واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: بررسي آخرين ديدگاههاي روزنامه هاي آمريكايي و صهيونيستي در مورد ايران
خبرگزاري آريا- روزنامه هاي آمريكايي و صهيونيستي در آخرين شماره هاي خود اخبارو تحليل هايي خواندني را در مورد ايران منتشر كرده اند.
چرا رهبران در ايران در مقابل اوباما محتاط شده اند؟
واشينگتن پست زير عنوان"طفره رفتن ناگهاني ايران در مقابل اوباما از مذاكره" مي نويسد از دوسال پيش رهبران ايران خواستار مذاكراتي مستقيم و بي قيد و شرط با آمريكا براي برطرف ساختن نگراني هاي بين المللي بر سر برنامه اتمي خود بودند. اما همزمان با آماده شدن دولتي حاضر به گشودن باب چنين مذاكراتي براي به دست گرفتن قدرت در آمريكا رهبران سياسي و نظامي ايران ناگهان در مورد باراك اوباما رئيس جمهوري منتخب بسيار محتاط شده اند.
واشنگتن پست بخشي از اظهارات حسين طائب معاون فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب را نقل مي كند كه گفته است از كسي كه با نقاب دوستي مي آيد اما هدفش خيانت است ، و از زاويه مذاكره بي قيد و شرط وارد ميشود، بايد بيشتر احساس خطر كرد. صاحبان قدرت در حاكميت جديد آمريكا دنبال اين هستند تا با تغيير تاكتيك در ديپلماسي خارجي قدرت از دست رفته خود را دوباره بازسازي كنند و از يك درگيري سخت به يك تهاجم نرم تغيير روش بدهند.
واشنگتن پست مي نويسد براي رهبران ايران، بهبود مناسبات با آمريكا احتمالا تنها موردي است كه مي تواند از مناسبات بد با آمريكا بد تر باشد. مخالفت با آمريكا، كه مدتهاست در نمازهاي جمعه به عنوان شيطان بزرگ مطرح ميشود، يكي از ستون هاي اصلي در سياست هاي آنان است.
* خوش بيني فرانسه به پيدا شدن فرصت هاي ديپلماتيك جديد در دوران اوباما
يو اس نيوز اند ورلد ريپورت زير عنوان "اوباما چگونه مي تواند از پس روسيه و ايران برآيد" اظهارات برنارد كوشنر وزير امورخارجه فرانسه را در گفتگو با خبرنگاران نقل ميكند كه گفته است با رفتن اوباما به كاخ سفيد فرصت هاي ديپلماتيك جديدي پيدا مي شود.
يو اس نيوز اند ورلد ريپورت با اين يادآوري كه كوشنر به نظريه اوباما در مورد تماس و گفتگو با ايران خوش بين بود بخشي ديگر از اظهارات وي را نقل ميكند كه ازملاحظات او در مورد دشواري هاي تماس با ايران حكايت دارد. كوشنر ميگويد گفتگو باايرانيان بسيار مشكل است. ما بارها و بارها و بارها سعي كرديم.
يو اس نيوز اند ورلد ريپورت مي نويسد كوشنر در عين حال بر فاكتور اسرائيلي در تلاش براي جلوگيري از ظهور يك ايران اتمي تاكيد گذاشت و گفت اسرائيلي ها قاطعانه مصمم اند نگذارند ايران صاحب بمب اتمي شود.
* بستن راه بنزين وارداتي به ايران بهترين راه حل مسالمت آميز براي متقاعد ساختن تهران
وال استريت جرنال در ستون عقايد و نظرات، مقاله اورد كيتري استاد حقوق در دانشگاه ايالتي آريزونا و عضو بنياد دفاع از دمكراسي ها را زير عنوان"چگونه مي توان ايران را زير فشار گذاشت" چاپ كرده است كه معتقد است بستن راه بر بنزين وارداتي ايران ممكن است مسالمت آميز ترين راه براي وادار ساختن تهران به انصراف از برنامه تسليحات اتمي باشد. اين استاد دانشگاه در عين حال معتقد است اوباما براي متقاعد ساختن ايران بايد اهرم هائي بيش تر از آنچه كه دولت بوش برايش باقي ميگذارد فراهم كند. به اعتقاد نويسنده، تحريم هاي فعلي سازمان ملل متحد، تحريم هائي ضعيف است، و روسيه و چين مصمم اند اين ضعف را حفظ كنند.
* پيشرفت در جبهه هاي عراق و افغانستان و اسرائيل و فلسطيني ها در گرو مناسبات ايران و آمريكا
ديلي كالج اين، روزنامه اي دانشگاهي در ايالت ماساچوستس زير عنوان "بله ما مي توانيم با ايران صحبت كنيم" مقاله اي دارد كه منعكس كننده نظرات جان گلاسر يكي از مقاله نويسان آن است. وي با ابراز اميدواري به جنبه هاي مثبت در برنامه اوباما براي تغيير و دگرگوني ميگويد پنج دولت پشت سرهم در آمريكا نتوانسته اند در جبهه ايران پيشرفتي داشته باشند، كه عامل مشترك امتناع هر پنج دولت از مذاكره بي قيد و شرط بوده است. به عقيده اين مقاله نويس، هر گونه پيشرفتي در مورد ديگر ملاحظات و نگراني هاي آمريكا در خاورميانه، ازجمله در مورد عراق، افغانستان ، اسرائيل و فلسطينيان بدون تحولي مثبت در مناسبات آمريكا با ايران بسيار دشوار خواهد بود. وي دليل اش راهم تا حدوي ناشي از آن ميداند كه سياست هاي بوش به ايران نقش تنها ابر قدرت منطقه را داده است، چرا كه صدام حسين در عراق، و طالبان در افغانستان، كه هردو همسايگان دشمن ايران بودند توسط ارتش آمريكا سرنگون شدند.
* آمريكا آزمايش موشكي ايران را نقض قطعنامه هاي شوراي امنيت ميداند
لس آنجلس تايمز زير عنوان"آمريكا اقدام ايران را درآزمايش موشك دوربرد تقبيح و محكوم ميكند" مي نويسد مقامات آمريكائي اين اقدام را نقض قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد و تهديدي عليه كشورهاي منطقه دانسته اند.
لس آنجلس تايمزمي نويسد شوراي امنيت سازمان ملل متحد از ايران خواسته بود توسعه و بهره برداري از تكنولوژي هاي حساس در حمايت از برنامه هاي اتمي و موشكي خود را تا برطرف شدن پرسش هاي راجع به اين برنامه ها متوقف كند.
لس آنجلس تايمز همچنين اظهارات برايان ويتمن سخنگوي وزارت دفاع آمريكا را نقل ميكند كه آزمايش موشكي اخير را يادآوري مجدد بر اهميت استقرار سيستم دفاع موشكي در لهستان و جمهوري چك براي دفاع از آمريكا و اروپا در مقابل تهديد ايران توصيف كرده است.
* نگراني صهيونيست ها از پرتاب موشك ايران
جروزالم پست گزارش آسوشيتدپرس از سفر منوچهر متكي وزير امورخارجه به كره جنوبي پس از ديدار از كره شمالي را نقل ميكند كه با آزمايش موشكي روز جمعه ايران مصادف بود، و در عين حال نظر يك مقام ارشد نظامي آمريكا را در باره اين آزمايش منعكس ميكند. به گفته اين مقام كه نخواسته است براي اظهار نظر در باره مسائل اطلاعاتي معرفي شود، موشكي كه پرتاب شد پيش از بازگشت فقط نه ثانيه در مسيري كه دويست و نود كيلومتر را دربر گرفت پرواز كرد. همچنين به گفته اين مقام، موشك پس از بازگشت منفجر شد اما معلوم نيست انفجار ناشي از نقص فني بود يا موشك را طوري برنامه ريزي كرده بودند كه بخودي خود نابود شود.
* موشك سجيل بجاي موشك شهاب اهميت چنداني ندارد؛ هر دو ما را مي زند
هآرتص، روزنامه ديگر صهيونيستي اظهارات يوزي روبين، كارشناس موشكي و يكي از مقامات پيشين در وزارت دفاع آن كشور را نقل ميكند كه آزمايش موشكي جديد را گواهي بر دسترستي ايران به يك تكنولوژي قابل توجه دانسته است اما در عين حال ميگويد نمي تواند بر اسرائيل و يا موازنه قدرت در خاورميانه اثري عمده بگذارد. روبين ميگويد براي اسرائيل اهميت چنداني ندارد كه ايران صاحب موشكي جديد براي جايگزيني موشك شهاب سه شده است چرا كه هردوي آنها قادرند به هر جائي در اسرائيل برسند، و سيستم دفاع موشكي اسرائيل نيز مي تواند جلوي آنها را بگيرد.
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]