واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تهران و چشمهاي بيدارشب براي زدن برچسبهاي تبليغاتي
اجتماعي. شهري . برچسب تبليغاتي
تهران - ... تخليه چاه ، لوله بازكني فقط در اين محل، تاكسي سرويس شبانه روزي و ... ، اينها برچسبهاي تبليغاتي است كه در سياهي شب تهران از ديوار تا درهاي منازل را در مينوردند و در روشنايي روز آه از نهاد صاحب خانهها بر ميآورد.
از سالها پيش به اين سو افراد بسياري كه در زمينههاي مختلف اعم از لوله كشي ، تخليه چاه ، آژانس و ... به خدمات رساني به شهروندان مشغول هستند ، روش برچسب زدن را براي تبليغات خود برگزيده اند.
به نظر ميرسد يكي از دلايل انتخاب اين روش تبليغات ، انتقال سريع خدمات و همچنين ارزان بودن آن باشد ، چرا كه دسترسي مردم به خدماتدهندگان در اين روش بسيار آسان و سريع است.
يكي ديگر از دلايل انتخاب اين روش براي تبليغات هزينه نسبتا اندك آن است ، هرچند ناراحتي و ضرر صاحبان ملك را در بر داشته باشد.
خدماتدهندگان اين روش با صرف هزينه اندك و با كمك گرفتن از چند نفر ، يك محدوده نسبتا وسيع را در چند ساعت پس از نيمه شب تحت پوشش تبليغات خود قرار ميدهند.
احمد يكي از كساني كه در زمينه چاپ اين برچسبها فعاليت دارد ، به خبرنگار ايرنا گفت : چاپ هزار عدد اين برچسبها نزديك به ۱۵هزار تومان هزينه دارد.
وي همچنين در مورد مدت زمان آماده شدن اين برچسبها افزود : معمولا اين برچسبها طي يك روز پس از سفارش آماده و تحويل ميشود.
وي در مورد هزينه نصب اين برچسبها از سوي افرادي كه در اين زمينه فعاليت ميكنند، نيز گفت : هزينه الصاق اين برچسبها چيزي حدود ۵هزار تومان است كه براي يك شب كاري به اين افراد داده ميشود.
پس هزينه اين برچسبها با نصب چيزي نزديك به ۲۰هزار تومان است ، در حالي كه تبليغات در كتابچههايي كه اخيرا از سوي شهرداري برخي مناطق تهيه مي شود، سال گذشته چيزي نزديك به ۴۳هزار تومان بود .
حال اين سئوال مطرح است كه آيا اين روش براي تبليغات و معرفي مشاغل روش صحيحي است؟
حدود سه سال پيش شهرداري تهران الصاق برچسب روي درب منازل و ديوارها را ممنوع اعلام كرد و برخورد با مرتكبين اين عمل را مورد تاكيد قرار داد.
در ابتداي سال ۸۵مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري تهران در گفت وگويي از افزايش جريمه نصب برچسبهاي تبليغاتي در شهر تهران خبر داده بود.
حجت الله ملا صالحي هدف از افزايش جريمههاي نصب برچسبهاي تبليغاتي را پاكيزه نگاه داشتن و حفظ منظر شهري و دفاع از حقوق شهرنشيني شهروندان عنوان كرد.
وي در آن زمان با بيان اين كه ميزان الصاق برچسبهاي تبليغاتي در شهر در ماههاي اخير نسبت به قبل كاهش يافته است گفت: بعضا ديده شده از سوي شركت هاي خدماتي و تخليه چاه، موسسات توريستي و اتومبيل كرايه و نيز آموزشگاه هاي علمي، برچسبهاي تبليغاتي بر در و ديوار شهر نصب شده كه با افزايش جريمه، اين اقدام در سال ۱۳۸۵به حداقل خواهد رسيد.
پس از اين گفت و گو و اعلام اخطار از سوي شهرداري تهران ، مامورين اين سازمان با مراجعه به محلههاي مختلف شهر نسبت به پاكسازي در منازل و ديوارها از اين برچسبهاي تبليغاتي اقدام كردند و در واقع چند صباحي درب منازل و ديوارها از لوث وجود اين معضل شهر خلاصي يافتند.
اما آيا اين اخطار و همچنين پاكسازي سبب شد كه ديگر اينگونه تبليغات از سوي صاحبان حرف و مشاغل فوق صورت نگيرد؟
پاسخ به اين سئوال منفي است ، چرا كه پس از گذشت تنها چند ماه از اجراي طرح باز مشاهده ميشد كه اين برچسبها بر روي درمنازل و ديوارساختمانها خودنمايي ميكنند.
هم اكنون كه حدود سه سال از آغاز طرح فوق ميگذرد ، با گذري كوتاه و نيم نگاهي به محلههاي مختلف شهر تهران به جرات ميتوان گفت كه كمتر كوچه يا معبري از شهر است كه دچار اين ويروس تبليغاتي نازيبا نشده باشد.
شدت يافتن اين مشكل تا جايي پيش رفته كه در سال جاري مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري تهران بار ديگر در گفت وگويي نسبت به اين موضوع واكنش نشان داد.
ملاصالحي تصريح كرد: جرايم نقدي نصب برچسبها تا ۵۰درصد افزايش يافته و در صورت بيتوجهي متخلفان به اخطارهاي شهرداري، دستگاه قضايي پيگير پرونده متخلفان خواهد بود.
گفته ميشود نصب برچسبهاي تبليغاتي در شهر تهران، ۳ماه قطع ارتباط تلفني و حداكثر ۵ميليون ريال جريمه نقدي در پي دارد.
طبق ماده ۹۲قانون شهرداري ها، الصاق هر گونه برچسب و اطلاعيه بدون مجوز روي در و ديوار شهر، جرم محسوب ميشود و با صاحبان حرف و مشاغلي كه برچسب هاي تبليغاتي نصب ميكنند، برخورد قانوني خواهد شد.
اما چرا با وجود اين همه اخطار و تهديد از سوي سازمان شهرداري تهران باز اينگونه تبليغات انجام ميگيرد؟
نيما، يك شهروند تهراني ساكن منطقه سعادت آباد ميگويد: هر روز كه از خانه خارج ميشوم دستكم دو تا پنج برچسب جديد به در و ديوار منزل ما نصب شده است.
وي ادامه اين روند را ناشي از اهمال كاري مسوولان شهري در برخورد با متخلفان ميداند و ميافزايد: من معتقدم اخطارها و اقدامات مقطعي است و همين باعث ميشود كه متخلفان به كار خود ادامه دهند.
منيره يك زن خانه دار ساكن شرق تهران با ابراز نارضايتي نسبت به اين عمل ، نصب برچسبها را باعث كثيفي شهر ميخواند و ميگويد: دهها برچسب با شماره تلفنهاي ريز و درشت در منطقه ما نصب شده است .
وي خواستار آن شد تا مقامات انتظامي با هماهنگي شركت مخابرات بدون هرگونه اخطاري شماره تلفنها را قطع كنند تا متخلفين به شهروندان و شهر ضرر نرسانند.
حسين يك دانشجو در منطقه شمال تهران در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت:
نصب اين برچسبهاي تبليغاتي بر روي در و ديوار خانههاي مردم بعد از نيمه ها شب صورت ميگيرد و به نظر من پليس و ماموران شهرداري كه وظيفه حفاظت و نظافت شهر را در شبها برعهده دارند ، بايد با اين معضل برخورد جدي داشته باشند.
وي افزود: ساكنان مجتمع مسكوني كه من در آن زندگي ميكنم كمتر از يك ماه است با صرف هزينه و در جهت تميزي محله در و ديوارها را رنگ آميزي كرده اند، اما نصب چندين برچسب تبليغاتي تمام اين زحمت و هزينه را به باد داده است.
خبرنگار ما پس از بازديد از چند منطقه شهر و گفت وگو با شهروندان تهراني نوشت : لازم است شهرداري با تمهديدات لازم زمينهاي را فراهم كند كه صاحبان اين حرف و مشاغل بتوانند با پرداخت هزينهاي متناسب با خدمات ارائه شده ، نسبت به معرفي خود اقدام نمايند.
از جمله اين اقدامها را ميتوان چاپ كتابچههاي راهنماي مشاغل نام برد كه هم اكنون در سطح بعضي مناطق از سوي شهرداريها البته بصورت محدود صورت ميگيرد، اما اشكالي كه در اين گونه تبليغات وجود دارد اين است كه اولا به دليل هزينه نسبتا بالا اقبالي از سوي صاحبان حرف و مشاغل به آن نيست ، ثانيا چاپ محدود اين كتابچهها اكثر مردم را از دسترسي به آنها محروم كرده است.
در همين حال اكثر شهروندان بر اين نكته تاكيد داشتند كه برخورد با متخلفين نصب برچسبها بايد جدي و بدون وقفه باشد تا اين مشكل شهروندان كلان شهر تهران هرچه سريعتر حل شود.
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]