واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: سال 89 با تمام فراز و فرودهایش در بازار تلفن همراه به پایان رسید. سالی که واردکنندگان تلفن همراه با ناامیدی کاهش تعرفه واردات آن را به پایان رساندند.
در سالی که گذشت بحث تعرفه 25 درصدی واردات تلفن همراه که به همراه مالیات آن در نهایت برای واردکنندگان 28 درصد تمام مي.شد همچنان در صدر اخبار این حوزه قرار داشت. حتی چند بار نیز بحث کاهش تعرفه واردات مطرح شد که یکی از آنها به انتقاد دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و اعلام کاهش تعرفه واردات از سوی وی باز مي.گشت. بحثی که بعدها با انتقاد شدید مسوولان وزارت صنایع و معادن روبه.رو شد و در نهایت تعرفه واردات تلفن همراه بدون هیچ تغییری همان 25 درصد باقی ماند.
در سالی که گذشت تشکیل اتحادیه فروشندگان تلفن همراه به شکل مستقل نیز بارها و بارها مطرح شد. مسوولان امور صنفی نیز هر کدام نظرات خود را در این بین ارائه دادند. هر چند که برخی از مدیران امور صنفی از نبود نیاز در این بخش سخن به میان مي.آوردند، اما با این حال در نهایت حسین رادمرد، در گفت.وگویی عنوان کرده بود درصورتی که در این بخش 300 فروشنده متقاضی وجود داشته باشد فروشندگان تلفن همراه مي.توانند دارای اتحادیه.ای مستقل باشند. در حال حاضر صدور پرونده کسب برای فروشندگان تلفن همراه در اختیار اتحادیه لوازم صوتی و تصویری است و صدور پرونده کسب برای تعمیرگاه.هاي تلفن همراه در اختیار اتحادیه دستگاه.هاي مخابراتی است. در عین حال فروشندگان تلفن همراه معتقدند که هیچ.کدام از این اتحادیه.ها به دلیل مشغله کاری که در زمینه سایر رسته.هاي خود دارند، نمی.توانند کمکی به بازار تلفن همراه و همچنین خواسته.هاي اعضای این صنف پر مخاطب داشته باشند. در حال حاضر و بر اساس آمارهایی که منتشر شده است ایران دارای 58 میلیون کاربر تلفن همراه است که گفته مي.شود بازار این کالای ارتباطی به شکل متوسط در هر ماه نیازمند یک میلیون و پانصد هزار گوشی جدید است.
سال 89 سلطه قاچاقچیان تلفن همراه بر بازار این کالا به اوج خود رسید. ناگفته نماند که در این بین و بر اساس گزارش.هاي منتشر شده، ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیز در بخش مبارزه با واردکنندگان غیرقانونی تلفن همراه فعالیت.هاي بسیاری انجام داد؛ اما با این حال و به گفته واردکنندگان قانونی گوشی.هاي قاچاق با گارانتی.هاي غیرواقعی همچنان 95 درصد از بازار این کالا را در اختیار خود داشتند.
بر اساس ارائه آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، در کل سال 1389 میزان واردات گوشی تلفن همراه به 292 تن با ارزش 30 میلیون دلار رسید که این میزان 05/0 درصد سهم از ارزش کل واردات کشور بوده است. این درحالی است که در سال 88 تنها 225 تن گوشی با ارزش 29 میلیون دلار از مجاری قانونی وارد کشور شده است.
در سال گذشته بسیاری از مدعیان تولید داخلی گوشی عطای بازار را به لقایش بخشیدند و از گردونه تولید خارج شدند. تولیدکنندگانی که به بهانه حمایت از تولیدات آنها تعرفه واردات از 4 درصد به 60 درصد افزایش پیدا کرد و بعد نیز به 25 درصد کاهش یافت. نیمه هادی عماد و آی.تی.ام.سی همان تولیدکنندگانی بودند که طی چهار سال گذشته همواره به دنبال مذاکره با برندهای مطرح جهانی برای تولید گوشی ملی بودند، اما در نهایت به دلیل آنچه که از سوی آنها نابسامانی بازار و عدم هماهنگی در تعیین تعرفه واردات قطعات عنوان شده است، قید تولید داخل را زدند.
لمسی.ها در اوج
با تمام این اتفاقات عنوان شده سال 89 برای بازار تلفن همراه کشور، سال گوشی.هاي لمسی بود. گوشی هایی که در سال قبل از آن؛ یعنی سال 88 با ارائه مدل.هایی از سوی نوکیا آغاز و با دو مدل N97 و N97mini به اوج خود رسید. سال گذشته سال ورود مدل.هاي بسیاری از سوی تمام برندهای مطرح جهانی بود. اما با این حال و به گفته فروشندگان بازار در سال گذشته N8 نوکیا در کنار Wave سامسونگ و برخی از مدل.هاي سری X سونی اریکسون توانستند از فروش بسیار بالایی بر خوردار باشند.
سال گذشته آی.فون 4 اپل به بازار عرضه شد. گوشی.ای که قبل از ورودش به بازار به دلیل جا گذاشته شدن یک نمونه از آن توسط یکی از کارکنان اپل با حواشی زیادی روبه.رو بود، اما بعد از ورودش به بازار نیز به دلیل عدم آنتن.دهی مناسب برای افراد چپ دست هم با حواشی زیادی روبه.رو شد. علاوه بر این وعده عرضه مدل سفید رنگ این گوشی نیز محقق نشد و این درحالی است که گفته مي.شود تابستان سال جاری نسخه 5 این گوشی قرار است به بازار عرضه شود.
نوکیا همچنان در صدر
سال گذشته را شاید بتوان برای معروف.ترین برند تلفن همراه جهان سال تغییر نام گذاری کرد. نوکیا در حالی که به نظر مي.رسید با ارائه گوشی.هاي لمسی مختلف از یک سو و گوشی.هاي خانواده E از سوی دیگر توانسته بود بخشی از سهم از دست.رفته خود را در بازار دوباره به دست آورد، اما در ماه.هاي پایانی سال با تغییر مدیريت روبه.رو شد. اولی پکا فنلاندی جای خود را به استفان الوپ از مدیران مایکروسافت داد. به دنبال این تغییر در ماه پایانی سال 89 الوپ قراردادی را با مایکروسافت منعقد کرد که به موجب آن قرار شد سیستم.عامل ویندوز جایگزین سیستم.عامل گوشی.هاي نوکیا شود. این قرارداد شک و تردیدهای بسیاری را از سوی تحلیلگران بازار پیش روی هر دو برند قرار داد.
با این حال در سال گذشته نوکیا با عرضه N8 خود بازار تلفن همراه را به شوک فرو برد. اين گوشی با دوربین 12 مگاپیکسل، 16 گیگابایت هارد، سیستم.عامل نسخه 3 سیمبین و صفحه نمایش خازنی، قیمتش در بدو ورود به بازار یک میلیون و دویست هزار تومان اتیکت خورد و هم.اکنون به 620 هزار تومان رسیده است.
با این حال در سال گذشته بیشترین آمار فروش گوشی.هاي نوکیا مربوط به مدل.هاي زیر 150هزار تومان این برند بود. البته این موضوع تنها منحصر به نوکیا نبود و در مورد سایر برندهای بازار نیز صادق بود. 6303 کلاسیک،X3 و C5 مدل.هاي پرفروش این رنج قیمتی بودند. در میانگین قیمت 200 تا 400 نیز مي.توان به مدل.های 5800 XpressMusic نوکیا اشاره کرد که بیشترین تقاضا در بازار را به خود اختصاص داده اند. گوشی n97 mini و x6 هم در رنج قیمتی 300 تا 400 هزار تومان جزو پرفروش.ها بودند.
سونی.اریکسون به دنبال سهم
دیگر برند مطرح سابق بازار در سال 89 با افت فروش روبه.رو شد. هر چند که سونی اریکسونی.ها به این موضوع اعتقاد ندارند، اما روند عرضه مدل.هاي جدید از سوی این برند به قدری در سال گذشته تابلو بود که هر کاربر تلفن همراهی مي.توانست به کاهش سهم سونی اریکسون در بازار پی ببرد. در عین حال این برند با عرضه گوشی.هایی که در رنج قیمتی 250 تا 450 هزار تومان قرار دارند، توانست اندکی سهم سود خود را در بازار حفظ کند. بر همین اساس مدیرکل فروش سونی.اریکسون در ایران از افزایش واردات گوشی.هاي سونی.اریکسون در سال جدید به کشور خبر داد. شروین فریگام در این.باره مي.گوید: به موجب استقبال مردم از گوشی.هاي هوشمند و تاچ فون 60درصد واردات گوشی.ها در سال90 مربوط به گوشی.هاي هوشمند خواهد بود. وی افزود: این شرکت در سال گذشته توانست با عرضه گوشی.هاي هوشمند و صفحه نمایش لمسی.دار با قیمت مناسب سهم خود را در بازار افزایش دهد. وی تصریح کرد: استقبال مشتریان به خصوص جوانان ایرانی از گوشی.هاي هوشمند و صفحه نمایش لمسی.دار باعث شده تا بیشتر شرکت.ها به عرضه این نوع گوشی.ها در بازار بپردازند.گوشی c901 و k970 از بین گوشی.هاي زیر 200 هزار تومان و از میان گوشی.هاي بالای 200 هزار تومانی VIVAZ و X 10 MINI جزو پرفروش.هاي این برند در سال گذشته بودند.
تایوانی آندروید پوش
در سال گذشته شرکت تایوانی اچ.تی.سی که تا پیش از این گوشی.هاي لمسی خود را تنها با سیستم.عامل ویندوز به بازار عرضه مي.کرد، تغییر ذائقه داد.
این شرکت در سال گذشته بیشتر محصولات خود را با سیستم.عامل آندروید روانه بازار کرد و توانست با استفاده از این حربه سهم چشمگیری در بین فروش گوشی.هاي هوشمند به.دست آورد. در حالی که در سال 89 تنها گوشی.هاي ارزان قیمت با استقبال بالایی از سوی مشتریان روبه.رو بود، اما گوشی.هاي اچ تی سی با وجودی که از بهای بالایی برخوردارند همچنان مشتری خاص خود را داشتند.
در این میان مي.توان به گوشی HD2 و DESIER اشاره کرد که از جمله پرفروش.ترین.هاي این برند در بازار سال 89 بودند. HDmini و Wildfire هم در یک کلاس قیمتی توانستند در سال گذشته توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کنند.
جنگ با عرضه بیشتر
کره.ای.ها سال گذشته تصمیمات یک شکلی داشتند. هر دو برند کره.ای بازار تلفن همراه یعنی ال.جی و سامسونگ سال گذشته را با سیاست عرضه مدل.هاي متنوع پیش گرفتند. در این بین سامسونگ به عرضه Star و Corby در کلاس قیمتی زیر 150 هزار تومان موفق.تر از قبل ظاهر شد. این شرکت همچنین در سال گذشته تمام سعی خود را به کار بست تا با ارائه گوشی.هاي لمسی بتواند سهمی هم در این بازار داشته باشد. با این حال در بین پرفروش.هاي سامسونگ هم مي.توان به مدل.هاي s5253s ،s5620 ،s5560 s5510 و I5503 اشاره کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 483]