واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رفع بيكاري و توسعه اشتغالزايي مهمترين دغدغه مردم اردبيل
اردبيل ---- خبرگزاري مهر: رفع بيكاري و توسعه اشتغالزايي مهمترين دغدغه مردم اردبيل است.
گروهي از مردم اردبيل در گفتگو با خبرنگار مهر با تأكيد بر اهميت انكارناپذير پروژههاي بزرگي چون نيروگاه سيكل تركيبي كه در سفر رئيس جمهوري به اردبيل افتتاح شد، بر لزوم توسعه و ارتقاي اين نيروگاه تأكيد كردند و گفتند: رفع بيكاري در استان به تهديدي اجتماعي تبديل شده و مهمترين دغدغه مردم است.
اين افراد با اشاره به شعار دولت نهم كه از سوي مسئولين استاني به دفعات، تكرارشده است و رفع بيكاري و افزايش اشتغال را بزرگترين نگراني دولت نهم ذكر كردهاند، استان اردبيل را از اين حيث محرومتر از ساير استانها ارزيابي كردند.
وجود 46 هزار نفر بيكار در اردبيل
يكي از شهروندان اردبيلي با اشاره به وجود بيكاري گسترده در اين استان گفت: به گفته استاندار اردبيل هم اكنون 46 هزار نفر بيكار در استان وجود دارد كه قطعا با وضع كنوني بيكاري بيش از رقم اعلام شده است.
افشين فرهادي فارغالتحصيل رشته جامعهشناسي افزود: اين رقم در فصول پاييز و زمستان و با توجه به فصلي بودن اكثر مشاغل در استان به بيش از 200هزار نفر نيز افزايش مييابد.
وي بيكاري را مهمترين عامل ايجاد تنشهاي روحي و رواني در جامعه عنوان كرد و گفت: آسيبهاي اجتماعي و فرهنگي ارتباط بسيار مستقيمي با عامل بيكاري در جامعه دارد و بايد براي رفع بيكاري و اشتغالزايي در استان رويكرد نويني ارائه شود.
اين شهروند گفت: حل مشكل بيكاري در نهايت به حل مشكلات اجتماعي، سياسي، فرهنگي و اقتصادي منجر خواهد شد كه بايد توجه بيشتري به اين موضوع داشته باشيم.
70 درصد نامههاي مردم به رئيس جمهوري مربوط به اشتغال بود
وي افزود: به گفته مسئولين بيش از 70 درصد نامههاي مردمي در جريان سفرهاي قبلي رئيس جمهوري به استان اردبيل در خصوص درخواستهاي شغلي بود.
يك شهروند ديگر نيز گفت: نبود وجود صنايع مادر و سنگين در اين استان و نبود پايداري شغلي مهمترين دليل افزايش بيكاري در اردبيل است و پيگيري نكردن مسئولين استاني در اين خصوص جاي سؤال دارد و تعجببرانگيز است.
حميد شكري با اظهار نارضايتي از بيكاري چهارساله خود و روي آوردن به شغل كاذب گفت: در حال حاضر افزايش فارغالتحصيلان بيكار در اردبيل نگرانكننده و موجب گسترش مشاغل كاذب شده است.
وي افزود: هم اكنون به علت نبود حمايت مسئولين استاني، بسياري از واحدهاي توليدي و صنعتي در اردبيل به تعطيلي كشيده شدهاند كه اين امر در افزايش بيكاري بيتأثير نخواهد بود.
همچنين نيما شجاعي، دانشجوي سال چهارم علومسياسي نيز افزايش تورم، سرمايهگذاري در مشاغل كاذب، گرايش مردم به واسطهگري و دلالبازي را از دلايل عمده افزايش تعداد بيكاران كشور و استان عنوان كرد.
وي افزود: برخي از متقاضيان ايجاد بنگاههاي زودباده با وجود دريافت تسهيلات بانكي اين اعتبارات دولتي را در بخش مسكن و ساخت و ساز سرمايهگذاري كردهاند كه اين امر نه تنها به اشتغالزايي كمكي نكرده، بلكه موجب افزايش قيمت مسكن در اردبيل شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، با وجود تأكيد مكرر مسئولين استاني لزوم كاهش بيكاري و افزايش اشتغالزايي در اردبيل، آمار ارائه شده از تعداد بيكاران استان 46 هزار نفر اعلام شده و تغيير نكردن اين آمار بحثانگيز است.
اين استان با وجود پيشينه فرهنگي و تاريخ و تمدن كهن در حال حاضر از نظر فرهنگي و اجتماعي با كمبودهاي بسياري روبرو است.
نبود صنايع مادر، كارخانجات و شركتهاي توليدي بزرگ و مجتمعهاي خدماتي متمركز، بيماري و ضعف عملكرد واحدهاي صنعتي حال حاضر، محقق نشدن وعدههاي مسئولين، توجه نكردن به علم و فنآوريهاي نوين در استان ... از جمله دلايل انكارناپذير افزايش بيكاري در استان است.
پنجشنبه 23 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]