تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815443550




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زبـان دنـدانـپـزشـكـان را يـاد بـگيـريـم


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: زبـان دنـدانـپـزشـكـان را يـاد بـگيـريـم


حتماً براي شما هم پيش آمده است كه روي صندلي دندانپزشكي نشسته باشيد و دندانپزشك به شما بگويد كه دندانتان را «اندو» كرده‌ام و يا در دندانتان «پست» كار گذاشته‌ام و يا دندانتان را با «كامپوزيت» ترميم كرده‌ام، ولي شما معني اين درمان‌هاي دندانپزشكي را متوجه نشويد. اين حق شماست كه بدانيد وقتي روي صندلي دندانپزشكي نشسته‌ايد، قرار است چه درماني روي دندان‌هاي شما انجام شود و دندان‌هاي شما در آينده چه سرنوشتي پيدا مي‌كنند...

به‌‌طور ‌معمول دندانپزشكان خوب پس از معاينه شما، طرح درمان‌هايي را به شما پيشنهاد مي‌دهند و هر كدام را به زبان ساده برايتان توضيح مي‌دهند. در اين ميان بهترين روش درماني را به شما گوشزد مي‌كنند، ولي در نهايت اين شما هستيد كه بايد درباره درمان دندان‌هايتان تصميم بگيريد. براي اينكه اين بار كه به مطب دندانپزشكي مي‌رويد دچار شك و ترديد نشويد، در اين‌ شماره چند تا از درمان‌هاي معمول دندانپزشكي را به زبان ساده براي شما توضيح مي‌دهيم تا بدانيد قرار است چه درماني روي دندان‌هايتان انجام شود و بتوانيد آگاهانه درباره سلامت دهان و دندان‌هايتان تصميم بگيريد.

* تاتو با آمالگام

اين نوع تاتو تقريباً مثل تاتو كردن ابرو و يا خالكوبي بدن، روي لثه به وجود مي‌آيد. اگر خرده‌هاي‌ريزي از آمالگام يا همان ماده پركننده نقره‌اي دندان به درون لثه شما راه پيدا كند، اين لكه‌ها به وجود مي‌آيند. اين خرده‌ها مي‌توانند هنگام درمان‌هاي دندانپزشكي، اگر زخم كوچكي روي لثه شما وجود داشته باشد، به زير لثه راه يابند و يا اگر به تازگي دندانتان را ترميم كرده باشيد و به دندانتان ضربه وارد شود، اين ذرات به درون لثه راه يابند. اصلا جاي نگراني نيست، چون اين لكه‌ها هيچ دردسري براي شما ايجاد نخواهند كرد. اين تاتو از نوع آمالگامي، فقط ممكن است از نظر زيبايي برايتان خوشايند نباشد. اين عارضه نيازي به درمان ندارد، اما مي‌توانيد با يك متخصص بيماري‌هاي لثه درباره راه‌هاي برطرف كردن آن مشورت كنيد.

* مرواريد مينايي

اگر بتوانيد دنداني را كه عارضه‌ مرواريد مينايي دارد را نگاه كنيد، خواهيد ديد به‌ شكل مدور درست مانند مرواريد، جايي لابه‌لاي ريشه‌ها، به ريشه دندان چسبيده است. مرواريد مينايي از مينا و عاج تشكيل شده و درون آن عصب و رگ خوني وجود ندارد. اگر دندان شما چنين اختلال رشدي تكاملي دارد بايد به يك متخصص بيماري‌هاي لثه مراجعه كنيد، چون در اين محل اليافي كه دندان را در حفره دنداني دهان نگه مي‌دارند، نمي‌توانند به دندان متصل شوند. بنابراين بين دندان و لثه فاصله‌اي ايجاد مي‌شود كه موجب بيماري لثه شما خواهد شد. معمولاً دندانپزشك با روش‌هاي خاصي مرواريد مينايي را از سطح دندان‌هاي شما حذف خواهد كرد تا الياف لثه‌اي بتوانند دوباره به سطح دندان متصل شوند.

* يونيت دندانپزشكي

اگر دندانپزشك به شما بگويد بفرماييد روي «يونيت» بنشينيد، منظورش همان صندلي دندانپزشكي است كه بيمار براي انجام كارهاي دندانپزشكي روي آن دراز مي‌كشد. اين وسيله داراي اهرم‌هايي است، كه مي‌تواند وضعيت بدن شما را در شرايط متفاوت تنظيم كند. اين وسايل به صورت عادي، يك چراغ و يك حوضچه كوچك سراميكي براي خارج كردن محتويات دهان دارند. به علاوه انگل و توربين كه وسايل تراش دندان هستند، به يونيت دندانپزشكي وصل مي‌شوند. برخي انواع يونيت‌هاي دندانپزشكي جديد، داراي امكانات و تجهيزات پيشرفته‌تري هستند. يك صفحه مانيتور كه به يك دوربين داخل دهاني متصل است، از امكانات جديد اضافه شده به صندلي‌هاي دندانپزشكي امروزي است كه دندانپزشك مي‌تواند به اين وسيله وضعيت دندانتان را به شما نشان دهد و شما را در جريان روند درمان قرار دهد. همچنين شما مي‌توانيد دندانتان را پس از ترميم شدن، روي اين صفحه نمايش با بزرگ‌نمايي زياد مشاهده كنيد.

* اپلانيس

شايد نام اين وسيله را از دندانپزشك متخصص اطفال يا ارتودنسي زياد شنيده باشيد. اپلانيس وسيله‌‌اي است كه بيماران براي درمان مشكل خود، آن را مورد استفاده قرار مي‌دهند. اپلانيس‌ها انواع بسيار متفاوتي دارند.

منظور از اپلانيس‌هاي ارتودنسي، وسايلي هستند كه براي رديف و منظم كردن دندان‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند. برخي از اين وسايل روي سر و صورت نصب مي‌شوند و با تكيه دادن بر اين بخش‌‌ها، موجب حركت دندان‌ها و منظم كردن آنها مي‌شوند، ولي برخي از اپلانيس‌هاي ارتودنسي به شكل پلاك ارتودنسي در دهان قرار مي‌گيرند. ساده‌ترين اپلانيس‌ داخل دهاني مخصوص رديف‌كردن دندان‌ها از يك بدنه به رنگ لثه و چند عدد ـ سيم كه به دور دندان‌هاي خاصي قرار مي‌گيرد و جا مي‌افتد ـ تشكيل شده است. اسپيلينت‌ها و فضا نگهدارنده‌ها، انواع ديگر اپلانيس‌هاي ارتودنسي هستند.

* ريتنشن

ريتنشن‌ يا همان گير، معمولاً درباره دست دندان يا پلاك قسمتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. معمولا در اين موارد دندانپزشك از شما مي‌پرسد، دست دندانتان ريتنشن يا گير مناسبي دارد يا نه. منظور او اين است كه آيا در مقابل نيروهاي عمودي، دست دندانتان از سرجايش بلند نمي‌شود. از جمله اين نيروهاي عمودي مي‌توان به نيروي جاذبه زمين براي پروتز فك بالا، چسبندگي غذاها مانند چسبندگي شكلات و آدامس يا نيروهايي كه موقع باز كردن دهان بر دست دندان شما وارد مي‌شود، اشاره كرد. يك دست دندان مناسب بايد در اثر اعمال اين نيروها از جاي خود تكان نخورد و ريتنشن (گير) خوبي داشته باشد.

* فضا نگهدارنده

از اين نوع وسايل دندانپزشكي، بيشتر براي كودكان استفاده مي‌شود. با اين وسايل مي‌توان فضاي بين دندان‌ها را براي رويش دندان‌هاي دائمي حفظ كرد. اگر دندان شيري كودك شما پيش از موعد مقرر بيفتد و يا به دليل پوسيدگي پيشرفته و درگيري عصب آن و يا شكستگي بر اثر ضربه، زودتر از موعد مقرر از دهان خارج شود، جاي آن در دهان كودك خالي خواهد ماند و دندان‌هاي دو طرف اين فضاي بي‌دنداني حركت كرده و اين فضا را اشغال خواهند كرد. اين در حالي است كه دندان دايمي زيرين كه درون لثه قرار دارد بايد در اين فضا رويش پيدا كند و در آينده نياز به درمان‌هاي ارتودنسي براي قرار دادن آن در رديف قوس دنداني وجود خواهد داشت. بنابراين براي جلوگيري از اين مشكلات، هنگامي كه دندان شيري كودك شما پيش (زودتر از) موعد از دست برود، دندانپزشك با سيم وسايلي خواهد ساخت كه اين فضا را براي رويش دندان دايمي جايگزين حفظ خواهند كرد. توجه كنيد كه از اين وسايل براي دندان‌هاي شيري جلويي كه زودتر از موعد مي‌افتند، استفاده نمي‌شود.

* پالپوتومي

اين درمان، درماني دايمي براي دندان‌هاي شيري كودكان به شمار مي‌آيد. وقتي پوسيدگي دندان شيري پيشرفت و فقط اعصاب و رگ‌هاي موجود در بخش تاج دندان را درگير كرده باشد، دندانپزشك از اين روش درماني استفاده خواهد كرد. در اين روش بافت‌هاي نرم موجود در تاج دندان خارج شده و درون تاج دندان با مواد ويژه‌اي پر خواهد شد. توجه كنيد، بافت‌هاي نرم و از جمله اعصاب موجود در ريشه دندان همچنان زنده هستند. با اين درمان، دندان شيري تا زماني كه به طور طبيعي بيفتد، در دهان كودك باقي خواهد ماند و كودك مي‌تواند براي جويدن غذاها از آن استفاده كند.

شكوفه شجاعي

پايگاه اطلاع‌رساني سلامت ايرانيان




 يکشنبه 26 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن