واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سخنگوي گمرك خبر داد: * تشكيل فراكسيون امور گمركي در مجلس * حل مشكل چندگانگي تصميمسازيها با اجراي پنجره واحد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
سخنگوي گمرك از تشكيل فراكسيون امور گمركي با حضور 140 نماينده مجلس خبر داد.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، محمد آهني در يك نشست خبري گفت: هدف از تشكيل اين فراكسيون تقويت تعامل مستمر گمرك با بخش تجاري كشور بوده است تا جايگاه تجارت كشور و قوانين مورد نياز آن سرعت بيشتري بگيرد.
وي همچنين با اشاره به پايان بازنگري در قوانين امور گمركي خاطرنشان كرد: بزودي و پس از پايان فرصت بازنگري كوتاه در دولت اين قانون از طريق مجلس به تصويب نهايي ميرسد.
آهني همچنين از برپايي همايش چهار روزهاي با هدف بررسي تدوين سند راهبردي گمرك خبر داد و گفت: اين همايش با حضور مقامات عالي رتبه كشور از اول آذر ماه در هتل المپيك و با هدف ترسيم دور نماي گمرك برگزار ميشود.
سخنگوي گمرك در ادامه با بيان اينكه نبود امكانات زيرساختي براي ترخيص كالا يكي از مشكلات تجارت محسوب ميشود خبر داد كه بزودي با تحويل انبارهاي مربوطه به ترخيص كالا در فرودگاه امام خميني (ره) ترانزيت داخلي كالاها از فرودگاه امام (ره) به فرودگاه مهرآباد پايان مييابد. البته هدف گمرك اجراي اين تصميم در هفته گذشته بود اما به دليل نبود آمادگي و وجود مشكلات حقوقي به لحاظ واگذاري اموال هنوز محقق نشده است.
به گفته وي در حال حاضر ترانزيت كالاهاي نمايشگاهي و فسادپذير از جمله دارو حذف شده و اميد است با ساماندهي وضعيت انبارها اين شرايط براي كليه كالاها فراهم شود.
آهني عنوان كرد: اخيرا سيستم انتخاب مسير در گمرك قزوين، اصفهان و يزد با هدف ايجاد تسهيلات بيشتر در امر صادرات ايجاد شده و در حال حاضر كمتر از 80 گمرك به اين سيستم مجهز شدهاند.
سخنگوي گمرك در بخش ديگري از سخنانش نسبت به اجراي كامل طرح تحول در گمرك در راستاي دستيابي به اهداف تحول اقتصادي اظهار نگراني كرد و گفت: انجام تحولات متناسب با اعتبارات نيست و چنانچه بسترها و منابع لازم فراهم نشود نگراني در خصوص تاثير منفي در اجراي تحول در گمرك بيشتر خواهد شد.
آهني همچنين با بيان اينكه مجهز كردن گمركات به دستگاههاي ايكسري يكي از اقداماتي بوده كه بايد در راستاي تحول انجام ميگرفته است افزود: اين برنامه به دليل نبود اعتبارات و استقبال نشدن سرمايهگذاري بخش خصوصي متوقف مانده است چرا كه در حال حاضر حداقل به 20 دستگاه ايكسري در گمركات نياز است كه قيمت هر دستگاه بالغ بر پنج ميليارد تومان برآورد ميشود.
به گفته وي نصب ايكسري در گمركات به چالش اعتباري برخورده و هنوز امكان تهيه دستگاههاي جديد ميسر نشده است.
سخنگوي گمرك در ادامه درباره قانون امور گمركي نيز توضيحاتي را ارائه كرد و افزود: قانون قبلي گمرك مصوب سال 51 بوده كه با توجه به گسترش تجارت و حجم عمليات تجاري در دنيا و نيز توسعه استفاده از تجارت الكترونيك در فعاليتهاي تجاري نياز به ايجاد اصلاحات اساسي در آن وجود داشت.
وي گفت: در بازنگري اين قانون به الزامات داخلي و بينالمللي و نيز كنوانسيونهايي كه گمرك عضو آن است توجه جدي انجام شده است.
او در پاسخ به اين سوال كه آيا قوانين اصلاح شده جنبه درآمدزايي دارد يا نه؟ گفت: گمرك پس از نفت و ماليات سومين محل درآمدي دولت محسوب ميشود در حالي كه در جوامع پيشرفته چنين ديدگاهي به گمرك وجود ندارد و حتي وظايف ديگري نيز به گمرك محول ميشود.
آهني در واكنش به اين سوال كه آيا در قانون جديد با تعرفهها بازي شده است عنوان كرد: گمرك وضع كننده تعرفه نيست بلكه مجري ضوابط ابلاغ شده است البته اگر در مواردي احساس شود كه اجراي برخي موارد با مشكل روبروست بازخورد آن به تصميم سازان منتقل ميشود.
سخنگوي گمرك در ادامه در پاسخ به اين سوال كه گمرك تا چه ميزان به خصوصي سازي و واگذاري فعاليتهاي خود به بخش خصوصي عمل كرده است گفت: وظايف گمرك حاكميتي است و وظايف حاكميتي و نظارتي قابل واگذاري نيستند قطعا اقداماتي كه امكان واگذاري داشتند واگذار شده است.
وي درباره رويكرد گمرك به حقالعملكاران نيز گفت: به اعتقاد گمرك حقالعمل كاران ابزار و بازوي كنترلي گمركاند و موجب ايجاد تسهيل در فعاليتهاي گمركي ميشوند البته تخلفات حقالعمل كار نيز اين گونه نيست كه به نام صاحب كالا باشد. بلكه آنها پروندههايي دارند كه اگر تخلفي داشته باشند مورد رسيدگي قرار ميگيرد.
آهني با بيان اينكه در حال حاضر گمرك عضو يازده كنوانسيون بينالمللي است گفت: كنوانسيون تاسيس شورا، HS ، كنوانسيون ATA براي ورود موقت، كنوانسيون تسهيل ورود كالا براي نمايش يا استفاده در نمايشگاه، كنوانسيون ورود موقت تجهيزات علمي، كنوانسيون ورود موقت تجهيزات حرفهاي، كنوانسيون نايروبي، كنوانسيون ورود موقت وسايل رفاهي ملوانان، كنوانسيون لوازم بستهبندي، كنوانسيون ورود موقت وسايل آموزشي و كنوانسيون بينالمللي هماهنگي كنترل كالا در مرز از جملهي اين كنوانسيونها هستند.
وي در ادامه در پاسخ به سوالي درباره چگونگي اجراي طرح مديريت يك پارچه و تشكيل پنجره واحد در فعاليتهاي گمركي با توجه به اجراي اين طرح در فرودگاهها و بنادر كشور عنوان كرد: رياست جمهوري طرح را درباره فرماندهي واحد گمرك در مرزها ارائه دادهاند كه مورد استقبال گمرك است. البته گمرك در مبادي ورود و مرزها كه ممكن است فرودگاه يا مرز باشد حضور مييابد ولي چنانچه تكليفي شود اجرا خواهد كرد.
وي گفت: وظايف دستگاهها در اين فرماندهي كاملا مشخص است و قطعا تداخلي به وجود نميآيد و پنجره واحد مشكل چند گانگي تصميمسازي را حل خواهد كرد.
آهني تصريح كرد: گمرك هيچ وقت صنفي و داخلي نميانديشيد بلكه سازماني بينالمللي با چارچوب و مقررات بينالمللي مشخص است البته گمرك به دنبال حاكميت هم نيست و آنچه را كه الزامات بينالمللي حكم ميكند در راستاي ايجاد تسهيلات در خدمات دهي را دنبال ميكند.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]