واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تربيت ديني در دنياي امروز - 4آموزش و پرورش در زمينه تربيت ديني خوب عمل نكرده است
حجتالاسلام موسوي هوايي با اشاره به اينكه در آموزش و پرورش براي تربيت ديني خوب عمل نكردهايم و مراقبتهاي خوبي در دبيرستان و دانشگاهها نداريم، گفت: مطالب را به صورت كاربردي ارائه نداده و نياز كودكان در مقاطع مختلف را مورد توجه قرار ندادهايم.
حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي معاون آموزشي و پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با تربيت ديني در جامعه اسلامي معاصر گفـت: تربيت ديني ما تجلي مجموعه اي از عقايد، اخلاقيات و اعمالي است كه مردم در تعامل اجتماعي و خانوادگي بايد انجام دهند كه از آن مي توان به عنوان زيست ديني نام برد.
وي افزود: براي توجه به تربيت ديني در هر جامعه اي بايد به نهادهاي شخصيت ساز آن جامعه مراجعه شود بالطبع نخستن نهاد تربيت ديني خانواده است. عنصر بعدي درتربيت ديني محيط اجتماعي آموزشي يا مدرسه است كه به طوركلي آموزشگاه ها، آموزش عالي، دوران پيش دبستاني و دبستاني را شامل مي شود كه در تكميل شخصيت و تربيت ديني افراد مؤثر است.
وي تأثير اين محيط آموزشي در شخصيت ديني افراد را در چند زمينه عنوان كرد و طي آن به زمينه فيزيكي چينش فضا، كادر تشكيلاتي، مديريت، معلمان، اخلاق و رفتار اشاره و تمام اين زمينه ها را در روحيه كودكان تأثيرگذار دانست.
حجت الاسلام موسوي هوايي در ادامه يادآور شد: متون درسي كه در پيش دبستاني و مراكز آموزشي موجود است يكي از عواملي است كه به شخصيت ديني كودكان شكل مي دهد . اين متون در بخش ديني و غير ديني بايد مورد توجه قرار گيرند. در متون ديني مباحث بايد به فراخور عقل و فهم به دانشجويان و دانش آموزان منتقل شود.
اين درحالي است كه وي تصريح كرد متون غير ديني نيز بايد با نگاه توحيدي و بيش اسلامي و بينش الهي، همراه باشد و غير ديني بودن اين متون علتي براي سكولار شدن آنها تلقي نشود.
معاون آموزشي و پژوهشي سازمان تبليغات كل كشور مجموعه رسانه هاي كشور اعم از رسانه هاي مكتوب، ديداري و شنيداري را در تربيت ديني جامعه مؤثر دانست. به طوري كه همسو بودن و هماهنگ بودن آنها از اهميت بسياري برخوردار است.
وي اضافه كرد كه حوزه هاي علميه و طلاب و مبلغين ديني كه تربيت مي شوند، كانونهاي فرهنگي، حسينيه ها و تشكيلها ديني به نوعي در تربيت ديني جامعه مؤثر هستند كه بايد نقش و جايگاه هر كدام از آنها مشخص شود و به صورت سياستگذاري مسنجم و هماهنگ در تربيت ديني نقش خود را ايفا كنند.
حجت الاسلام موسوي هوايي تأكيد كرد: اگر در علمكرد افراد در جامعه نقاط ضعف مي بينيم بايد محورهاي تربيتي را بررسي كنيم كه آيا در مدرسه ، خانواده، رسانه ها يا اطلاعاتي از جايگاه ديگري به جامعه مي رسد يا خير. اما به طور كلي در آموزش و پرورش خوب عمل نكرده ايم، مراقبتهاي خوبي در دبيرستان و دانشگاهها نداريم، مطالب را به صورت كاربردي ارائه نداده و نياز كودكان درمقاطع مختلف را مورد توجه قرار نداده ايم.
معاون آموزشي و پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي افزود: به نظر مي رسد حركت فرهنگي و فضا سازي مطلوب رسانه اي كم است يا به طور تخصصي انجام نمي شود به اين معنا كه از عوامل جامعه شناسانه، روان شناسانه در برنامه استفاده نمي كنند تا القائات صحيح ديني داشته باشند.
وي در خاتمه به اقدام عملي خارجي اشاره كرد و يادآور شد كه با توجه به تأكيد مقام معظم رهبري اين اقدام بيروني فيزيكي بايد به صورت نرم در قالب امر به معروف و نهي از منكر زباني صورت بگيرد.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]