تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه نيّت درست داشته باشد، دل سالم و پاك دارد، زيرا سالم داشتن دل از وسوسه هاى شيط...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831337801




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روش ثبت اختراع در ايران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دو سيستم ثبت اختراع در جهان وجود دارد:
الف ـ روش اعلامي ب ـ روش تحقيقي

الف ـ روش اعلامي
ثبت اختراع به نحو روش اعلامي براساس ادعاي مخترع صورت مي.گيرد.
در اين روش ادعاي مخترع مقرون به صحت تلقي شده به شرط عدم سابقه ثبت،. ادعاي مخترع به ثبت مي.رسد.
ماده 36 قانون ثبت علائم تجارتي و اختراعات مقرر مي.دارد كه : ورقه (سند) اختراع به هيچ وجه براي قابل استفاده بودن و يا جديد بودن و يا حقيقي بودن اختراع سنديت ندارد و همچنين ورقه اختراع مزبور به هيچ وجه دلالت بر اين نمي.كند كه تقاضا كننده يا موكل او مخترع واقعي مي.باشد و يا شرح اختراع يا نقشه.هاي آن صحيح است و اشخاص ذي.نفع مي.توانند نسبت به موارد مزبور، در محكمه ابتدايي تهران اقامه دعوئي كرده خلف آن را ثابت نمايند.



با عنايت به ماده فوق.الذكر روش ثبت اختراع در ايران روش اعلامي مي.باشد، مخترع موظف است كه مدارك اختراع ادعايي خود را به اداره مالكيت صنعتي ارائه نمايد و اداره مالكيت صنعتي با بررسي ادعاي مخترع در سوابق ثبتي خود به شرط اينكه اختراع مذكور قبلاً به نام ديگري به ثبت نرسيده باشد اقدام به ثبت اختراع خواهد نمود و سند اختراع (ورقه) به نام مخترع را صادر مي.نمايد در اين حالت،. اداره مالكيت صنعتي كه مسؤوليت صدور ورقه (سند) اختراع را به عهده داشته و مسؤول صحت و سقم اختراع مخترع نمي.باشد. بلكه مخترع شخصاً پاسخگو خواهد بود و اگر شخص يا اشخاصي ادعايي نسبت به اختراع ثبت شده دارند بايد در محاكم ذيصلاح قضايي مستقر در تهران با خوانده قرار دادن مخترع،. اقامه دعوي نمايند و نتيجه رسيدگي و صدور حكم قطعي بيانگر واقعيت امر خواهد بود.
همچنين وفق ماده 37 قانون ثبت علائم تجارتي و اختراعات در صورتيكه:
الف ـ اختراع،. اختراع جديد نباشد.
ب ـ وقتي كه ورقه (سند) اختراع جهت امور نقشه.هاي مالي و اختراعات مخل انتظامات عمومي و فرمولهاي و ترتيبات دوائي صادر شده باشد.
ج ـ وقتي كه اختراع به طريقه علمي صرف بوده و قابليت استفاده عملي صنعتي با فلاحتي (كشاورزي) نداشته باشد.
د ـ وقتي كه پنج سال از صدور ورقه (سند) اختراع گذشته و به موقع استفاده عملي گذاشته نشده باشد. هر ذي.نفعي مي.تواند به مراجع قضايي ذيصلاح تهران رجوع و تقاضاي صدور حكم دال بر بطلان ورقه اختراع صادر شده از اداره مالكيت صنعتي را نمايد. با توجه به مراتب مذكور روش ثبت اختراع در ايران به نحو اعلامي بوده و هر گونه ادعايي در محاكم قضايي مطرح و مورد رسيدگي قضايي قرار خواهد گرفت.

ب ـ روش تحقيقي
بعضي از كشورها با بهره جستن از وسايل و امكانات و آزمايشگاههاي مختلف در زمينه.هاي متفاوت نسبت به بررسي ماهوي اختراع مخترع اقدام مي.نمايند و آزمايشات مدت مديري به طول مي.انجامد تا ادعاي مخترع درخصوص اختراعش مورد بررسي قرار گرفته تا صحت يا سقم ادعا مشخص شود.
در اين سيستم سعي مي.شود به اختراع قبل از ثبت به طور محرمانه نگهداري و حق تقدمي براي ثبت جهت متقاضي منظور مي.شود و اگر ادعاي مخترع مقرون به صحت تشخيص داده شد نسبت به ثبت از تاريخ تقاضا و چنانچه ادعاي مخترع صحت نداشته باشد نسبت به رد اختراع اقدام مي.گردد. در برخي از كشورها از هر دو روش استفاده مي.گردد، مثلاً در سوئيس، اختراعاتي كه در زمينه ساعت و دارو انجام مي.گيرد روش تحقيقي اعمال مي.شود و ساير زمينه.ها با استفاده از روش اعلامي نسبت به ثبت اقدام مي شود.
بهره.جويي از روش اعلامي و تحقيقي هر كدام مزايا و معايبي دارد كه ذكر آن در حوصله اين مقاله نمي.گنجد. قدر مسلم قانونگذار هر كشور استفاده از يكي از دو روش را مقرر داشته و اطاعت از آن بر همگان واجب است.

مدارك لازم جهت تقاضاي ثبت اختراع در داخل كشور:
طبق ماده 22 و 23 آئين.نامه اجرايي قانون ثبت اختراع تجارتي و اختراعات متقاضي ثبت بايد مدارك ذيل را تهيه و به اداره مالكيت صنعتي تسليم نمايد.
1- اظهارنامه اختراع 3 نسخه
اظهارنامه اختراع فرم مخصوص بوده و جزء اوراق بهادار مي.باشد متقاضي مي.بايستي از واحد فروش اوراق بهاءدار مستقر در اداره كل ثبت شركتها تهيه و مانند فرم ضميمه نسبت به تكميل و امضاء آن اقدام نمايد.
2- توصيف مشروح اختراع يا وسيله جديدي كه بررسي آن تقاضا مي.شود 3 نسخه
اختراع مورد ادعا مخترع بايد بطور كامل شرح داده شود. در شرح اختراع بايد تمام جنبه.هاي اختراع ادعايي بطور وضوح بيان گردد. توصيه. مي.شود در تهيه شرح توصيف اختراع از كاغذهاي A4 استفاده گردد.
3- نقشه.هاي اختراع 3 نسخه
نقشه كامل اختراع بايد با مركب و از روي مقياس متري تهيه و ذيل نقشه.ها متقاضي يا وكيل او امضاء و مهر شود وفق ماده 27 آئين.نامه اجرايي قانون ثبت علائم تجارتي و اختراعات نقشه.ها توصيف مشروح اختراع در روي كاغذي كه 34 سانتي.متر طول و 22 سانتي.متر عرض داشته باشد رسم گردد و همچنين براي انجام امر مذكور فقط از يك روي كاغذ استفاده شود.
4- در صورتي كه تقاضانامه توسط وكيل متقاضي تسليم اداره مالكيت صنعتي شود اصل وكالتنامه با رونوشت يا فتوكپي برابر اصل شده بايستي ضميمه اظهارنامه شود.
5- در صورتي كه تقاضاي ثبت اختراع از طرف شركت ثبت شده به عمل آمده باشد يك برگ روزنامه رسمي دليل مديريت شركت بايستي به ضميمه مدارك تسليم اداره مالكيت صنعتي شود.
6- فتوكپي شناسنامه مخترع يا مخترعين
7- قبض رسيد بانكي حق.الثبت اظهارنامه تقاضاي ثبت اختراع
مدارك فوق.الذكر تهيه و تسليم اداره مالكيت صنعتي شود.


تهيه كننده: س. محمودوند

1 - براي ثبت اختراع به كجا مراجعه كنيم؟
براي ثبت اختراع بايد به اداره كل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي واقع در تهران، خيابان ميرداماد، تقاطع بزرگراه مدرس- ميرداماد، مراجعه شود.

2- آيا به جز تهران ثبت اختراع در جاي ديگري صورت مي.گيرد؟
خير، در حال حاضر ثبت اختراع فقط در تهران و در اداره كل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي انجام مي.گيرد.
3) چه نوع اختراعاتي قابل ثبت.اند؟
اختراعاتي قابل ثبت..اند كه جديد بوده و حاوي گامي ابتكاري و داراي كاربرد صنعتي باشند.
4) چه نوع اختراعاتي از حيطه حمايت از اختراع خارج خواهند بود؟
موارد زير از حيطه حمايت از اختراع خارج.اند: 1) كشفيات، نظريه.هاي علمي و روشها رياضي 2) طرحها و قواعد يا روشهاي انجام كار تجارت و آنچه براي فعاليتهاي صرفاً فكري يا بازي كردن مي.باشند. 3) روش معالجه بدن انسان يا حيوان از طريق درمان يا جراحي و همچنين روشهاي تشخيص بيماريها كه روي بدن انسان يا حيوان انجام مي..گيرند.
5) براي ثبت اختراع چه مداركي لازم است؟
براي ثبت اختراع بايد مدارك زير تكميل و به اداره كل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي تحويل گردد:
• اظهارنامه ثبت اختراع در 3 نسخه: اظهارنامـه ثبت اختـراع فـرم مخصوصـي است كه جزء اوراق بهادار مي.باشد و متقاضي مي.بايستي از واحد گردش اوراق بهادار مستقر در اداره كـل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي آن را تهيه و نسبت به تكميل و امضاء آن اقدام نمايد (نمونه.اي از اين فرم در انتهاي پرسش و پاسخ آمده است)
• توصيف مشروح اختراع در 3 نسخه: اختراع مورد ادعاي مختـرع بـايد به طور كـامل شرح داده شود. در شرح اختراع بايد تمام جنبه.هاي اختراع ادعايي به طور واضح بيان گردد. در تهيه شرح اختراع از كاغذاي A4 استفاده شود.
• نقشه.هاي اختراع در 3 نسخه: نقشه كامل اختراع بايد با مركب و از روي مقيـاس متـري تهيه و ذيل نقشه.ها را متقاضي يا وكيل او امضاء نمايند. نقشه.هاي اختراع بايد روي كاغذ 34 سانتي.متـر طـول و 22 سانتي.متـر عـرض رسـم گردند و فقط از يك روي كاغذ استفاده شود.
• ادعا در 3 نسخه: اينكه اختراع با ارائه راه.حل عملي چه مشكلي را حـل مـي.كنـد و چه مزايايـي دارد و اطلاعاتـي كـه ميزان حمايت ناشي از حق ثبت را مشخص نمايد.
• فتوكپي شناسنامه مخترع يا مخترعين
• قبض رسيد بانكي حق.الثبت اظهارنامه تقاضاي ثبت اختراع
6) آيا براي ثبت اختراع حتماً. بايد خود مخترع اقدام نمايد؟
خير، تقاضاي ثبت اختراع مي.تواند توسط وكيل متقاضي انجام شود. در اين صورت تقاضانامه بايد همراه اصل وكالتنامه با رونوشت يا فتوكپي برابر اصل شده ضميمه اظهارنامه شود.
7) سيستم ثبت اختراع در كشور ما چگونه است؟
سيستم ثبت اختراع در كشور ما، سيستم اعلامي است. بر اساس اين سيستم، ثبت اختراع طبق ادعاي مخترع صورت مي.گيرد. يعني ادعاي مخترع مقرون به صحت تلقي شده و به شرط عدم سابقه ثبت، ادعاي مخترع (با رعايت اينكه اختراع در حيطه حمايت ثبت قرار دارد يا خير/ بند 4 پرسش و پاسخ) به ثبت مي.رسد.

8) اعتبار ورقه (سند) اختراع چند سال است؟
در حقوق ايران مدت اعتبار ورقه ثبت اختراع به تقاضاي مخترع 5 يا 10 يا 15 و يا منتهي به 20 سال خواهد بود كه بايد صراحتاً در ورقه ثبت اختراع قيد شود.
9) در صورت قبول يا رد اختراع چه اقداماتي انجام مي.گيرد؟
• در صورت قبول اختراع مراتب ثبت اختراع به صورت آگهي تهيه شده و جهت درج در روزنامه رسمي كشور تحويل متقاضي يا وكيل او مي.گردد. پس از درج در روزنامه رسمي يك نسخه از روزنامه به اداره مالكيت صنعتي ارائه و گواهينامه ثبت اختراع توسط اداره مزبور كامل شده و يك نسخه از توصيف، ادعا و نقشه اختراع ضميمه و قيطان..كشي شده با امضاء مدير كل و ممهور به مهر اداره كل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي تسليم متقاضي يا وكيل قانوني او مي.شود.
• در صورت رد اختراع، كتباً (برگ اخطار اداري) به متقاضي يا وكيل قانوني او ابلاغ مي.گردد. در اين صورت متقاضي يا وكيل قانوني او مي.تواند، ظرف 10 روز از تاريخ ابلاغ رد اظهارنامه نسبت به تقديم دادخواست و شكايت از تصميم اداره كل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي به مراجع ذيصلاح قضايي مستقر در تهران اقدام نمايد. چنانچه در مدت 10 روز از تاريخ ابلاغ تصميم اداره مالكيت صنعتي نسبت به تقديم دادخواست اقدام نشود، ديگر ادعا در مراجع ذيصلاح قضايي مسموع نخواهد بود.
10) ارزيابي و تأييد علمي اختراع چيست و مرجع قانوني آن كجاست؟
منظور از ارزيابي و تأييد علمي اختراع جستجو و بررسي علمي سند اختراع توسط متخصصين مربوطه با استفاده از تجارب علمي، مشاوره.ها و بانكهاي اطلاعاتي داخلي و خارجي است و طبق قانون اين ارزيابي توسط وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و از طريق مراكز علمي، تحقيقاتي كشور صورت مي.گيرد.
11) آيا ارزيابي و تأييد علمي اختراع اجباري است؟
خير، اختياري است. تقاضا براي ارزيابي و تأييد علمي اختراع هم مي.تواند از طريق شخص متقاضي و هم از طريق اداره كل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي صورت گيرد.
12) آيا ارزيابي و تأييد علمي اختراع هزينه.اي دربر دارد؟
در حال حاضر خير.
13) آيا براي ارزيابي و تأييد اختراع شرايط خاصي وجود دارد؟
براي پذيرش تقاضاي ارزيابي و تأييد علمي اختراع شرايط زير ضروري است:
1-13) ثبت اوليه اختراع در مراجع حقوقي (اداره كل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي) و ارائه ورقه ثبت
2-13) ارائه تقاضاي ارزيابي و تأييد علمي اختراع، همراه با مدارك كامل و مستند اختراع ثبت شده
3-13) ارزيابي و تأييد علمي اختراع بيش از 2 بار انجام نخواهد گرفت (بدين معني كه در صورت رد اعتبار علمي اختراع متقاضي تنها يكبار ديگر ارزيابي علمي آن توسط مرجع ديگري غير از مرجع بررسي كننده اوليه، امكانپذير است).
14) براي درخواست ارزيابي و تأييد علمي اختراع به كجا بايد مراجعه كرد؟
براي درخواست ارزيابي و تأييد علمي اختراع لازم است كه به ”اداره كل امور نوآوران و ارزشيابي فناوري“ واقع در تهران، خيابان انقلاب، ميدان فردوسي، خيابان فرصت جنوبي، شماره 71، طبقه پنجم مراجعه شود. علاوه بر اداره كل امور نوآوران و ارزشيابي فناوري براي ارزيابي و تأييد علمي اختراع مي.توان به مراجع منطقه.اي زير نيز مراجعه كرد.
1) تهران بزرگ: سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران، دانشگاه تهران (واحدهاي IP)
2) مرجع منطقه.اي مركزي كشور، اصفهان، دانشگاه صنعتي اصفهان (واحد IP)
3) مرجع منطقه..اي جنوب كشور، شيراز، دانشگاه شيراز (واحد IP)
4) مرجع منطقه.اي شرق كشور، مشهد، دانشگاه فردوسي مشهد (واحدIP )
5) مرجع منطقه.اي شمال.غربي كشور، تبريز، دانشگاه تبريز (واحد IP)
15) براي درخواست حمايت از تكميل اختراع و تجاري كردن اختراع به كجا مي.توان مراجعه كرد؟
براي درخواست حمايت از تكميل اختراع مي.توان مستقيماً به ”مراكز رشد“ و براي تجاري كردن اختراع مستقيماً به ”پاركهاي فناوري“ مراجعه كرد. علاوه بر موارد فوق، كليه مراجع منطقه.اي (مراجع مندرج در بند 14) و اداره كل امور نوآوران و ارزشيابي فناوري آماده راهنمايي و معرفي متقاضيان به مراكز رشد و پاركهاي فناوري و ديگر نهادها و سازمانهاي حمايت كننده از نوآوران، هستند. نشاني، تلفن و نمابر كليه مراكز رشد و پاركهاي فناوري را مي.توان از اداره كل امور نوآوران و ارزشيابي فناوري دريافت كرد.
16) آيا براي ثبت اختراع در خارج از كشور حمايت مالي صورت مي.گيرد؟
بله، مخترعيني كه اختراعات آنها واجد شرايط زير باشند مي.توانند از حمايت مالي ثبت در خارج از كشور به ميزان 50 درصد كل هزينه برخوردار شوند.
1-16) اختراع آنها در داخل كشور (اداره كل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي) به ثبت رسيده باشد.
2-16) ارزيابي و تأييد علمي از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري (از طريق اداره كل امور نوآوران و ارزشيابي فناوري و يا مراجع منطقه.اي مندرج در بند 14) دريافت كرده باشند.
3-16) وكيل قانوني خود را انتخاب و معرفي كرده باشند.
4-16) براي اختراع خود طرح كسب و كار (Business plan) تهيه كرده باشند.
5-16) فرمهاي مربوط به WPIS را تكميل كرده باشد.
6-16) مجوز حمايت مالي را از ”كميته تخصصي ثبت اختراعات در خارج“ كسب كرده باشند.
براي آ‎گاهي بيشتر از نحوه ثبت اختراعات در خارج از كشور و برخورداري از حمايت مالي، به دستورالعمل تهيه شده در اين زمينه در اداره كل امور نوآوران و ارزشيابي فناوري مراجعه شود.
17) براي دريافت اطلاعات بيشتر در همه موارد ياد شده بالا (16 پرسش و پاسخ) مي.توانيد
به اداره كل امور نوآوران و ارزشيابي فناوري واقع در تهران، خيابان انقلاب، ميدان فردوسي، خيابان فرصت جنوبي، شماره 71، طبقه پنجم مراجعه فرمائيد.
تلفن: 8318999 و نمابر: 8318999






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 520]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن