واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: سفرهاي استاني امتياز اول دولت نهم از نگاه رهبري
حامد طالبي
از همان شروع به كار دولت نهم، سفرهاي استاني رئيس جمهور و هيأت دولت نيز آغاز شد و قطعاً ناظران منصف و مردمي كه مستقيماً واقعيت ها را ديده اند، اين سفرها را به جهت اثرات خاص آن در حوزه هاي مختلف براي مردم و نظام، از ابتكارات و شاه بيت نوآوري هاي اين دولت مي دانند. اما هنوز تعداد اين سفرها به اندازه انگشتان يك دست هم نرسيده بود كه برخي ها زبان به تخريب سفرهاي استاني دولت گشودند؛ در حالي كه مردم در استان هاي خراسان جنوبي، ايلام، سيستان و بلوچستان و بسياري از شهرهاي محروم، به استقبال محمود احمدي نژاد مي آمدند، مخالفين در رسانه هاي خود سفرهاي دولت را سفرهايي پرهزينه و صرفاً تبليغاتي عنوان كردند و تصور مي كردند كه روند ادامه اين سفرها متوقف شود. زمان زيادي نگذشت كه پوچي اين ادعا به اثبات رسيد و اخبار متعددي از مشي ساده زيستانه و روال كم هزينه اين سفرها در برخي رسانه ها منتشر شد تا نشان داده شود كه سفرهاي استاني دولت نه تنها پرهزينه نيست، بلكه با حداكثر صرفه جويي در وقت و هزينه انجام مي شود. اين مسئله باعث نشد كه از همت مخالفان دولت براي زير سؤال بردن سفرهاي استاني كاسته شود! چرا كه وعده رئيس جمهور براي سركشي به همه جاي كشور، خيلي زود عملي شده و مخالفان، اين حركت پرشتاب و فراگير را در افزايش محبوبيت دولتمردان نهم و به طور طبيعي، برجسته شدن ميزان فاصله دولتمردان گذشته با دولت كنوني در خدمت رساني به همه مردم ايران مؤثر مي ديدند. در عين حال آنها تأكيد مي كردند كه نگاه رئيس جمهور بايد كلان نگر باشد و به جاي آنكه وقت خود را در سفرها بگذراند، بايد در تهران بنشيند و بر اساس گزارش ها امور را تدبير كند؛ در همين اثنا، مصوبات متعدد جلسات استاني هيأت دولت براي پيشرفت جهشي استان ها، به بحث روز مردم و حتي رسانه ها تبديل شده بود و پيش بيني مي شد كه بلافاصله اين مصوبات مورد هجمه قرار گيرد.
مخالفين سفرهاي استاني هيأت دولت، در مصاحبه ها و مقالات خود سعي در القاي اين موضوع داشتند كه مصوبات دولت، كارشناسي نيست و ممكن نيست كه دولت بتواند در طول چند ساعت، ده ها مصوبه داشته باشد، غافل از آن كه كار كارشناسي مصوبات و مشورت درباره آنها با مقامات و نمايندگان محلي، پيش از انجام هر سفر انجام مي شود و پشتوانه كارشناسي دارد و حتي بسياري از نمايندگاني كه براي خوشامد احزاب خود، در مجلس داد غيركارشناسي بودن اين سفرها را سر مي دادند، پيش و پس از انجام سفر دولت به شهر يا استان خودشان به واقعيت ماجرا يعني كارشناسي بودن تصميمات پي بردند. بعدها در نيمه دوم سال 86 (ديدار دانشجويان دانشگاههاي استان يزد 13 دي ماه 86) مقام معظم رهبري نيز به اين شبهات پاسخ دادند:
«اين دولت انصافاً دولت پركار و در بعضي از خصوصيات نمونه است. اين كه به همه شهرها مي روند، اين خيلي براي من مهم است؛ خيلي براي من جالب است. رئيس جمهور، وزير و مديران ارشد اجرايي كشور به شهرهاي مختلف مي روند. اين رفتن به شهرها خيلي تأثير دارد. بعضي مي گويند آقا ما گزارش ها را كه مي خوانيم، نه، گزارش خواندن فرق مي كند با رفتن. شايد بيش از اغلب مديرها براي من گزارش مي آيد. وقتي انسان مي رود به يك شهري، مي رود به يك استاني، مي نشيند با يك مردمي، مي نشيند با يك مجموعه جواني، مي بيند گزارش ها با آنچه كه واقعيت است، تفاوت هايي دارد. انسان آنچه كه مي بيند و مي شنود، از گزارش خيلي با ارزش تر است. اين كار را امروز دولت دارد مي كند. به همه جاي كشور سفر مي كند. يك گوشه اي از اين را مي گيرند، تبديلش مي كنند به نقطه ضعف و ايراد گرفتن. چرا در اين سفر صد تا مصوبه داشتيد؛ در حالي كه پنجاه تايش بيشتر قابل عمل نيست، خيلي خوب، حالا پنجاه تايش عمل بشود؛ اين بهتر از هيچي نيست اينها ايجاد يأس است. ايرادتراشي هاي بي خود. ..» مسئولان دولتي خصوصاً متصديان امور سفرهاي استاني در معاونت اجرايي رياست جمهوري، بيشتر وارد صحنه شدند و مراحل كارشناسي مختلف به ثمر نشستن تصويب يك مصوبه در سفر استاني را تشريح كردند. اما اين نيز پايان كار نبود و يكي از سران فراكسيون دوم خردادي هاي مجلس در نطق خود تأكيد كرد كه اگر حتي اين مصوبات كارشناسي شده هم باشد، اما چون با اسناد توسعه استان ها منطبق نيست، پس بيهوده است. بعدها معاون پيگيري معاونت اجرايي رئيس جمهور در مصاحبه اي بر اين نكته تأكيد كرد كه يكي از معيارهاي اصلي آماده شدن يك پيش مصوبه براي تصويب در جلسه استاني دولت، اسناد توسعه استان ها است و قطعاً تمام مصوبات با اين اسناد منطبق است. جالب تر اين كه بدانيم همين نماينده، در جلسه دولت در استان حوزه انتخابيه خود، از زحمات دولت در سفر استاني و مصوبات آن در اين استان قدرداني كرده و از پشتوانه كارشناسي مصوبات استاني دولت ابراز رضايت فراوان كرده بود!
مخالفين همچنان به شكل هاي گوناگون از قبيل انتشار برخي عكس ها، تمسخر، ابهام در تعداد مردم استقبال كننده و حتي وارونگي و بزرگنمايي برخي سخنان رئيس جمهور و دولتمردان، تلاش كردند تا سفرهاي استاني را ناكام و بيهوده جلوه دهند تا اينكه مقام معظم رهبري با اشراف خاص خود به مسائل و حتي جزئيات امور، در اوج فضاي تبليغاتي عليه سفرهاي استاني دولت كه هر روز اوج مي گرفت، در جمع مردم سمنان تأكيد كردند: «خوشبختانه سركشي دولت و رئيس جمهور و وزراي محترم به مناطق مختلف كشور، آن آرزوي ديرينه ما را به نحو احسن برآورده كرده است.» شدت حملات به دولت به علت استقبال روزافزون مردم از رئيس جمهور خود، به قدري افزايش يافت كه مقام معظم رهبري با حمايت از سفرهاي استاني دولت در چند سخنراني اكتفا نكرده و در سفر خود به استان يزد، بر اهميت و اثرگذاري چشمگير سفرهاي استاني دولت و رئيس جمهور تأكيد كردند. ايشان 12 دي ماه سال 86 در اجتماع پرشور مردم يزد در بخشي از سخنانشان، سفر رئيس جمهور به استان ها را حركتي بسيار خوب و مبارك دانستند و فرمودند: «بنده قدرداني مي كنم از اين حركت مجموعه دولت كه به شهرها مي روند، به راه هاي دور مي روند، مشي مردمي اتخاذ مي كنند؛ اين ها باارزش است. با همه شهر ها از دور و نزديك ملاقات مي كنند. بعضي از شهرها هستند كه مردم آنها يك مديركل را هم هرگز نمي توانسته اند ببينند، حالا رئيس جمهور را، وزير را، نزديك خودشان مي بينند، با آنها حرف مي زنند؛ اين ها باارزش است. ما بايد قدردان اين چيز ها باشيم.»
سه روز بعد نيز رهبر معظم انقلاب در ديدار عمومي مردم ابركوه بخشي از سخنان خود را به سفرهاي استاني دولت اختصاص داده و تأكيد كردند: «مي بينيد مسئولين كشور، هيأت دولت، رئيس جمهور به سرتاسر كشور مسافرت مي كنند. اين معنايش اين است كه نگاه و عواطف و همت مسئولين بايد ميان همه شهرهاي كشور تقسيم شود. اينجور نباشد كه يك شهري، يك منطقه اي كه دوردست است، از شعاع همت و تصميم مسئولين دور بماند؛ نه، دور و نزديك ندارد. امروز در اين كشور شهرهايي و مناطق دوردست و كوچكي موفق مي شوند كه مسئولان كشور را، يعني رئيس جمهور را، دولت را، وزرا را از نزديك ببينند، به آنها نامه بدهند يا حرف بزنند و از زبان آنها و حنجره آنها مستقيماً سخن بشنوند كه در روزگارهاي گذشته در طول تاريخ، اميد اين را نداشتند كه حتي يك مدير درجه سه به آنها سركشي كند.« با اين بيانات صريح و همچنين شفاف سازي دولت درباره جزئيات و روند سفرهاي استاني، ديگر باب مخالفت هاي جنجالي با سفرهاي استاني رئيس جمهور بسته به نظر مي رسيد، اما طمع قدرت كساني كه ابزارهاي رسانه اي در اختيار دارند، بيش از آن است كه بخواهند به امر »ولي امر« دست از لجاجت بردارند. در عين حال مقام معظم رهبري همواره سفرهاي استاني را به عنوان شاه بيت اقدامات دولت نهم مدنظر داشته و در هر موقعيتي از آن به عنوان يكي از بزرگترين كارهاي دولت نهم نام بردند. آخرين سخنان مقام معظم رهبري درباره سفرهاي استاني در سخنراني معروف ايشان در جمع اعضاي هيأت دولت2 شهريور 87 بود كه از سفرهاي استاني به عنوان اولين امتياز مثبت دولت نهم نام بردند و فرمودند: «با اين كه سه سال از عمر اين دولت گذشته، انسان احساس مي كند كه تحرك و نشاط و فعاليت و اقدام در اين دولت محسوس است - يعني كاهش پيدا نكرده؛ افت پيدا نكرده - اين خيلي چيز باارزشي است. در خدمت به مردم جديت وجود دارد. رفتن به شهرها، رفتن به شهرهاي كوچك، همه نقاط كشور را زير پا گذاشتن و هيچ نقطهاي از كشور را از منظر خبرگي و كارشناسي دور قرار ندادن، اينها چيزهاي باارزشي است. اين امتياز اول است؛ در هر مجموعهاي اين امتياز وجود داشته باشد، جا دارد كه انسان از آن قدرداني كند، به آن تصريح كند و اميدوار و مطمئن باشد كه خداي متعال هم به آن مجموعه كمك خواهد كرد و ثواب خواهد داد.»
اما زير سؤال بردن كاري كه رهبر انقلاب آن را «آرزوي ديرينه» خود و «امتياز اول» دولت نهم ناميدند، همچنين ادامه دارد.
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]