واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: «ايدز» و دندانپزشكي
* لوازم و وسايل مورد نياز اولية بهداشت را به صورت انبوه در دسترس عام قرار دهيم تا بتوانيم از اين راه ضريب مصونيت جامعه را بالا ببريم
چندي قبل از من سؤال كرده بودند اگرچه در جامعة ما مسائل اخلاقي رعايت ميشود ولي در سفرهايي كه به خارج از كشور صورت ميگيرد، علاوه بر بيبند و باري در تماسها، ممكن است كسي مشكل دندانپزشكي داشته باشد يعني پس از آلوده شدن به ويروس ايدز به كشور بازگردد.
آن وقت چه؟... در اين مورد من هميشه توصيههايي كردهام كه لوازم و وسايل مورد نياز اولية بهداشت را به صورت انبوه در دسترس عام قرار دهيم تا بتوانيم از اين راه ضريب مصونيت جامعه را بالا ببريم چرا كه با تبليغات وسيع و بزرگ كردن مسئله كاري از پيش نميبريم.
نبايد براي او اين مسئله را پيش آوريم كه خانوادهاش به او مظنون شوند كه او ايدزي است...
البته اگر نسبت به بيماري كه از خارج از كشور به خصوص برخي از كشورهاي خاورميانه بازگشته باشد، مشكوك شوند، بايد بعد از 6 ماه از بازگشت او آزمايش تست خون به عمل آيد تا در اين مدت «ويروس» بتواند دورة كمون را طي كند و مرض خودش را نشان دهد چون دوره كمون بدترين دورهاي است كه ممكن است عامل سرايت شود.
ما حداكثر سعي خود را ميكنيم تا در دانشكدههايمان با در نظر گرفتن امكانات كم و بيش محدودي كه از نظر مالي داريم رعايت بهداشت بشود.
دانشجوياني كه از اين دانشكدهها فارغالتحصيل ميشوند افرادي هستند كه دقيقاً با ميكروب و ويروس و نحوة برخورد با آن و احتمال وجود بيماري و خطرات ناشي از آن آشنايي دارند.
اينها اكثراً افرادي هستند كه در اين جامعه زندگي ميكنند، وجدان كاري دارند، وجدان اجتماعي و وظيفهشناسي اجتماعي دارند. البته از نظر تكنولوژي ممكن است در مضيقه باشيم، ولي از لحاظ اخلاق پزشكي جامعة خوبي داريم. بايد به پزشك خودمان اعتماد داشته باشيم كه دقيقاً دستورات بهداشتي كه به آنها داده ميشود رعايت ميكنند و از اين نظر نبايد نگراني وجود داشته باشد.
بايد رسانههاي گروهي مانند نشريات و راديو ـ تلويزيون به مردم آگاهي بدهند تا آنكه آنها دچار توهم نشوند بايد اعتماد متقابل وجود داشته باشد. خود عامل سوءظن مريض را مريضتر ميكند و ترجيح ميدهد درد دندان بكشد، زجر بكشد، لثههايش بيمار شوند اما از ترس ايدز به دندانپزشك مراجعه نكند. آگاهي دادن به جامعه بايد طوري باشد كه روي حركت علمي جامعة دندانپزشكي اثر منفي نگذارد.
خوشبختانه ما در جامعهاي زندگي ميكنيم كه اخلاق، دين و وجدان حاكم است. يعني افراد كمابيش نسبت به هم احساس مسئوليت دارند. ما بايد به دندانپزشك اعتماد داشته باشيم و بدانيم حتماً دندانپزشك احساس مسئوليت كامل دارد. هدف مادي در جامعة دندانپزشكي در مرحلة بعدي است. انگيزه اصلي معنوي است.
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]