واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: سينماي قرآني؛ تعاريف و چارچوبها / 39يك پژوهشگر قرآني:تداوم در ساخت آثار قرآني به نهادينه شدن مفاهيم قرآني در ذهن مخاطب ميانجامد
گروه هنر: نكته مهم در آثار قرآني تداوم در ساخت است تا تاثيرگذاري آن بر مخاطب بيشتر باشد چراكه با استمرار در توليد آثار قرآني اين مفاهيم در ذهن بيننده نهادينه ميشود.
حجتالاسلاموالمسلمين سيد «كاظم يوسفياردستاني» پژوهشگر علوم قرآني در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) گفت: معتقدم كه هنر يك فعاليت ديني است كه از ارزشهاي والاي مذهبي سرچشمه گرفته است. هنر عرصه لطافت است و دين سرشار از لطايف هنري، پس نميتوان اين دو ارزش را از هم جدا كرد و هر اثر هنري كه دربرگيرنده ارزشهاي انساني و مذهبي باشد به نوعي مفاهيم قرآن را بيان ميكند.
وي افزود: بايد توجه داشت براي خلق يك اثر قرآني تنها يك ويژگي خوب كافي نيست، بلكه مجموعهاي از عوامل مناسب بايد در كنار هم قرار گيرد تا يك اثر تأثيرگذار خلق شود بنابراين اين مساله بايد در بازيگري، كارگرداني، متن و ... لحاظ شود. البته وقتي اين عوامل با حسن نيت كنار هم قرار گرفت عنايت خداوند نيز شامل اين گونه آثار خواهد شد.
يوسفي اردستاني تصريح كرد: همچنين در آثار قرآني بايد اخلاص نيز در روند توليد اثر وجود داشته باشد و مطمئن باشيد اثري كه در بطن خود اعتقاد قلبي سازندگان را همراه داشته باشد كاري ماندگار خواهد بود.
اين پژوهشگر قرآني تداوم ساخت آثار قرآني را اصل مهم در اينچنين توليداتي ذكر كرد و گفت: نكته مهم در آثار قرآني تداوم در ساخت است تا تاثيرگذاري آن بر مخاطب بيشتر باشد و با ادامه مستمر آثار قرآني اين مفاهيم در ذهن بيننده نهادينه ميشود.
وي در جواب به سوال ديگر ايكنا مبني بر اينكه عكسالعمل مخاطبان در مقابل آثار قرآني چگونه خواهد بود توضيح داد: مردم ما به دليل انس و الفت قلبي كه با مفاهيم قرآني دارند، توانايي تشخيص كار خوب و بد را در اين گونه دارا هستند و پذيرش مطلب در ژانر ديني و قرآني در بين مخاطب ما به طرز مشهودي حرفهاي است.
وي افزود: البته بايد اين مهم را در نظر گرفت كه فهم مخاطب در پذيرش مفاهيم مهم است، چرا كه اين آمادگي بايد در مخاطب وجود داشته باشد تا با مشاهده يا شنيدن يك مفهوم بازخوردهاي مثبت را نيز كسب كند به همين دليل آرزومندم كه هر انساني حداقل يكبار قرآن را مطالعه كند.
يوسفياردستاني در پايان تصريح كرد: در هاليوود يكي از گونههايي كه بر روي آن سرمايهگذاري زيادي ميشود ، سينماي ديني است وقتي آنها چنين ميكنند در سينماي كشورمان نبايد هيچگونه محدوديتي در سرمايهگذاري بر روي مفاهيم قرآني وجود داشته باشد.
وي در پايان يادآوري كرد: اتفاقاً ژانر سينماي ديني و قرآني نياز به سرمايهگذاريهاي كلان دارد و رسيدن به نقطه مطلوب در گرو همت والاي تمامي اهالي سينماست.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]