واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: الهام:/٢/ اوباما در برابر مطالبه تغيير قرار دارد نظرات رسمي دولت از طريق سخنگو اعلام ميشود حرفهايي كه عليه دولت زده ميشود بدون استناد به منابع صحيح است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
..... به گزارش ايسنا، سخنگوي دولت در ادامه گفتوگوي خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره مطلبي كه مشاور مطبوعاتي رييسجمهور اخيرا در وبلاگ خود درباره مجلس و رياست آن مطرح كرده، گفت: در اين مورد اين مساله همان طور كه گفته شد، موضع اشخاص در هر جايگاهي كه قرار بگيرند، مثل جايگاه مشاورت يا حتي مسووليتي در دستگاه اجرايي، نظر شخصي آنهاست و اظهارنظر شخصي در كشور ما امري مرسوم است؛ البته نظر رسمي دولت از طريق سخنگوي دولت اعلام ميشود و در واقع مطالبي كه خارج از اين روال گفته ميشود، اظهارنظر شخصي افراد است و مسوول اين اظهارنظرها خود آنها هستند.
سخنگوي دولت همچنين در پاسخ به پرسش همين خبرنگار كه از وي پرسيد « مقام معظم رهبري اخيرا در ارتباط با فضاي بيبند و باري در برخي رسانهها به ويژه مطالب آنها نسبت به عملكرد دولت اظهار نارضايتي كردهاند، نظر شما چيست؟» افزود: ما بار ديگر از توجهي كه مقام معظم رهبري نسبت به دولت خدمتگزار دارند تشكر ميكنيم و خود را مسوول ميدانيم در راه تحقق مطالبات رهبري تلاش كنيم؛ در واقع در ارتباط با اين مطالبات خود را پاسخگو ميدانيم و از خداوند ميخواهيم اين توفيق را به ما بدهد كه در جهت مطالبات مردم و رهبري قدم برداريم.
وي گفت: اميدواريم دولت نهم در تحقق گفتماني كه مقام معظم رهبري بر آن تاكيد دارند، حركت و اين گفتهها را محقق كند.
الهام ادامه داد: حمايت ايشان از توجهي كه مقام معظم رهبري نسبت به رويكردها و تلاشهاي دولت دارند، نشان دارد و در مقابل ارزيابيها و انتقادهايي است كه از جنس تخريب است.
سخنگوي دولت گفت: البته باب انتقاد در كشور ما بسته نيست و خداوند روزي را نياورد كه كسي بخواهد باب نقد و گفتوگو را در اين كشور ببندد . اين كشور، كشور آزادي است و همه ميتوانند عقايد خود را بيان كنند.
وي افزود: در اين فضا نبايد نام حرفها و تهاجمات بيمبنا و تخريبهاي گسترده را نقد گذاشت. مدتي است اين فضا را در برخي رسانهها عليه دولت خدمتگزار شاهد هستيم؛ به نحوي كه مقام معظم رهبري در اين جايگاه رفيع نسبت به اين مساله متذكر ميشوند، كه اين امر حجت را براي كساني كه در چارچوب منافع ملي حركت ميكنند، تمام ميكند.
الهام افزود: حرفهايي كه عليه دولت زده ميشود بدون استناد به منابع صحيح و اطلاعات دقيق و صحيح است.
وي گفت: دوستاني كه از نظر گفتماني همگرا هستند، گاهي بر اساس اطلاعات نادرست دولت را مورد تهاجم قرار ميدهند و اين يك تهاجم و تخريب است، مثلا گفته ميشود دولت به سند چشمانداز بيتوجه است، اين صحبت بر اساس كدام اطلاعات و منبع و شاخص گفته ميشود. پايه و مباني اين حرفها چيست؟ يا مبناي اين حرف كه گفته ميشود دولت به قانون بيتوجه است و خلاف آن عمل ميكند، چيست؟ يا پايه اين اطلاع كه ميگويند دولت از حساب ذخيرهي ارزي به صورت غيرقانوني برداشت ميكند چيست؟ مگر دولت ميتواند يا ممكن است ارز را از حساب ذخيره بدون مصوبه مجلس بردارد و از آن استفاده كند؛ اين امر امكانپذير نيست.
الهام همچنين گفت: برخي بر اساس تحليلهاي ذهني محض رويكرد دولت را ارزيابي و آن را به نقض اين موارد متهم و در واقع جو نادرستي را در جامعه ايجاد ميكنند؛ آنها در واقع نااميدي را در جامعه ايجاد ميكنند، كه اين كار نادرست و بيبندوباري است.
سخنگوي دولت همچنين با بيان اين كه « دولت در استانها مشغول فعاليت است و عزم خود را بر حل مشكلات مردم قرار داده است» اظهار كرد: رسانهها بايد خودشان را نسبت به اين فرمان و تاكيد و هوشياري رهبري متعهد بدانند و در چارچوب درست نقادي كنند.
وي افزود: شايعهسازي و ايجاد جو ياس در جامعه، رسالت مطبوعات و رسانهها نيست.
الهام گفت: در واقع با اين گونه فضاسازي، نقادي در كشور تقويت نميشود؛ اين گونه رفتارها آثار معكوس خواهد داشت و مردم كشور نيز راه خود را پيدا ميكنند و بدون توجه به اين مسائل آن را ادامه ميدهند.
الهام در بخش ديگر سخنانش درباره انتخاب باراك اوباما به عنوان رييسجمهور آمريكا و نامه احمدينژاد به وي گفت: مردم آمريكا و جهان خواهان تغيير سياستهاي سلطهطلبانه آمريكا هستند. در واقع اين انتخابات اتفاق بيسابقهاي در آمريكا بود و مردم آمريكا به كانديدايي راي دادند كه از تغيير صحبت ميكرد .
وي با بيان اين كه « پايان امپراطوري آمريكا ديده ميشود و مردم آمريكا خواهان تغيير در رويكرد دولتمردان خود هستند» گفت: آنها با اين نگاه در انتخابات شركت و كانديداي خود را انتخاب كردهاند.
الهام همچنين درباره نامه احمدينژاد به اوباما گفت: اگر نامه آقاي احمدينژاد نامه جديدي است، اتفاقي هم كه در آمريكا رخ داده، بيسابقه و جديد است؛ البته نامهاي كه دكتر احمدينژاد به اوباما نوشت از جنس نامهاي است كه براي بوش نوشت.
وي تصريح كرد: بايد توجه داشت كه مواضع، مباني و رويكردهاي جمهوري اسلامي ايران تغيير نكرده و اين مباني و رويكردها بر گفتمان انقلاب اسلامي تكيه دارد كه به گسترش تعاملات جهاني نگاه دارد و بر برابري در ارتباطات، ايجاد يك نظام جديد در روابط بينالملل و تغيير رفتار در عرصه جهاني، همچنين پرهيز از هرگونه زيادهخواهي و سلطهگري تاكيد دارد.
الهام ادامه داد: رييسجمهور در اين نامه از چنين رويكرد و تغيير بينالمللياي استقبال كرد و البته در مورد محقق شدن يا نشدن آن بايد منتظر زمان بود.
وي همچنين گفت: رييسجمهور آينده آمريكا در برابر اين مطالبه قرار دارد و در واقع مردم آمريكا و نظام جهاني اين مطالبه را از وي دارند.
الهام افزود: موضع جمهوري اسلامي ايران يك موضع منطقي است و از اصلاح روابط جهاني در چارچوب معيارهاي شناخته شده عدالت، امنيت، صلح فراگير و روابط مبتني بر احترام و استقلال كشورها، استقبال ميكند.
سخنگوي دولت همچنين در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اين كه « نظر شما در مورد نامه جمعي از دانشجويان به اوباما درباره مذاكره با ايران چيست؟» گفت: رويكرد دولت آمريكا، تمام مردم جهان، بهويژه مردم آمريكا و صاحبنظران آمريكايي را به ستوه آورده و گروههاي فكري و سياستگذاران آمريكايي نيز به اين مساله واقف شدهاند كه ادامه اين رفتار سلطهجويانه نميتواند منافع آمريكا را تامين كند.
وي با بيان اين كه « تغيير در رويكردها و رفتارهاي دولت آمريكا، همچنين جهتگيريهاي آن بسيار مهم است و در واقع در اينجا بحث مذاكره، بحث اصلي نيست، بلكه بحث اصلي همان تغيير رويكردها و جهتگيريهاست» گفت: بايد اين جهتگيريِها اصلاح شود و سياستمداران آمريكايي به واقعيتهاي جهاني احترام بگذارند و در آن جهت گام بردارند؛ در واقع تغيير رويكرد را جدي بگيرند و اگر اين تغيير حاصل شود، ميتوان افقهاي بعدي را پيگيري كرد.
الهام افزود: جامعه جهاني ديگر نميتواند سياستهاي استكباري آمريكا را تحمل كند و آمريكا اگر بخواهد اين سياستها را همچنان پيگيري كند، با شكست روبهرو ميشود.
ادامه دارد...
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]