واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون وزير امور خارجه روسيه: مسكو و پكن با اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران مخالفند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
معاون وزير امور خارجه روسيه تاكيد كرد كه مسكو با اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران بر سر برنامه هستهيي تهران آن طور كه برخي قدرتهاي غربي خواستار آن هستند مخالف است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري فرانسه گزارش داد، سرگئي ريابكوف، معاون وزير امور خارجه روسيه روز جمعه اظهار كرد: روسيه با تحريمهايي كه شش قدرت غربي دخيل در مذاكرات در خصوص برنامه هستهيي ايران براي آن اعمال فشار مي كنند مخالف است.
براساس گزارش خبرگزاري اينترفكس، وي افزود: كشورهاي غربي با تحريم موافقند اما چين مانند روسيه از اين تحريمها حمايت نميكند.
اظهارات وي يك روز پس از آن مطرح شد كه نمايندگان سياسي 5 عضو دايم شوراي امنيت متشكل از آمريكا، فرانسه، انگليس، روسيه، چين به همراه آلمان در پاريس گرد هم آمدند تا در خصوص برنامه هستهيي ايران مذاكراتي داشته باشند.
خاوير سولانا رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز در اين مذاكرات حاضر بود.
در پايان نشست روز پنجشنبه وزارت امور خارجه فرانسه بيانيهاي كوتاه منتشر كرد، اما هيچگونه نشاني حاكي از ابتكارات مهم و يا گامي جديد به جلو در آن ديده نشد.
در اين بيانيه آمده است: اين نشست به شركتكنندگان اجازه داد وضعيت فعلي را بررسي كنند و درباره مسيري كه در پيش داريم گفتوگو كنند. شش قدرت جهاني در هفتههاي آينده به مشورت با يكديگر در زمينه گامهاي بعدي ادامه خواهند داد.
يك مقام عاليرتبه فرانسوي كه خواست نامش فاش نشود پيش از نشست روز پنجشنبه گفت كه پاريس انتظار ندارد تا زمانيكه جورج بوش، رييس جمهور آمريكا جاي خود را در ماه ژانويه به باراك اوباما، رييس جمهور منتخب آمريكا بدهد اقدام چشمگيري در اين زمينه صورت گيرد.
وزارت امور خارجه فرانسه در بيانيه خود تاكيد كرد كه نمايندگان 1+5 بر اهميت رويكرد دوسويه خود در قبال ايران كه تحريمها و مشوقها را در بر دارد، تاكيد كردند.
وي علاوه بر آن گفت كه اوباما در طول مبارزات انتخاباتي خود از احتمال گفتوگوي واشنگتن و تهران صحبت كرد و "بسته به رييس جمهور آمريكاست كه با آغاز ماه ژانويه اين را به مرحله اجرا بگذارد".
يك مقام وزارت امور خارجهي آمريكا روز چهارشنبه گفته بود كه نشست پاريس براي اين تشكيل ميشود تا "ببينيم وضعيت مشوقها چگونه است و در قبال ايران چه گامهايي ميتوانيم برداريم".
اين مقام آمريكايي افزود كه با وجود اين كه تحريمها در حال تاثيرگذاري هر چه بيشتر بر ايران هستند واشنگتن اميد كمي به اين كه ايران از درخواستهاي گروه 1+5 پيروي كند، دارد.
به گزارش تلويزيون ايران، خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا كه اغلب نمايندگي 1+5 را در گفتوگو با ايران بر عهده دارد، هفتهي گذشته پيشنهاد گفتوگوهاي هستهيي بيشتري با ايران را داد.
به گزارش ايسنا، اين مقام وزارت خارجهي آمريكا اين را تاييد كرد و در عين حال گفت كه انتظار نميرود چنين گفتوگوهايي در صورتي كه به وقوع بپيوندد، نتايجي به دنبال داشته باشد؛ به خصوص در زماني كه انتقال قدرت از دولت جورش بوش، رييس جمهور آمريكا به گروه باراك اوباما، رييس جمهور منتخب آمريكا در حال اجرا باشد.
اوباما رويكردي كاملا متفاوت را در قبال ايران اتخاذ كرده و آمادگي خود را براي گفتوگوهاي بدون پيششرط با تهران اعلام كرده است.
اين رويكرد اوباما روز سهشنبه مورد استقبال البرادعي قرار گرفت.
او روز سهشنبه پس از ديدار با كارل شوارزنبرگ، وزير امور خارجهي جمهوري چك در يك كنفرانس خبري در پراگ گفت: اگر گفتوگوي مستقيم بين ايران و آمريكا انجام گيرد، فكر ميكنم ايران با آژانس همكاري بيشتري انجام دهد.
البرادعي در ادامه گفت: يك گشايش سياسي علاوه بر آن ايران را متقاعد خواهد كرد كه براي حل مسائل فني باقيمانده با آژانس همكاري كند. به عقيده من بخش سياسي مساله هستهيي ايران نيازمند يك گفتوگوي مستقيم با تهران است و به همين دليل است كه از اظهارات اوباما مبني بر اين كه وي آمادهي گفتوگوي مستقيم و بدون پيششرط با تهران است خوشحالم.
انتهاي پيام
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]