واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رويداد - تا پايان مهرماهتوليد بيش از نيمميليون خودرو سواري
ايسنا- طي هفت ماهه امسال بيش از 552 هزار دستگاه خودرو سواري توليد شد كه با توجه به در دست داشتن بيش از 98 درصد بازار داخل از سوي سه خودروساز بزرگ كشور (ايران خودرو، سايپا و پارس خودرو) سهم توليدات بخش خصوصي حتي به دو درصد هم نرسيد.
با توليد 88 هزار و 355 دستگاه خودرو سواري در مهر ماه توليد خودروهاي سواري از ابتداي امسال تا پايان مهر ماه به 552 هزار و 429 دستگاه رسيد. با اين كه توليد خودروهاي سواري در مهر ماه نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد 15 درصدي را نشان ميدهد، ولي در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته توليد اين خودروها رشد 6 درصدي داشته است.
در گروه سواري، سهم ايران خودرو تا پايان مهرماه 44 درصد، سهم سايپا 31 درصد و سهم پارس خودرو 23 درصد بوده است. از ابتداي امسال و تا پايان مهر ماه غير از تندر90 و سمند ليموزين كه سال گذشته توليد چندان زيادي نداشت، ايران خودرو در توليد پژو 206 اتوماتيك و دوگانهسوز و همچنين پژو 405 انژكتوري نسبت به مدت مشابه هفت ماهه سال گذشته رشد قابل قبولي را از خود بر جاي گذاشت؛ به طوري كه توليد پژو 206 دوگانهسوز 127 برابر شد و پژو 206 اتوماتيك و پژو 405 انژكتوري و پژو روآ نيز به ترتيب رشدي معادل 134، 132 و 112 درصدي را از خود بر جاي گذاشتند.
در مقابل، خودروهايي مثل پژو405 دوگانهسوز و سمند دوگانهسوز به ترتيب كاهش رشد 73 و 25 درصدي نسبت به مدت ياد شده داشتند و سمند بنزيني نيز مشمول 10 درصد كاهش توليد شد. در مجموع، كل توليدات هفت ماهه ايران خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته كاهش 14 درصدي رشد را نشان ميدهد.
اما شركت سايپا به لحاظ توليدات سواري وضعيت بهتري نسبت به ايران خودرو داشت. با اينكه توليد زانتيا در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش محسوسي داشت، توليدات پرايد نسيم و صباي بنزيني اين شركت نيز يك درصد كاهش توليد طي مدت ياد شده را تجربه كرد. ولي در اين ميان توليد ريو و پرايد نسيم و صباي دوگانهسوز به ترتيب رشدي معادل 39 و 18 درصدي داشتهاند. در مجموع نيز كل توليدات سواري اين شركت نسبت به مدت مشابه ياد شده در هفت ماهه پارسال حدود 6 درصد رشد داشته است.
در اين ميان عملكرد شركت پارس خودرو از دو شركت قبلي بهتر بود. اين شركت غير از خودرو مگان كه تا پايان مهر ماه حدود 970 دستگاه از آن به توليد رسيده، در ساير مدلهاي توليدي خود به ترتيب در توليد تندر90 حدود 268 درصد، ماكسيما 4 درصد، پرايد نسيم و صباي بنزيني 10 درصد و در توليد پرايد نسيم و صباي دوگانهسوز 17 درصد رشد توليد داشته است كه در مجموع ميتوان گفت توليدات هفت ماهه اين شركت نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بيش از 20درصدي را نشان ميدهد. همچنين تنها شركت تقريبا خصوصي نزديك به دولتيها گروه بهمن بود كه توانست تا پايان مهر ماه چهار هزار و 385 دستگاه سواري مزدا به توليد رسانده و سهم 8/0 درصدي از بازار داخلي داشته باشد. شايد بتوان گفت كه زاگرس خودرو و گروه بهمن تنها خودروسازان خصوصي بودند كه توانستند رشد توليد داشته باشند. شركت زاگرس خودرو كه محصولات پروتون را به توليد ميرساند، با وجود اينكه طي مهر ماه توليدي نداشت، ولي توانست در مجموع با توليد 391 دستگاه خودرو، توليدش را 35 درصد طي مدت ياد شده ارتقا دهد. گروه بهمن نيز كه سواري مزدا را در سه تيپ به توليد ميرساند، رشد 274 درصدي توليد را نسبت به مدت ياد شده را تجربه كرده كه نشان از استقبال عمومي از اين خودرو مونتاژي ژاپني دارد. با وجود آمار ياد شده در مجموع سهم خودروسازان تقريبا خصوصي داخلي با توليد حدود 7600 دستگاه خودرو سواري حتي به 2 درصد هم نرسيده است.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 417]