واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: همايش دو روزه "گفتوگوي اديان" پايان يافت
جام جم آنلاين: همايش گفتوگوي اديان با حضور سران جنگافروز دنيا مانند رئيسجمهور آمريكا، نخستوزير انگليس و رئيس رژيمصهيونيستي كه به دعوت پادشاه عربستان گرد هم آمده بودند با صدور بيانيهاي درباره تروريسم، تساهل ديني و احترام به فرهنگ و اديان مختلف، پنجشنبه پايان يافت.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، همايش دو روزه گفتگوي اديان كه به پيشنهاد و دعوت عربستان سعودي در نيويورك آمريكا برگزار شد، ديروز پنجشنبه با صدور بيانيهاي پايان يافت.
كنفرانس گفتگوي اديان با حضور "عبدالله بن عبدالعزيز" پادشاه عربستان و سران جنگافروز دنيا مانند "جرج بوش" رئيسجمهور آمريكا، "شيمون پرز" رئيس رژيم صهيونيستي و "گوردون براون" نخستوزير انگليس در نيويورك برگزار شد.
خبرگزاري فرانسه گزارش داد، در اين نشست اختلافي سياسي-فرهنگي و عميق درباره تفاسير و تعاريف موجود از تساهل و آزادي مذهبي مطرح شد.
در اين كنفرانس كه بسياري از تحليلگران خاورميانه آن را كانال مخفي عاديسازي روابط كشورهاي عربي منطقه با رژيم صهيونيستي ميدانند، پادشاه عربستان سخنراني كرد و خواستار مبارزه با تروريسم شد.
شركتكنندگان در اين همايش در بيانيه پاياني خود با رد تروريسم بر استفاده از "گفتوگو، تساهل و احترام به فرهنگها و اديان مختلف" تاكيد كردند.
در اين بيانيه كه "بان كيمون" دبير كل سازمان ملل آن را قرائت كرد، اعضاي اين همايش بر "اهميت بالا بردن شأن گفتوگو و تساهل در جامعه بشري و همچنين احترام به اعتقادات، دين، و فرهنگ مختلف انسانها تاكيد شد".
در اين بيانيه همچنين آمده است: بر رد استفاده ابزاري از دين براي توجيه كشتار بيگناهان و اقدام به كارهاي تروريستي و خشونتبار كه با دعوت همه اديان به صلح، عدالت و برابري، تناقض دارد تاكيد ميشود.
اين بيانيه، سند نهايي اين همايش دو روزه است كه نمايندگان 80 كشور در آن حضور يافتند كه 20 نفر از اين نمايندگان رئيسجمهور يا نخستوزير بودند.
بيانيه پاياني همايش گفتوگوي اديان هيچ ارتباطي با بيانيه مجمع عمومي سازمان ملل كه 192 كشور عضو آن هستند ندارد.
ملك عبدالله كه صاحب پيشنهاد برگزاري اين همايش است، در سخنراني خود ضمن خواستار شدن تشكيل جبههاي يكپارچه براي مبارزه با تروريسم، ديروز پنجشنبه گفت: امروز يكصدا ميگوييم، شايسته نيست ادياني كه خدا بوسيله آن سعادت بشر را اراده كرده است، سبب بدبختي انسان بشود.
جرج بوش نيز در اين همايش كه در مقر سازمان ملل متحد در نيويورك برگزار شد، سخنراني كرد و مدعي شد كه توانايي انسان براي تغيير مذهب، حقي اساسي است.
بوش كه روز گذشته در روز دوم و پاياني كنفرانس بينالاديان سخن ميگفت، ادعا كرد: آزادي شامل حق آدمها براي عبادت به آنگونهاي است كه خود مناسب ميدانند.
در اين همايش كه هدف آن تقويت تفاهم متقابل و اميدواري به حلوفصل اختلافات درباره برخي مسائل سياسي در راستاي فرهنگ و ارزشهاي مشترك اعلام شده است، شيمون پرز نيز سخنراني كرد.
محمد خزاعي، نماينده كشورمان در سازمان ملل از ارايه شدن كليشههاي منفي نظاممند درباره اسلام انتقاد كرد و با اشاره به حضور نماينده رژيم صهيونيستي در اين اجلاس، گفت: حضور چنين رژيمي در اين جلسه هيچ كمكي به پيشبرد اهداف جمعي بشري نميكند.
روزنامه صهيونيستي "يديعوت آحارونوت" درباره حضور همزمان پادشاه عربستان و رئيس رژيمصهيونيستي نوشت: در ضيافت شامي كه با شركت 40 مقام بلندپايه غربي، عربي و يهودي برگزار شد، سران عربي از جمله ملك عبدالله در كنار شيمون پرز حضور يافتند و "بان كيمون" دبيركل سازمان ملل نيز به در مقام ميزبان اين ضيافت، ابراز اميدواري كرد كه سطح تفاهمها و گفتوگوها افزايش يابد.
بان كيمون درباره اين ضيافت شام به خبرنگاران گفت: اين ضيافت، كاملاً منحصر به فرد بود زيرا پرز در مقام رئيس اسرائيل در كنار پادشاهان و سران جهان عرب نشست و آنها در كنار هم و با يكديگر غذا خوردند.
وي افزود: پادشاه سعودي كنار پرز به سوي ميز شام رفت ولي به سوي ميزي دورتر آمد كه من بر سر آن نشسته بودم اما با اين حال هر دو در يك اتاق و يك مكان نشستند.
روزنامه صهيونيستي يديعوتآحارونوت به نقل از منابع سياسي كه به نام آنها اشارهاي نكرد، نوشت: سخنراني پرز در اين همايش، تاريخي را به ثبت رساند كه از هنگام تأسيس اسرائيل در سال 1948 ميلادي تاكنون مانند آن ديده نشده است.
گوردون براون، نخستوزير انگليس، شريك آمريكا و جرج بوش در جنگ افغانستان و اشغال عراق، نيز كه يكي از سخنرانان اين همايش بود، تلاش كرد با اتخاذ لحني آشتيجويانه، همگان را به وحدت دعوت كند آن هم در زمانيكه جهان در نتيجه سياستهاي غلط، يكجانبهگرا و سلطهجويانه آمريكا با بحران اقتصادي مواجه است.
اين كنفرانس به دعوت عربستان سعودي برگزار شد و برخي كشورهاي ديگر از جمله اردن، لبنان، كويت، بحرين و پاكستان نيز در آن شركت كردند.
"نواف الموسوي" مسئول روابط بينالملل حزبالله لبنان با انتقاد از طرح عربستان براي تشكيل كنفرانس گفتوگوي اديان در آمريكا، آن را طرحي براي تحميل عاديسازي روابط با رژيم صهيونيستي بر اعراب دانست.
وئام وهاب" رئيس جريان "التوحيد" لبنان نيز همايش "گفتگوي اديان" را "تئاتر عربستاني" خواند و افزود: اي كاش عربستان سعودي به مردم كشورش اهميت مي داد و با آنها به گفتگو ميپرداخت زيرا صدها هزار نفر از شهروندان عربستاني به خاطر مسائل ديني و مذهبي مظلوم واقع شدهاند.
شماري از علما و سياستمداران فلسطيني با برگزاري سميناري در شهر غزه هدف از برگزاري اجلاس گفتوگوي اديان در شهر نيويورك را تلاش براي عادي سازي روابط اعراب با رژيم صهيونيستي و ضربه زدن به مسئله فلسطين و مقاومت در منطقه دانستند.
جنبش جهاد اسلامي فلسطين نيز با محكوم كردن اين همايش، اعلام كرد، هدف رژيم صهيونيستي از شركت در اجلاس گفتوگوي اديان مقدمه چيني براي عادي سازي روابط با كشورهاي عربي است.
اين همايش چهارشنبه و پنجشنبه در نيويورك، مقر سازمان ملل متحد برگزار شد و ديروز با صدور بيانيه پاياني به كار خود پايان داد.
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]