واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تمجيد روزنامههاي تشرين والثوره دمشق از «آواز گنجشكها»
خبرگزاري فارس: روزنامههاي تشرين والثوره چاپ دمشق به بهانه حضور موفقيت آميز فيلم «آواز گنجشكها» در جشنواره فيلم دمشق به تمجيد از اين ساخته مجيد مجيدي پرداختند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاهاطلاعرساني سينماي ايران، روزنامه "الثوره" چاپ دمشق فيلم «آواز گنجشكها» ساخته «مجيد مجيدي» را سرودي دانست كه روايتگر يك زندگي ساده است.
بنا بر اين گزارش، الثوره نوشت: مجيد مجيدي با دوربينش جزييات زندگي روزمره شخصيت هاي فيلم را بيان مي كند. حوادثي كوچك كه انسان آن را به ياد نمي آورد، اما همگي واقعيت است.
به نوشته الثوره، دوربين مجيدي به دنبال جزييات دويدن براي تأمين معاش است و كارگردان به دور از فضاي بسته شهري به فضاي باز روستايي روي آورده است.
الثوره تصريح كرد: «آواز گنجشكها» سرودي است كه داستان علاقه افراد يك خانواده به يكديگر را همراه با الگوي انساني هر يك از قهرمانان فيلم بيان ميكند.
روزنامه سوري با نگاشتن قسمت هايي از داستان فيلم درباره تلاش بچهها براي نجات دادن ماهيها، آن را سمبل آرزوهاي خوب عنوان كرده و نوشت: اين كودكان گنجشكهايي هستند كه براي تحقق آرزويشان آواز ميخوانند.
فيلم "آواز گنجشكها" نماينده سينماي ايران در شانزدهمين جشنواره بين المللي فيلم دمشق در بخش مسابقه اين رويداد فرهنگي و هنري به نمايش درآمد و موفق به كسب دو جايزه اين جشنواره شد.
نويسنده سوري روزنامه تشرين چاپ دمشق پيشرفت سينماي ايران را حيرت آور دانست.
حسن محمد يوسف در اين مقاله با عنوان سينماي روح و عطر مردم معمولي، نوشت: باوجود آن كه چند روز قبل فيلم «آواز گنجشكها» از مجيد مجيدي كارگردان خلاق و ارزشمند ايراني را ديدم اما برخي صحنههاي سحر گونه آن همچنان در برابر چشمانم است.
وي افزود: نميخواهم فيلم را تحليل كنم فقط ميخواهم از پيشرفت عظيم سينماي ايران در دو دهه اخير سخن بگويم زيرا كارگردانان خلاق سينماي ايران، هنر سينما را به حالتي درآوردهاند كه به عنوان ابزاري براي بيان روح انساني است.
محمد يوسف تاكيد كرد: اين گونه فيلمهاي كم هزينه ديگر به رقيب فيلمهاي هاليوودي كه هزينههاي بسيار سرسام آور و تكنيك بالا ويژگي آن است ، تبديل شده است.
وي ادامه داد: سينماي ايران به دنبال ظاهرسازي ، كاخ ، پشت صحنه و لباس نيست بلكه در جست و جوي جمال نهفته در قلب و دل مردم عادي است كه از غناي روحي برخوردارند.
اين نويسنده سوري نوشت: وقتي فيلم «بچههاي آسمان» از مجيد مجيدي را ديدم براستي شيفته سينماي ايران شدم و اين فيلم ضميرم و حتي دل بينندگان را به لرزه درآورد. محمد يوسف تاكيد كرد: از آن زمان تاكنون ديگر هيچ فرصتي را براي مشاهده فيلمهاي ايراني از دست ندادم.
وي با اشاره به برخي صحنههاي فيلم ازجمله تلاش كودكان براي حمل سريع ظرف سوراخ شده ماهيان قرمز و جلوگيري از مرگ آنان ، فيلم «آواز گنجشكها» را نمونه واقعي سينماي معنوي دانست كه عطر مردم عادي از ويرانههاي روزمرگي و پوسته واهي مدنيت و شهرنشيني بهمشام ميرسد.
شانزدهمين جشنواره سينمايي دمشق از 11 آبان آغاز به كار كرده و چندروز پيش به پايان رسيد. در جشنواره فيلم دمشق بيش از 300 فيلم از 44 كشور شركت داشتند. ايتاليا، اسپانيا، استراليا، اتريش ، چك ، فرانسه ، الجزاير، مصر، ايران ، ژاپن ، آلمان ، كلمبيا و سوريه ازجمله كشورهايي هستند كه آثار آنان به اين جشنواره راه يافته است.
انتهاي پيام/ا
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]