تامين قوهي بازدارندگي در كشورمان است، اظهارات زيادي در اين خصوص صورت ميگيرد كه ابتدا آن را تكذيب و بعد به نوعي موضوع تاييد ميشود و سپس بحثهاي ديگر را به آن گره ميزنند كه نمونهي آن گرهزدن بحث مناقشهي بين آمريكا و روسيه در مورد سپر دفاع موشكي است.
وي مجموع اظهارات و موضع گيريهاي مطرح شده در خصوص توان موشكي ايران را فاقد انسجام منطقي توصيف كرد.
قشقاوي در مورد اظهارات برخي كشورهاي عربي در خصوص احتمال مذاكرات تهران و واشنگتن و ارتباط ايران و آمريكا گفت: وقتي اوباما درباره ايران وقت ميخواهد تا مسائل را مرور و به صورت متناسب به نامهي دكتر احمدينژاد پاسخ دهد نبايد در اين خصوص عجله كرد.
وي گفت: آنچه مهم است در مورد مسائل مربوط به آمريكا ما تمام موضعگيريها، رويكردها و عملكردها را رصد ميكنيم و مانند همهي جهانيان منتظريم كه تغيير جدي در رويكردهاي آمريكا حاصل شود.
وي در پاسخ به سوالات متعدد در مورد مذاكرات دور جديد سولانا و جليلي خاطرنشان كرد: برخي ابهامات مطرح بوده كه ايران خواستار روشن شدن آنها شده كه سولانا نيز در نامهي خود اعلام كرد درخواست ايران براي رفع ابهام قابل درك است.
وي اضافه كرد: از هفتهي گذشته تحول خاصي در اين مورد روي نداده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه با انتقاد از برخورد زشت برخي ماموران فرودگاه دبي با تاكيد بر پيگيريهاي ايران در اين خصوص تداوم اين گونه اقدامات را به ضرر روابط دوجانبه و رو به رشد و خدشه وارد شدن به چهرهي امارات در افكار عمومي ايران توصيف كرد و از سوي ديگر از معدود مسافران ايراني كه ممكن است با برخي رفتارشان بهانه به دست ماموران امارات بدهند خواست در رفتار خود دقت لازم را داشته باشند.
وي ادامه داد: اين گونه اقدامات مورد اعتراض جدي ايران قرار گرفته كه طي آن كاردار امارات به وزارت خارجه احضار شد و به وي تذكر داده شد تا در اين گونه مسائل تجديدنظر كنند و عزت و كرامت مسافران ايراني را مورد توجه قرار دهند.
به گفتهي قشقاوي عكسالعملهايي در قبال اين موضوع از طرف نمايندگان، برخي از هموطنان و رسانهها قابل درك است و ما وظيفهي خود ميدانيم كه نسبت به حفظ عزت و كرامت ايرانيان با حساسيت لازم برخورد كنيم.
وي همچنين اين گونه اقدامات را سيستماتيك ندانست و اظهار داشت: در انبوه سفرها ممكن است بعضا چنين اتفاقاتي روي دهد اما ما هرگونه بدرفتاري را كاري غيرمسوولانه ميدانيم و بايد عزت و غرور ايرانيان مدنظر قرار گيرد.
قشقاوي سپس بحث ربوده شدن ديپلمات ايراني در پيشاور پاكستان را مورد اشاره قرار داد و گفت: از آغاز اين واقعهي تلخ تلاشهاي گستردهاي در مركز با احضار كاردار پاكستان و پس از آن ديدار سفير پاكستان با مديركل آسياي غربي وزارت خارجه صورت گرفته و سفيرمان در اسلام آباد و در كنسول ما در پيشاور با تلاشهاي مجدانه در ارتباط با مسوولان دولتي و محلي پاكستان بودهاند.
وي گفت: براساس كنوانسيون حقوق ديپلماتيك بايد كشور پذيرنده از ديپلماتها صيانت كنند و ما از دولت پاكستان درخواست كردهايم كه در اين خصوص به صورت مسوولانه اقدام كنند. تلاشهايي نيز براي حفظ امنيت بيشتر نمايندگان ايران در پاكستان انجام گرفته كه اميدواريم نتيجهي تمامي تلاشها آزادي عطارزاده و بازگشت وي به آغوش خانواده اش باشد.
وي همچنين خبر ورود جاسوسان از خاك پاكستان را تكذيب شده عنوان كرد و گفت: جاسوسي در هيچ جاي دنيا قابل تحمل نيست و جرم سنگيني است و اگر چنين مسالهاي روي دهد مراجع قضايي ذيربط برخورد لازم را خواهند داشت.
قشقاوي همچنين از سفر رييس جمهور لبنان به تهران در چهارم آذر خبر داد و در مورد سفر لاريجاني به چند كشور منطقه نيز گفت: برنامهي كلي سفر وجود دارد كه براساس دعوت متقابل از سوي همتايان لاريجاني صورت گرفته اما جزييات آن به موقع اعلام ميشود.
وي همچنين خبر صدور حكم اعدام براي اتباع ايراني در يمن را ادعايي رسانهاي عنوان كرد و از روابط خوب ايران و يمن و نيز سفر مصطفوي رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در هفتهي جاري در قالب هياتي به صنعا خبر داد.
خبرنگاري از قشقاوي در مورد بحث اعلام آمادگي تركيه براي ميانجگري ميان ايران و آمريكا پرسيد كه وي در پاسخ گفت: ما اين اظهار نظرها و اقدام آقاي اردوغان را از موضع حسننيت و ناشي از روابط دوستانه و رو به رشد ايران و تركيه ميدانيم.
وي اضافه كرد: واقعيت اين است كه مسائل ايران و آمريكا فراتر از مسائل سياسي بين دو كشور است چرا كه در سيسال بعد از انقلاب آمريكاييها رويكرد و عملكرد منفي نسبت به ايران داشتهاند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا، در مورد شروط كلهر، مشاور رسانهيي رييسجمهور در مورد مذاكره با آمريكا در گفتوگو با واشنگتن پست اظهار داشت: موضع رسمي دولت را در اين خصوص آقاي الهام عنوان كردهاند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در مورد اجلاس شهرداران آسيايي در تهران گفت: به دنبال مصوبهي مجمع پارلمان آسيايي كه ايران رياست آن را بر عهده دارد قرار شد كه شهرداران آسيايي در تهران گرد هم آيند و راجع به رفاه شهرنشينيان تبادل نظر كنند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از حضور نخست وزير سابق فرانسه در اين اجلاس در اين اجلاس گفت: من اطلاعي از ريز مهمانان و تركيب برنامهها ندارم.
خبرنگار ديگري از قشقاوي در مورد اظهارات كردان پيش از استيضاح در مورد عملكرد غيرمتعارف سفارت انگليس در تهران پرسيد كه وي در پاسخ گفت: آن موقع هم مسالهي خاصي از طرف وزارت كشور براي پيگيري به ما ارجاع نشد.
خبرنگاري در پايان از برخي جلسات در آمريكا پس از انتخابات و ارائهي توصيههايي به اوباما پرسيد كه قشقاوي با اشاره به نامهي 20 صاحبنظر آمريكايي به اوباما و ارائهي توصيههايي به وي گفت: نظير اين گونه جلسات و توصيهها ممكن است صورت بگيرد و كسي ممانعت از اين اظهارنظرها ندارد منتهي بحثهاي ما و آمريكا جدي است.
وي ادامه داد: تبادل نظر در دنيا آزاد است و هر كس ميتواند نظر دهد. در اين شرايط فعلي 20 رييس دانشگاه آمريكايي به دعوت دانشگاه صنعتي شريف در تهران حضور دارند.
انتهاي پيام
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]