تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چه چيزى مانع توست كه زندگى پسنديده و مرگ با سعادت را داشته باشى، چرا كه من براى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804515957




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتگو با دکتر بهرام مبشر


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:





دكتر «بهرام مبشر»، نماينده سازمان فضايي اروپا (ESA) در ناسا و از مجريان تهيه ژرف.ترين تصوير نجومي جهان كه روز گذشته جايزه رتبه اول پژوهش.هاي بنيادي بيستمين جشنواره بين.المللي خوارزمي را دريافت كرد، در گفت.و.گويي تفصيلي با ايسنا پاسخ داد.

اين موفقيت علمي چندي پيش در يك كنفرانس خبري در دويست و نهمين نشست انجمن ستاره.شناسي آمريكا در واشنگتن اعلام و در قالب مقاله.اي در مجله نيچر گزارش شد. اين پژوهش بهترين مدرك علمي، عنوان شده كه الگويي از توزيع كهكشان.ها را در پي توزيع ماده تاريك ارائه مي.كند.

اين تحقيق كه حاصل 1000 ساعت رصد توسط تلسكوپ فضايي هابل بوده است، تاييد زيبايي از تئوري.هاي استاندارد براي توضيح نحوه تكامل ساختارها در كائنات طي ميلياردها سال ارائه داده و در حالي كه مطالعات قبلي بر روي ماده تاريك وابسته به شبيه.سازي.ها بوده، يافته اخير جزئيات توزيع ماده تاريك را در مقياس گسترده به شكل سه بعدي ارائه كرده است.

دكتر مبشر كه در سال.هاي اخير علي.رغم مسئوليت.ها و مشغله. فراوان علمي بارها به ايران سفر كرده و هر بار نشست.ها و سخنراني.هايي در مجامع علمي و دانشگاهي كشور داشته است، انگيزه خود را از حضور مستمر در محافل دانشجويي كشور، تشويق و تقويت روح خودباوري جوانان ايراني در عرصه.هاي علمي پژوهشي عنوان كرده و معتقدست در سايه تلاش و موفقيت جوانان ايراني امروز حتي در مراكز علمي بزرگ دنيا نظير ناسا ديدگاه مثبتي نسبت به محققان ايراني به وجود آمده است.

دكتر بهرام مبشر كه در سال 1337 در تهران متولد شده، ديپلم رياضي را از دبيرستان البرز و ليسانس فيزيك را از مدرسه عالي پارس دريافت كرده و سپس به انگلستان رفته و تحصيلات فوق .ليسانس و دكتري خود را در رشته كيهان.شناسي مشاهداتي در دانشگاه «دورهام» انگلستان پشت سر گذاشته است.
وي پس از دريافت درجه فوق.ليسانس مهندسي اپتوالكترونيك و ديپلم مهندسي ميكروويو از دانشگاه لندن، مدت هشت سال در اين دانشگاه به تدريس و تحقيق اشتغال داشته و از چند سال قبل در موسسه تلسكوپ فضايي هابل در ناسا فعاليت دارد.

دكتر مبشر در حال حاضر نماينده سازمان فضايي اروپا (ESA) در ناسا و از دانشمندان مسئول آشكارساز Nikmouse تلسكوپ فضايي هابل است.
دكتر مبشر در گفت.و.گوي تفصيلي با خبرنگاران گروه علمي ايسنا علاوه بر ارائه توضيحاتي درباره كشف اخير خود و همكارانش از آينده تلسكوپ هابل، تلسكوپ.هاي جديد فضايي و نقش آنها در دورنماي مطالعات كيهان.شناسي، ابعاد بي.كران كيهان و نظريه.هاي مطرح درباره آغاز و انجام آن، برخي ديگر از طرح.هاي تحقيقاتي هابل و مباحث ديگر سخن گفته است.

تهيه نخستين نقشه سه.بعدي از چارچوب ماده تاريك جهان
اين كيهان.شناس برجسته ايراني كه از محققان و نويسندگان مقاله نيچر درباره تهيه نخستين نقشه سه.بعدي از چارچوب ماده تاريك جهان است، درباره اين طرح اظهار داشت: در اين طرح، ماده تاريك جهان را با ماده نوراني موجود در جهان مقايسه كرديم و با يافتن نقاطي كه ماده تاريك وجود داشته و ماده نوراني وجود ندارد و يا نقاطي كه همراه با ماده نوراني، ماده تاريك نيز وجود دارد، به اين نتيجه رسيديم كه ماده نوراني كه شب.ها در آسمان رويت مي.شود، توام با ماده تاريك است كه قابل رويت نمي.باشد.

وي افزود: با مطالعه سرعت حركت كهكشان.ها تصويري سه بعدي تهيه شد كه توزيع اين ماده در كهكشان.ها را در جهان نشان مي.دهد. اين تصوير بر روي جلد مجله نيچر به تاريخ 18 ژانويه 2007 به همراه مقاله.اي منتشر شده است.
به گزارش ايسنا، به بياني ديگر، نور ناشي از كهكشان.ها براي اينكه بتواند به ما برسد بايد از ميان ماده تاريك بگذرد. اين ماده تاريك به واسطه جاذبه خود نور را خم مي.كند كه اين پديده بسيار شبيه به خم شدن نور به هنگام گذشتن از يك عدسي است. انحراف نور، شكل پيش.زمينه كهكشان.ها را بهم مي.زند و به اين ترتيب ما اين كهكشان.ها را در يك شكل به هم ريخته و غيرطبيعي مي.بينيم.
نقشه توزيع ماده تاريك تاكيدي بر اين مطلب است كه خوشه.هاي كهكشاني در بين ماده تاريك مستقر شده.اند.

آينده «هابل»
نماينده آژانس فضايي اروپا (ESA) در موسسه تلسكوپ فضايي «هابل» در ادامه درباره دورنماي فعاليت تلسكوپ فضايي هابل اظهار كرد: حدود يك يا دو سال آينده شاتلي براي تعويض باتري.ها و نصب يا تعمير ژيروسكوپ و جهت.ياب.هاي هابل و نصب دستگاه.هاي جديد روي آن به فضا پرتاب مي.شود كه در اين صورت عمر هابل حداقل پنج سال افزايش مي.يابد. تلسكوپ جانشين هابل (جيمزوب) در سال 2014 با فضانوردان تعليم ديده به فضا پرتاب شده و در مدار زمين قرار مي.گيرد كه زمان پرتاب آن به پروازهاي آينده شاتل بستگي دارد.

دكتر مبشر درباره مشكلات اعزام فضانورد به هابل گفت: تلسكوپ فضايي هابل وراي جو زمين در 350 مايلي بالاي جو زمين و پايين.تر از ايستگاه فضايي قرار دارد و اگر بخواهيم از هابل به ايستگاه فضايي برويم، براي تغيير مدار و حركت به طرف بالا بايد انرژي بيشتري صرف كنيم، بنابراين اگر شاتلي به ايستگاه فضايي فرستاده شود و ايرادي پيدا كند، فضانوردان مي توانند در ايستگاه فضايي بمانند تا شاتل ديگري به فضا پرتاب شده و آنها را برگرداند اما اگر اين شاتل در پرواز به طرف هابل، مشكلي پيدا كند، محلي براي استقرار فضانوردان در آن تعبيه نشده است.
وي افزود: چند ماه پيش يكي از دوربين.هاي هابل كه 70 درصد كار فعلي آن را انجام مي.داد، از كار افتاد و پس از دو هفته مشخص شد كه مشكل از مدار الكترونيكي آن بوده و آن را با سيستم جانشيني ـ. كه در تلسكوپ براي زمان.هاي اضطراري تعبيه شده بود .ـ عوض كردند. دستگاه جديدي كه روي هابل نصب مي.شود، يك دوربين مادون قرمز بوده كه مي.تواند تا عمق جهان و زمان به وجود آمدن اولين كهكشان.ها را تا حدود 400، 500 ميليون سال بعد از بيگ بنگ نگاه كند.

تلسكوپ «جيمز وب» عمق ديد ما را تا «دوران تاريك» افزايش مي.دهد
دكتر مبشر درباره طرح تلسكوپ جايگزين هابل(جيمز وب) كه قرار است تا چند سال ديگر در فضا مستقر شده و با قدرت بسيار بيشتر كاوش.هاي هابل را دنبال كند، اظهار داشت: تلسكوپ «جيمز وب» با هدف نگاه به جهان قبل از دوران تاريك، در حال پيشرفت و تكميل است. قطر آينه اين تلسكوپ فضايي حدود 5/6 متر (بيش از سه برابر تلسكوپ هابل) و قدرت آن 9 تا 10 برابر هابل است.
اين تلسكوپ در مداري در فاصله يك و نيم ميليون كيلومتري زمين (وراي ماه) قرار مي.گيرد تا تشعشعات و حرارت توليد شده از زمين، روي آن تاثير نگذاشته و اختلالي روي دستگاه.هاي آن ايجاد نشود.
وي خاطرنشان كرد: تلسكوپ جيمزوب كه قابليت تفكيك بسيار بالايي دارد مي.تواند كرات در حال تشكيل را مشاهده و سيارات ديگري همانند زمين را پيدا كند و درون كهكشان.هاي بسيار دور را آشكار كند و برد ديد بشر را تا قبل از دوران تاريك گسترش دهد.

«دوران تاريك» و سلطه هزاران ساله «هيدوژن» بر جهان
دكتر مبشر درباره دوران تاريك جهان گفت: دوران تاريك (DARK AGE) زماني است كه در طول آن هيچ كهكشان يا ستاره.اي شكل نمي.گرفت و جهان فقط در حال انبساط بود. جهان در آن دوران كه از حدود 300 هزار سال بعد از انفجار بزرگ(بيگ.بنگ) آغاز شد و چند صد هزار سال ادامه داشت، همانند هواي مه آلودي بود كه چيزي در آن قابل رويت نيست و بعد از آن اولين ستاره.ها و كهكشان.ها مشاهده مي.شوند.




انبساط جهان از لحظه بيگ بنگ آغاز شد كه در اثر آن حرارت زيادي توليد .شد كه در اثر آن تمام جهان را نور فراگرفته بود و به علت وجود انرژي زياد در فوتون.ها، اتم.ها و مولكول.ها نمي.توانستند شكل بگيرند و زماني كه به وجود مي.آمدند، متلاشي مي.شدند؛ تا زماني كه جهان منبسط و انرژي فوتون.ها كم .شد و در نتيجه بعد از يك حد بحراني، كم.كم اولين ستاره.ها و كهكشان.ها به وجود مي.آيند. وقتي دما كم شد به تدريج هيدروژن شكل گرفت و هيدروژن، بيشترين عنصري بود كه به طور ملكولي در تمام جهان وجود داشت و مه ناشي از وجود هيدروژن در اين دوره مانع از رويت كهكشان.ها مي.شود اما پس از چند صد هزار سال فوتون.هاي نوري ملكول.هاي هيدروژن را يونيزه كرده و اين مه كنار مي.رود.

«فراژرف» جنجالي و سوالات همچنان بي.پاسخ ...
دكتر مبشر كه از دانشمندان مسئول آشكارسازNikmouse تلسكوپ فضايي هابل است، نقش عمده.اي در تهيه تصوير بي.سابقه اين تلسكوپ فضايي موسوم به «فراژرف» داشته كه ژرف.ترين نگاه بشر به جهان و سرآغاز پيدايش آن است.

تصوير «فراژرف» براي نخستين بار امكان مطالعه نخستين كهكشان.ها را كه ستارگان آنها تنها چند صد ميليون سال پس از انفجار بزرگ متولد شدند، براي دانشمندان فراهم و فرضيه.هاي. تكامل كيهان را با چالشي اساسي مواجه كرد، به طوري كه دانشمنداني كه اين تصوير را مطالعه مي.كنند آن را سوال برانگيز و يك معماي واقعي توصيف كرده.اند.

تصوير فراژرف با تلفيق تصاوير و داده.هاي تلسكوپ.هاي فضايي در ناحيه مرئي و آشكارساز « نيكموس» در ناحيه مادون قرمز و« اسپيتزر» - در طول موج.هاي بلندتر - و نيز برخي تلسكوپ.هاي زميني 8 متري و 10 متري نظير كك، جمينا و سوبارو حاصل شده و امكان بررسي روند شكل.گيري كهكشان.ها را فراهم مي.كند.
نماينده آژانس فضايي اروپا (ESA) در موسسه تلسكوپ فضايي «هابل» درباره تصوير فراژرف تهيه شده توسط هابل گفت: «فراژرف» عميق.ترين تصويري است كه تاكنون بشر ديده است. وقتي به اعماق فضا مي.نگريم - به دليل محدود بودن سرعت نور و در نتيجه زماني كه طول مي.كشد تا نور به ما برسد-، گويي در زمان به عقب نگاه مي.كنيم، در نتيجه كهكشان.ها را آن طور كه بوده.اند مي.بينيم، نه آن طور كه در حال حاضر هستند و هر چه دورتر برويم، گويي به ابتداي جهان نزديك.تر مي.شويم.

وي در گفت.و.گو با ايسنا افزود: در تصوير فراژرف، كهكشاني را رويت كرديم كه حدود 600 ميليون سال پس از «بيگ بنگ»(انفجار بزرگ) به وجود آمده و فاصله آن با ما 12 ميليارد سال است و جرمي نزديك به صد هزار ميليون برابر جرم خورشيد دارد و اين سوال پيش مي.آيد كه در مدت زمان كوتاهي از ابتداي جهان، چطور توانسته چنين جرم زيادي را كسب كند.
در ادامه مطالعات، تعداد بيشتري از اين نوع كهكشان.ها را پيدا كرديم و مشغول مطالعه هستيم كه در صورت صحيح بودن نتايج، تئوري.هاي موجود در زمينه پيدايش كهكشان.ها را زير سؤال مي.برد.

دكتر مبشر تصريح كرد: اين كهكشان.ها از ستاره.هاي پير تشكيل شده.اند و اگر فرض كنيم تمام جهان به يك شكل و نظير همان نقطه.اي است كه ما اين مطالعات را انجام داده.ايم؛ پس در كل جهان اين كهكشان.هاي غول پيكر پراكنده هستند.
براساس تئوري.هاي موجود، كهكشان.هاي بزرگ در اثر ادغام كهكشان.هاي كوچكتر به وجود مي.آيند، اما نكته اينجاست كه كهكشان.هاي ياد شده آنقدر زود در طول عمر جهان به وجود آمده.اند كه فرصتي نبوده تا كهكشان.هاي كوچك به وجود آمده و با هم ادغام شوند و تنها در صورت تلقي پيدايش ناگهاني اين كهكشان.ها در اثر توده گاز و ابر، مي.توان اين مساله را توجيه كرد كه صحت اين تئوري هنوز به اثبات نرسيده است.


«فراژرف» ديگري در راه است ...
وي كه سال گذشته از تهيه تصوير فراژرف ديگري خبر داده بود با اشاره به اين كه فراژرف دوم تا حد زيادي تهيه شده است، اظهار داشت: هدف از تهيه فراژرف دوم رويت كهكشان.هاي موجود در فاصله دورتر(نزديك به 13 ميليارد سال) است كه عمق آن تقريبا به اندازه تصوير فراژرف اول است ولي سطحي به مراتب وسيع.تر را مي.پوشاند.

دكتر مبشر خاطرنشان كرد: بروز مشكلاتي در تلسكوپ هابل و وقفه.اي كه در كار آن ايجاد شد، تهيه اين تصوير را چند ماهي به تاخير انداخت چون بايد چند ماه صبر كرد تا مجددا در موقعيت مناسب براي تصويربرداري قرار بگيريم.

اين كيهان شناس برجسته ايراني خاطرنشان كرد: تلسكوپ فضايي هابل داراي سه آشكارساز است كه يكي از آنها موسوم به ACS در طيف مرئي، يكي در طيف مادون قرمز (نيك ماوس) و ديگري در ناحيه ماوراي بنفش عمل مي.كنند. در تهيه تصوير فراژرف دوم از آشكارساز.هاي نيك ماوس و ACS استفاده مي.شود.


جهان عرصه رقابت چند ميليارد ساله انرژي و ماده تاريك
اين استاد ايراني و رتبه اول بخش خارجي بيستمين جشنواره بين.المللي خوارزمي در ادامه درباره مساله انرژي تاريك كه همواره يكي از مهمترين سوالات كيهان.شناسي بوده است، اظهار داشت: با مطالعه ابرنواخترها و سوپرنوواها كه در طول چندين ماه به وسيله هابل يافت شده.اند و به دليل درخشندگي زياد در كهكشان.هاي دور دست هم مشاهده مي.شوند، فاصله خودمان تا كهكشان.ها را مورد مطالعه قرار مي.دهيم و با مقايسه اين فاصله با سرعت ابرنواخترها، اطلاعاتي درباره هندسه جهان، ديناميك و سرعت حركت جهان به دست مي.آوريم. مطالعات انجام شده نشان داده كه فاصله ابرنواخترها تا ما، كمتر از چيزي است كه به وسيله تئوري محاسبه شده بود؛ پس ايرادي در تئوري.ها وجود دارد كه چيزي كه آن را حل مي.كند، انرژي تاريك و ورود آن به محاسبات است.

وي در گفت.و.گو با ايسنا خاطرنشان كرد: جهان از ابتداي لحظه بيگ بنگ در حال انبساط است كه به دليل وجود ماده تاريك كه 99 درصد ماده موجود در جهان را تشكيل مي.دهد، سرعت آن در حال كم شدن است.
ماده تاريك اگرچه قابل مشاهده نيست ولي جرم دارد و سبب كم شدن سرعت انبساط جهان مي.شود اما پس از دوره.اي كه جهان حدود 70 درصد از عمر كنوني.اش را داشته، ميزان كاسته شدن شتاب انبساط جهان تغيير يافته و سرعت انبساط افزايش يافته و اين چيزي است كه با مشاهدات اخير نشان داده شده است كه علت آن انرژي تاريك است كه فشار منفي ايجاد كرده و نيروي جاذبه، خاصيت دافعه پيدا مي.كند و كهكشهان.ها از هم دور مي.شوند.

دكتر مبشر تصريح كرد: از ابتداي جهان رقابتي ميان ماده تاريك و انرژي تاريك بوده و در برهه.اي از زمان كه ما نيز در آن حضور داريم، اثر انرژي تاريك بيشتر مي.شود و در صورت ادامه يافتن اين انبساط، تا ابد سرعت انبساط زياد مي.شود.


«بزرگترين اشتباه زندگي» انشتين، اشتباه نبود!
به گفته وي، اولين بار انيشتين به صورت تئوري به وجود انرژي تاريك پي برد و از آن به عنوان يك ثابت كيهاني در معادلات خود استفاده كرد و متوجه شد معادلاتش انبساط جهان را پيش بيني مي.كند اما به دليل تصور ساكن بودن جهان، آن را باور نكرد و ثابتي به معادلات ثابت جهاني اضافه كرد كه در اثر آن سرعت انبساط جهان كم شده و جهان ثابت مي.شود و وقتي انبساط جهان كشف شد، اعلام كرد كه بزرگترين اشتباه زندگي.اش را انجام داده و تا حدود 50 سال ثابت كيهاني رد شد اما در حال حاضر دوباره به وجود آن پي برده.اند.

دكتر مبشر در گفت.و.گو با ايسنا تصريح كرد: تاكنون دو گروه بر وجود ثابت كيهاني تاكيد دارند كه يكي گروه تلسكوپ فضايي هابل و ديگري گروهي در دانشگاه بركلي كاليفرنيا هستند كه در حال طراحي پروژه فضايي به نام «استپ» هستند كه بتواند هزاران ابر نواختر پيدا كنند و به كمك آنها اين مساله ثابت شود.


«كاسموس» تلاشي ديگر براي شناخت نحوه تكامل كهكشان.ها
دانشمند ايراني سازمان فضايي اروپا (اسا) در ادامه گفت و گو با خبرنگاران ايسنا درباره ساير پروژه.هاي خود در موسسه هابل گفت: يكي ديگر از طرح.هاي هابل كه مسئوليت اصلي آن را بر عهده دارم پروژه.اي موسوم به «كاسموس» است كه طي آن تلاش مي.كنيم كه در سطحي نسبتا بزرگ (2 درجه در 2 درجه) ساختار جهان، نحوه تشكيل خوشه.هاي كهكشاني و .... را مشاهده و بررسي كنيم كه با توجه به قابليت تفكيك بالاي هابل و گستره ديد وسيع آن اميدواريم كه به نتايج قابل توجهي درباره نحوه تشكيل جهان دست پيدا كنيم. در اين بررسي جهان در عمق.هاي مختلف (دوره.هاي زماني مختلف) بررسي مي.شود كه از اين طريق حدود دو ميليون كهكشان پيدا شده است.


كلكسيون كهكشان.ها از بيضوي.هاي پير تا حلزوني.هاي جوان
دكتر مبشر در بخش ديگري از اين گفت.و.گو با اشاره به تنوع اشكال و ساختار كهكشان.ها درباره اطلاعاتي كه مي.توان با بررسي تصاوير تهيه شده از كهكشان.ها كسب كرد، گفت: به عنوان نمونه كهكشان.هاي بيضوي ستاره.هاي پيرتري نسبت به كهكشان.هاي حلزوني دارند كه اين به دليل حالت ريلكس كهكشان.هاي بيضوي است كه در نقاطي كه چگالي كهكشان.ها زياد است، در اثر برخورد با كهكشان.هاي اطراف، گاز آنها از بين رفته و نمي.توانند ستاره توليد كنند، پس ستاره.هاي باقي مانده پير هستند و شكل كهكشان مرتب است اما در كهكشان.هاي حلزوني ستاره.ها در حال شكل گيري بوده و چگالي بين كهكشان.ها كم است و برخورد كهكشاني كمتر صورت مي.گيرد و ستاره.ها در بازوهاي حلزوني بيشتر مشاهده مي.شوند كه از روي رنگ كهكشان.ها قابل مشاهده است به طوري كه رنگ قرمز كهكشان.ها دليل بر وجود ستاره.هاي پير و رنگ آبي دليل بر جوان بودن ستاره.ها است.

وي خاطرنشان كرد: به عنوان مثال در مورد كهكشان راه شيري كه كهكشان.ي حلزوني شكل است، حدود 50 ستاره در هر سال شكل مي.گيرند كه اين تعداد در كهكشان.هاي بيضوي بسيار كمتر بوده و به سه، چهار ستاره در سال نيز مي.رسد.


ما در كجاي جهان ايستاده.ايم؟
دكتر مبشر در ادامه گفت.و.گو با ايسنا درباره محل قرارگيري منظومه خورشيدي و زمين گفت: ما روي يكي از بازوهاي كهكشان حلزوني شكل راه شيري و در گوشه.اي از كهكشان. قرار داريم كه اگر از كهكشان.هاي ديگر به اين نقطه بنگريم اصلا مورد توجه قرار نمي.گيرد و 30 سال طول مي.كشد تا نور خورشيد از كهكشان. ما خارج شود.

در اطراف ما ستاره.ها در حال شكل گيري هستند و ما در حال حركت در كهكشان. هستيم اما به سمت خاصي كشيده نمي.شويم.
وي خاطرنشان كرد: كهكشان. ما در حال گردش به دور خورشيد است كه اين امر سبب تغيير شكل بازوها مي.شود. ما در گروهي تحت عنوان local GROUP هستيم كه كهكشان.هاي موجود در آن ممكن است در زماني به هم برخورد كنند. آندرومدا يكي از نزديكترين كهكشان.ها به كهكشان. ماست كه در فاصله.اي حدود چهار ميليون سال نوري ما قرار دارد.


ما در جهاني فوق.العاده سرد زندگي مي.كنيم!
دكتر مبشر با بيان اين كه طبق يك در اصل كيهان شناسي، توزيع ماده در جهان همگن و ايزوتروپ است به گونه.اي كه در تمام جهات توزيع كهكشان.ها يكسان است، درباره دماي جهان گفت: در لحظه بيگ بنگ تابش و حرارت شديدي وجود داشته كه اين سؤال پيش مي.آيد كه الان آن تابش كجاست. بايد گفت در اثر انبساط جهان، اين حرارت به شدت كم شده و دما جهان به 270 ـ درجه سانتيگراد رسيده كه در تمام جهان يكسان است و يكي از بازمانده.هاي ابتداي جهان و لحظه بيگ بنگ است.
البته در نقاطي كه ستاره.ها در حال شكل گيري هستند دما ميليون.ها درجه است اما در كل كيهان، دما 3 درجه كلوين است.

از ماوراي جهان قابل مشاهده چه خبر؟
كيهان.شناس برجسته ايراني در ادامه درباره حد و مرز جهان قابل مشاهد و آنچه در ماوراي آن قابل تصورست، گفت: جهان قابل مشاهده حد و مرزي دارد و در وراي آن، جهاني است كه ما آن را مشاهده نمي.كنيم و در واقع حد كل جهان قابل اندازه.گيري نيست. براي محاسبه آن بيشترين سرعت (سرعت نور) را كه 300 هزار كيلومتر در ثانيه است را در بيشترين زمان در جهان (عمر جهان) كه 13 ميليارد سال است ضرب كنيم كه عدد حاصل فاصله.اي را به ما مي.دهد كه «بيشترين فاصله موجود در جهان» (افق) است و وراي آن را هيچگاه بشر نمي.تواند ببيند و شعاع جهان مرئي از اين ميزان بيشتر نيست.


ظرفيت.هاي مساعدي براي گسترش اخترفيزيك در ايران وجود دارد
دكتر مبشر در ادامه با ابراز خرسندي از استقبال فزاينده جوانان ايراني از مباحث نجومي و پيگيري اخبار مربوط به اخترشناسي و فضا در كشور با اشاره به ظرفيت.هاي مناسب موجود در اين حوزه بر ضرورت توسعه رشته اختر فيزيك در ايران تاكيد كرد و اظهار داشت: اين رشته را به راحتي مي.توان به فلسفه و آنچه ايرانيان علاقمند به آن هستند، ربط داد و در جهت توسعه آن در كشور گام برداشت.

وي گفت: با توجه به ماهيت اين رشته و در دسترس بودن اطلاعات لازم از طريق منابع خارجي، انجام تحقيقات سطح بالا در علم كيهان شناسي در ايران ميسر بوده و با توجه به توانمندي.ها و ظرفيت.هاي موجود در جنبه.هاي تئوري تا مشاهداتي اخترفيزيك مي.توان با راه.اندازي اين رشته در كشور و دعوت از اساتيد و نخبگان ايراني و خارجي اين علم به ايران براي برگزاري دوره.هاي آموزشي و آشنايي با جديدترين روش.ها به پيشرفت كشور در اين حوزه كمك كرد.

دكتر مبشر در پايان بر ضرورت ارتباط هر چه بيشتر محققان ايراني داخل و خارج كشور تاكيد كرد و اظهار داشت: حضور اساتيد و دانشمندان موفق ايراني كه با دانشمندان خارجي در ارتباط و تعامل هستند، علاوه بر ترويج مطالب علمي آموخته شده در كشور، انگيزه.اي براي افراد علاقمند ايجاد كرده و تاثير ژرفي در آينده علمي كشور مي.گذارد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن