واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نماز جمعه تهران/وزير ارشاد آمار كتابخواني را رو به رشد عنوان كرد
محمدحسين صفار هرندي با استناد به آماري كه وزارت ارشاد در سطح شهر تهران و استان آذربايجان شرقي انجام داده، وضعيت كتابخواني را رو به رشد خواند و به كساني كه اتهام كتابنخواني به ايرانيان ميزند، انتقاد كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت نهم كه به مناسبت برپايي مراسم هفته كتاب به عنوان سخنران پيش از خطبه در نماز جمعه تهران حضور داشت، از هجوم تبليغاتي بيگانگان و عوامل داخلي آنها ياد و مسجد را از بزرگترين پايگاههايي عنوان كرد كه ميتواند ما را از اين هجوم صيانت كند.
وي با بيان اينكه "قرآن به عنوان يك مانيفست ما را از توطئه اجانب مصون ميدارد"، گفت: برخي دوستان از سر غفلت، خواندن قرآن را كتابخواني به حسلب نميآورند، در حالي كه قرآن به عنوان اولين و كاملترين كتاب بايد مورد مطالعه هر روز ما باشد. چرا نبايد خواندن قرآن را در آمار كتابخواني لحاظ نكنيم؟
صفار هرندي سپس به ارايه آمار و ارقامي پرداخت كه دولت نهم در ارتباط با اشاعه كتابخواني در مساجد، تجهيز كتابخانه عمومي و ترويج قرآنخواني انجام داده است. به گفته وي، از ابتداي سال جاري تا كنون، كتابخانه مساجد پذيراي 100 هزار جلد قرآن بودهاند كه به طور متمركز در اختيار ايشان قرار گرفته است.
وي همچنين از اهداء 20 هزار جلد "تفسير همراه" كه توسط حجتالاسلام والمسلمين قرائتي تاليف شده،5 هزار جلد "تفسير نمونه" و تاسيس 2 هزار كتابخانه باز در شبستان مساجد با دست كم سيصد جلد كتاب خبر داد و افزود: در بسياري از آمارها، مطالعه مردم در كتابخانههاي باز از جمله پايانههاي مسافربري هوايي و زميني، قطارو مترو و مطب پزشكان لحاظ نميشود، در صورتي كه اين نكته را نيز بايد در آمارها مورد توجه قرار داد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، با اشاره به انتقاد برخي كه از بازنگردانيدن كتابها به كتابخانههاي باز خبردادهاند، هدف از ايجاد اين كتابخانه را ترويج كتابخواني برشمرد و بازگرداندن و يا بازنگردانيدن كتاب به اين اماكن را بياهميت توصيف كرد.
وي در ادامه از اختصاص بودجه 36 ميليارد توماني به كتابخانههاي عمومي، از جمله كتابخانههاي مدارس، كتابخانههاي مسجد و ملي خبر داد و با بيان اينكه برخي از اين آثار كمك آموزشي هستند، وجود كتابهاي كمك آموزشي در مدارس را يكي از راههاي باز كردن دانشآموزان به مدارس عنوان كرد.
صفارهرندي سپس از رقم "اعجاب انگيز" 25 ميلياردي خريد كتاب براي كتابخانهها ياد كرد و آن را سبب به روز شدن اين اماكن فرهنگي ياد كرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در انتقادي ديگر به برخي از پژوهشگران كه آمار كتابخواني را در ايران پايين ميدانند، منابع آنها را آرشيوي و متعلق به بيش از سه دهه قبل خواند و از آماري خبر داد كه توسط وزارت مطبوع وي در شهر تهران و استان آذربايجان شرقي انجام شده است. برطبق اين آمار، در نقاطي از تهران كه سطح مطالعه بالاتر است، مردم روزانه نيم ساعت و در نقاط ديگر، مردم روزانه 10 دقيقه كتاب ميخوانند.
وي نتيجه كلي در مورد كتابخواني در شهر تهران را روزانه 15 دقيقه برآورد كرد و به اين ترتيب ادعاي كتابخوان نبودن مردم را رد كرد و افزود: اين آمار هرچند مطلوب ما نيست، اما نشاندهنده رشد كتابخواني در كشور است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين به دو برابرشده كانون هاي فرهنگي مسجدمحور در دولت نهم اشاره كرد و با اشاره به بودجه 640 تا 670 ميليون توماني در دولت هشتم، از 25 برابر شدن اين رقم در دولت نهم خبر داد. به گفته وي اين بودجه به 15 ميلياردتومان رسيده است.
صفارهرندي هفته كتاب را سنتي خوب و پسنديده دانست كه از سالها قبل در كنار نمايشگاه كتاب تهران، محلي مناسب براي تقدير از خادمان قرآن، تشويق كتابخواني و رونق كتابخانههاي عمومي بودهاست.
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]