واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: لزوم تعريف بسته حمايتي براي رفع مشكلات توليد
نهاونديان تاكيد كرد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: رئيس اتاق بازرگاني ايران بر لزوم تعريف يك بسته حمايتي براي رفع مشكلات توليد در كشور با همكاري نهادهاي دولتي و بخشخصوصي تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، محمد نهاونديان در همايش فرصتهاي اقتصادي استان كرمان ضمن استقبال از ديدگاه خصوصي محور در مديريت اقتصادي كشور ابراز اميدواري كرد كه اين ديدگاه در هماهنگي با سياستهاي دولت تجلي واقعي پيدا كند.
وي با اشاره به تغيير درجه ريسك سرمايهگذاري در كشورهاي مختلف گفت: اكنون رقابت جهاني جديدي آغاز شده است و اين براي اقتصادهايي كه خود را براي شكوفايي آماده كردهاند به عنوان يك فرصت محسوب ميشود تا با جلب سرمايههاي سرگردان دنيا به رشد و توسعه دست پيدا كنند.
نهاونديان با اشاره به بحران اخير اقتصادي در سطح جهان تصريح كرد: در 2 سال اخير عمده سرمايهگذاريها جذب بخشهاي مالي در جهان ميشد و قسمت كمي به بخشهاي واقعي اختصاص پيدا ميكرد و با ايجاد اين بحران فراگير اين امر مورد ترديد قرار گرفته و ديده شده است كه سرمايهگذاريهاي بخش واقعي كه اكنون كمتر آسيب ديدهاند، سريعتر ميتوانند خود را بازسازي كنند.
رييس اتاق ايران افزود: اقتصادهايي كه بازار بزرگ و نيروي انساني تحصيل كرده دارند، يعني بخش واقعي هستند و براي بنا كردن رشد پايداري كه نه بر اساس سفته بازي بلكه بر اساس واقعيت توليد و ارزش محصول فعاليت ميكنند، توانمندتر هستند.
وي افزود: اقتصاد كشور نيز اگر آماده شود، ميتواند به يك امكان عظيم براي ساختن ايران در چشم انداز 1404 دست پيدا كند.
وي ضمن بيان اين مطلب كه در ايران مشكل تبديل امكان به فرصت واقعي داريم، يادآور شد: استان كرمان، استاني با منابع طبيعي غني است و بايد در همايشهاي خود روي فرمول تبديل امكان به فرصت سرمايهگذاري كار كنيم.
وي افزود: در مطالعه امكان سنجي اقتصادي مطالعه محيط اهميت دارد و در استان كرمان نيز ميبايست منابع را در رابطه با هم به بهرهوري برسانيم.
نهاونديان سپس با تاكيد بر ايجاد فضاي مناسب كسب و كار در كشور گفت: هم اكنون فضاهاي كسب و كار با هم رقابت ميكنند و فراتر از محيطهاي طبيعي در اين فضا بايد به محيطهاي حقوقي توجه كرد. كار مجلس و دولت نيز تضمين ثبات در سياستها است. در اقتصاد بدترين حالت اين است كه قوانين پي در پي وضع شود.
وي در ادامه يادآور شد: دولت توسعهگرا بايد مشوقهاي توسعهاي به سرمايهگذاران اعطا كند و اين مشوقها بايد شفاف و اطمينان بخش باشد. سرمايهگذار پول دستي نميخواهد بلكه ميخواهد در مورد ماليات، تسهيلات بانكي، عوارض و قاعدهمندي تامين اجتماعي حمايت شود.
نهاونديان ايجاد فضاي مناسب در محيطهاي اداري را عامل ديگر جذب سرمايهگذاري دانست و خاطر نشان كرد: محيط اداري مناسب كسب و كار ميتواند سرمايهگذار را جذب و حفظ كند و از اين نظر وضعيت ايران در مقايسه با بازارهاي رقيب مطلوب نيست.
وي افزود: رابطه نيروي كار و تشريفات آن نيز بايد با اقتصادهاي ديگر قابل رقابت باشد. اگر به مديريت بنگاههاي اقتصادي اجازه دهيم كه هر سال چند درصد از نيروي كار خود را جابهجا كنند فضاي مناسبتري براي رقابت ايجاد خواهيم كرد.
نهاونديان با اشاره به تلاطمهاي موجود براي دريافت تسهيلات بانكي، گفت: اينگونه تلاطمها شايسته اقتصاد ايران كه درآمد زيادي دارد نيست و به سبب كاستي در تخصيص اعتبارها و تورم، ضرر و زيان به توليدكننده و مصرف كننده وارد ميشود.
وي با اشاره به آمار بانك جهاني تصريح كرد: ايران در سال 1404 بايد رتبه اول منطقه را كسب كند، اما در حال حاضر در بين 21 كشور منطقه رتبه 16 را دارد و اين امر لزوم تلاش براي بهبود فضاي كسب و كار را روشن ميكند.
رييس اتاق ايران با بيان اينكه قابل اطمينانترين پيام براي سرمايهگذاري جديد از واقعيت سرمايهگذاري موجود ميآيد، گفت: در ايران مشكلاتي در بخش توليد وجود دارد و قسمتي از بحران جهاني نيز از طريق قيمت بازار كالا به ما رسيده است، بنابراين بايد اقدام جدي براي مقابله با اين بحران صورت بگيرد.
وي در ادامه خواستار آن شد كه يك بسته حمايتي براي رفع مشكلات توليد در كشور با همكاري نهادهاي دولتي و بخشخصوصي تعريف شود.
نهاونديان در ادامه لازمه كار اقتصادي را اجتناب از سياستزدگي دانست و گفت: اگر ميخواهيم كه در استانها كار اقتصادي با نشاط پيش برود، بايد سعي كنيم فضاي كار اقتصادي به دور از جناجبنديهاي سياسي باشد، زيرا پيام امروز، پيام همدلي است.
وي با تاكيد بر نقش اتاق استانها در ايجاد همگرايي، تصريح كرد: اتاق جاي مجادلههاي گروهي و دستهاي نيست و بايد خلاءهايي را كه بين سايستگذاران و عاملان اقتصادي وجود دارد را پر كند، زيرا نهادهاي مدني مكانهايي هستند كه بايد بين سياستگذاران و ذينفعان مردم همافزايي ايجاد كنند.
نهاونديان يادآور شد: در اتاقها بايد گفتمان تعاملي با مجلس شكل بگيرد، زيرا در صورت همكاري با سياستگذاران، ميتوان قبل از تصويب هر قانون و آييننامهاي آثار بعد از تصويب آن را بررسي كرد.
انتهاي پيام//
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]