واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گشت تحقيقاتي اقيانوس شناسي در درياي خزر انجام شد
علمي آموزشي. گشت تحقيقاتي . اقيانوس شناسي . درياي خزر
مدير تيم تحقيقات دريايي مركز ملي اقيانوس شناسي گفت: گشت تحقيقاتي اقيانوس شناسي در درياي خزر، با همكاري مركز ملي اقيانوس شناسي و دانشگاه گيلان انجام شد.
سيامك جمشيدي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه اين گشتهاي تحقيقاتي با دو هدف انجام ميشود، افزود: در واقع ما نياز به دادههاي مستمر در محيطهاي آبي كشورمان داريم و بايد سواحل جنوبي درياي خزر را بهتر بشناسيم.
وي اظهار داشت: با به دست آوردن دادهها در خصوص محيطهاي آبي كشور، بانك اطلاعات دادههاي اقيانوس شناسي تكميل ميشود و نهادها و سازمانهايي كه به اين اطلاعات نياز دارند ميتوانند به راحتي به آن دسترسي داشته باشند.
به گفته وي سازمانهاي مختلف از جمله شيلات، شركت نفت، نيرو ، هواشناسي و زمين شناسي دريايي از اين اطلاعات استفاده ميكنند.
كارشناس مركز ملي اقيانوس شناسي افزود: همچنين دراين گشتهاي تحقيقاتي متخصصان و كارشناسان علوم دريايي با دستگاههاي اندازهگيري علوم دريا آشنا ميشوند.
وي با بيان اينكه سالانه حدود چهار گشت دريايي در درياهاي عمان، خليج فارس و درياي خزر انجام ميشود اظهار داشت: سعي ميكنيم كه اين گشتها به طور مدوام انجام شود و هر فصل يك گشت تحقيقاتي صورت گيرد.
جمشيدي ادامه داد: سال گذشته گشتهاي تحقيقاتي در درياي عمان صورت گرفت و اكنون در حال برنامه ريزي براي يك گشت تحقيقاتي در خليج فارس هستيم.
وي در ادامه در خصوص گشت تحقيقاتي درياي خزر توضيح داد: به منظور بررسي مشخصات فيزيكي آب درياي خزر و نمونه برداري رسوبات بستر دريا ، گشتهاي تحقيقاتي دريايي متعددي در آبهاي سواحل جنوبي درياي خزر و خليج فارس در سالهاي قبل توسط مركز ملي اقيانوس شناسي انجام شده است.
وي افزود: در ادامه عملياتهاي دريايي مستمر توسط متخصصان مركز ملي اقيانوس شناسي و دانشگاه گيلان به منظور برداشت دادههاي فصل پاييزي در آبهاي جنوبي درياي خزر در مجاورت بندر انزلي يك گشت دريايي مشترك انجام شد.
جمشيدي با اشاره به اندازهگيري پارامترهاي فيريكي آب دريا و نمونه برداري رسوب كف درياي خزر، گفت: دراين عمليات دريايي مشخصات فيزيكي آب دريا نظير دما، شوري ، اكسيژن محلول در آب و phتا عمق نزديك به ۵۰۰متر با يك دستگاه CTDو نمونه برداري رسوب تا عمق ۱۰۰متر و در ۱۰ايستگاه با يك دستگاه نمونه بردار رسوب مدل Garvity Corerاندازهگيري شد.
كارشناس مركز ملي اقيانوس شناسي در خصوص اندازهگيري پارامترهاي فيريكي آب درياي خزر با دستگاه CTDخاطرنشان كرد: با بررسي دادههاي اندازهگيري شده از مشخصات فيزيكي آب دريا ميتوان خصوصيات، لايه بندي و نحوه تعامل شرايط جوي و اقيانوسي را بررسي كرد و بر روي نمونههاي رسوبات به دست آمده به ميزان و سن رسوبات و مواد تشكيلدهنده آن پي برد.
جمشيدي گفت: به منظور مقايسه نتايج اندازهگيري سرعت و جهت جريانات سطحي در نواحي نزديك ساحل، جريان آب با كمك بويههاي شناور و جريان سنج خود ثبات مدل RCM9اندازهگيري و محاسبه شد.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]