واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در ديدار نمايندگان مجلس با اعضاي اتاق بازرگاني و استانداري كرمان عنوان شد:مشكلات استان كرمان روي ميز كميسيون اقتصادي مجلس
ليلا اكبرپوررييس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن استان كرمان در ديدار با اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس خواستار تقويت نقش اتاقهاي بازرگاني به عنوان نمايندگان بخشخصوصي در تصميمگيريهاي اقتصادي شد و...
مصباحي مقدم، رييس كميسيون اقتصادي مجلس، در پاسخ به آن حضور تشكلهاي بخشخصوصي از جمله اتاق بازرگاني را در شوراي عالي اصل 44 توجه ويژه مجلس به بخشخصوصي عنوان كرد. اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس پنجشنبه گذشته ميهمان استانداري و اتاق بازرگاني كرمان بودند و با استاندار كرمان و اعضاي هيات رييسه اتاق بازرگاني درخصوص فرصتهاي سرمايهگذاري در استان و موانع پيش روي توسعه سرمايهگذاري به گفتوگو نشستند.
اعضاي هيات رييسه اتاق بازرگاني مشكلات استان را در بخش كشاورزي، صنعت و معدن، بازرگاني و خدمات به اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس ارائه كردند.
محسن جلالپور، رييس اتاق بازرگاني كرمان با بيان اينكه هزينه توليد پسته به شدت افزايش يافته و بحران كم آبي اين محصول صادراتي كشورمان را تهديد ميكند، گفت: درآمريكا كارهاي تحقيقاتي بسياري انجام شد و آمريكاييها پس از 2 دهه توليد پسته داراي يك پايه براي توليد پسته هستند، در حالي كه در ايران هنوز به يك پايه مناسب دست نيافتهايم. جلالپور ادامه داد: كل برداشت پسته در ايران طي سال 86 معادل 80هزار تن از 300هزار هكتار زمين بوده است، در حالي كه آمريكاييها از 70هزار هكتار زمين بيش از 180 هزار تن پسته برداشت كردند. وي گفت: تحقيق و توسعه داراي هزينه سنگين است كه دولت در اين مقوله از توليدات كشاورزي حمايتي نميكند، در حالي كه در آمريكا كه در بازار بينالمللي رقيب صادراتي پسته ايران است، با هزينه دولت تحقيق و توسعه توسط بخش خصوصي انجام ميشود.
مصباحي مقدم، رييس كميسيون اقتصادي مجلس در اين مورد پاسخ داد: تحقيق و توسعه (R&D) كار حاكميتي و از وظايف دولت است كه بايد در راستاي توسعه اقتصادي كشور انجام گيرد. جلالپور در ادامه خرده مالكي را يكي از مشكلات بخش كشاورزي استان كرمان عنوان كرد و گفت: بحران آب استان كرمان را نه از مباحث اقتصادي بلكه از منظر اجتماعي تهديد ميكند و چنانچه مشكل كمآبي استان حل نشود، مهاجرت به كرمان و از بين رفتن نظم اجتماعي امكانپذير است. جلالپور همچنين از عزم مجلس و دولت در سال 81 براي افزايش توليد سيمان در كشور به عنوان يك الگوي موفق نام برد و گفت: همان طور كه مجلس با تصويب برداشت از حساب ذخيره ارزي به منظور افزايش توليد سيمان موافقت كرد و موجب شد تا امروز توليد سيمان به 55ميليون تن و تا سال آينده به 70ميليون تن برسد، ميتوان با همين روش امكان رشد توليد فولاد را نيز فراهم كرد.
اجراي بانكداري اسلامي
محمود صنعتي، عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني كرمان عدم اجراي درست قوانين بانكداري بدون ربا در سيستم بانكي را يكي از چالشهاي اساسي توليد عنوان كرد و گفت: بانكها براي اجراي قرارداد منعقده در قالب سلف آمادگي ندارند و زماني كه بايد از اين قانون استفاده كنند و به پول خود برسند، ترجيح ميدهند به اميد گذشت زمان و اخذ جريمه از وامگيرنده صبر كنند.
او با بيان اينكه قانون بانكداري اسلامي نيازمند بازنگري و اصلاحات است، افزود: بسياري از بدهكاران سيستم بانكي از وزارتخانهها و نهادهاي دولتي بستانكار هستند و همين امر موجب عدم بازپرداخت اقساط به بانك شده است، بنابراين مجلس دولت را مكلف كند تا جرايم بخش خصوصي به سيستم بانكي را از سرفصل بودجهاي پرداخت كنند.
صنعتي همچنين خواستار وحدت رويه در اجراي قوانين شد و گفت: چرا قانون ماليات بر ارزش افزوده در توليد و صنعت اجرا ميشود، اما اصناف از پرداخت آن معاف شدند.
مصباحيمقدم در اين خصوص از آماده شدن قانون جديد بانكداري اسلامي خبر داد و گفت: اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده موجب شفافيت صورتهاي مالي و كاهش كالاهاي قاچاق خواهد شد. الياس نادران، عضو كميسيون اقتصادي مجلس نيز در اين خصوص گفت: معافيت در اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده يك امتياز نيست، چراكه اجراي اين قانون موجب خواهد شد تا هر فعال اقتصادي در پايان يك دوره 3ماهه با سازمان مالياتي تسويهحساب كند.
دوره تنفس
نصرتاله نوربخش، عضو هياترييسه اتاق بازرگاني كرمان با قدرداني از كميسيون اقتصادي مجلس براي بررسي لايحه قانون تجارت، خواستار نزديكي بيشتر نمايندگان و اتاقهاي بازرگاني براي تبادل نظرات شد و گفت: نمايندگان ميتوانند پس از سفرهاي پارلماني نظرات و توقعات نمايندگان ساير كشورها را به اتاقهاي بازرگاني منتقل كنند و زمينه براي توسعه همكاريهاي بخش خصوصي فراهم گردد.نوربخش همچنين خواستار تعيين دوره تنفس براي واحدهاي زودبازدهي كه در استفاده از تسهيلات بانكي انحراف نداشتهاند، شد و گفت: بحران اقتصادي كه به سرعت به سمت بنگاههاي اقتصادي حركت كرده است، موجب خواهد شد تا برخي از بنگاههاي اقتصادي كه از طرحهاي زودبازده استفاده كرده و مشتريان خوشحسابي براي بانكها بودهاند، نتوانند به موقع اقساط را پرداخت كنند كه جا دارد يك دوره تنفس براي آنها در نظر گرفته شود. نوربخش همچنين گفت: دولت جرايم تسهيلات بخش كشاورزي ناشي از خشكسالي را بخشيده كه جا دارد جهاد كشاورزي در اين خصوص با سياستهاي دولت در حمايت از توليدات كشاورزي هماهنگ باشد.
دلخوش، عضو كميسيون اقتصادي مجلس نيز در پايان جلسه پيشنهاد كرد: جلسهاي با حضور رييسكل بانك مركزي و مديران عامل بانكها و اعضاي هياترييسه اتاق بازرگاني كرمان و نمايندگان اين استان در كميسيون اقتصادي مجلس برگزار شود و نظرات و درخواست استاندار و اتاق بازرگاني كرمان بررسي و در آن جلسه اقدامات لازم صورت گيرد. خباز، عضو ديگر كميسيون اقتصادي مجلس نيز بسته شدن كارخانههاي منطقه سيرجان را بهخاطر كمبود نقدينگي خاطره تلخي عنوان كرد و گفت: بايد اين واحدها براي استفاده از تسيهلات بانكي نسبت به واحدهاي زودبازده در اولويت قرار گيرند.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]