واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خبرگزاری مهر: مامایی که از آن به شغل آغشته به خون یاد می شود از مشاغل سخت و طاقت فرساست که آمیزه ای از اشک و لبخند است و فعالان این رشته، تنها با عشق و علاقه در این حرفه مشغول بکار هستند.به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، با وجود شیفتهای شب طولانی و محیط کاری استرس زا مامایی باید جزو مشاغل سخت و زیان آور شناخته شود در حالی که هنوز از مزایای این قانون برخوردار نشده است.
استاندارد جهانی ماما هر 30 تا 50 ماما به ازای هزار تولد است ولی در کشور ما تقریباً برای هر 100 تولد یک ماما وجود دارد.
مطالعات و تجربه کشورهای پیشگام در این زمینه نشان داده است توجه به سلامت مادران و نوزادان در دوران بارداری از نظر اقتصادی و اجتماعی و از طریق ارائه خدمات مامایی بسیار مقرون به صرفه است چرا که از برخی اقدامات و هزینه های درمانی ناشی از مخاطرات زایمان که به جامعه و خانواده ها تحمیل می شود می کاهد.
اکنون به واسطه تلاش ماماها که ارتباط تنگاتنگی با نظام سلامت و بخش بهداشت و درمان دارند و طبق شاخصه های سلامت که بر مبنای مرگ و میر مادران باردار، نوزادان، درصد پوشش واکسیناسیون، مرگ کودکان زیر 1و5 سال و ... را شامل می شود گلستان از سطح ملی جلوتر است.
طبق آمار در سال قبل، میزان مرگ و میر نوزادان روستایی گلستان 10.7 کودک در هزار، در کودکان زیر یکسال 14 در هزار و در کودکان زیر 5 سال 18 در هزار بوده است که نسبت به قبل کاهش چشمگیری یافته است.
جمعی از ماماهای گلستان در حاشیه برگزاری مراسم روز جهانی ماما در استان با بیان مشکلات فراروی، خواهان توجه ویژه مسئولان برای رفع مشکلات شدند.
یک ماما بیمارستان 5 آذر گرگان حرفه مامایی را آمیزه ای از اشک و لبخند بیان کرد و گفت: یک ماما معجزه خدا را برای اولین بار در آغوش می گیرد و آن را با عشق و لبخند تقدیم به کسی می کند که 9 ماه منتظر تولدش بوده است.
وی اظهار داشت: ماما با مادر در تمام دوران زایمان همراهی می کند و با جان دو نفر در ارتباط است و اهمیت کار مامایی در دوران تولد نوزاد بسیار حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: کوچکترین قصور در کار مامایی در لحظه تولد نوزاد منجر به بروز نواقصی می شود که یک عمر پشیمانی به بار خواهد آورد.
مامای دیگر با اشاره به مشکلات این حرفه بیان داشت: این شغل فرسایشهای جسمی خاص خود را دارد و از نظر روحی و روانی بر کار ماماها تاثیر می گذارد.
وی عنوان کرد: ماماهایی که در بیمارستان کار می کنند دارای شیفت شب هستند و استرسهایی که سر کار به آنها وارد می شود مشکلاتی ایجاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: نیاز است مسئولان با اتخاذ شیوه ها و برنامه هایی سختی کار ماماها را تسهیل کنند و برای حمایت از این قشر برنامه ریزی کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشگی گلستان نیز گفت: مامایی شغل آغشته به خون است و با جان چند نفر و با کل جامعه در ارتباط است و نقش امید به زندگی را در این گروه می بنیم.
سید علی آقاپور افزود: با توجه به حساسیت کار ماماها نقش آموزش این قشر در دستور کار است و توجه ویژه ای به آن شده است.
وی اظهار داشت: آموزشهایی در حین خدمت و با توجه به اولویت دانشگاه در زمینه بیمارستانهای دوستدار کودک، مراقبتهای دوران بارداری و ... در اولویت است.
وی خاطرنشان کرد: این آموزشها باید به نحوی صورت گیرد که منجر به کاهش مرگ و میر و افزایش امید به زندگی در جامعه شود.
آقاپور به مصوبه قانون ارتقای بهره وری مصوب مجلس در سال قبل اشاره و اضافه کرد: در این زمینه آئین نامه ای تدوین شد و در مرحله اول برای خدمات پرستاری برنامه هایی در نظر گرفته شده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی گلستان عنوان کرد: در این برنامه مقرر شد تا بهره وری را افزایش دهیم و ساعت کار از هشت ساعت به 6 ساعت کاهش یابد.
آقاپور بیان داشت: در این برنامه مقرر شد که روزهای تعطیل و شیفت شب به میزان دو برابر روزهای معمول محاسبه می.شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان خاطرنشان کرد: زحمات ماماها در سال قبل موجب کاهش چشمگیر مرگز ومیر مادران باردار در استان شده است.
طبق آمار سال گذشته تنها چهار مورد مرگ مادران باردار در استان گزارش شده است.
به رغم مشکلات فراروی ضربان قلب ماما ترنم آهنگ زیبایی است که به مادر مهر مادری می بخشد و به نوزاد دنیایی جدید و با همه زیباییهایش هدیه می دهد. آنان فرشتگان ایثارگری هستند که نبض حیات را با دستهای پرتوان خود در دامان مادر به امانت می نهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 641]