واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سكه بهار آزادي وارد بورس ميشود
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه مجور فعاليت 28 كارگزاري جديد در بورس كالا صادر شده است، از ورود سكه بهار آزادي به عنوان چهارمين محصول فيوچر در بورس خبر داد.
به گزارش ايسنا، دكتر علي صالحآبادي - رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار - در همايش يك روزه قراردادهاي آتي هدف از ايجاد قراردادهاي آتي را پوشش ريسك و كشف قيمت دانست و گفت: اين ابزارها ميتوانند در فضاي رقابتي به كشف قيمت بهتر محصول كمك كرده و ريسك آن را پوشش دهند.
وي با بيان اينكه متأسفانه تنوع ابزاري در بورس كشور وجود ندارد، ادامه داد: سهام و اوراق مشاركت تنها ابزارهايي هستند كه در بورس اوراق بهادار وجود دارد و ابزارهاي مالي مورد استفاده در كشور محدود است به همين دليل از سال گذشته در زمينه نرمافزاري و زيرساختاري اقدامات مناسبي صورت گرفت و موضوع قراردادهاي آتي در دستور كار كميته تخصصي و فقهي سازمان بورس قرار گرفت.
رئيس سازمان بورس در ادامه عملكرد قراردادهاي آتي را مورد توجه قرار داد و عنوان كرد: در حال حاضر چهار قرارداد به مرحله تحويل رسيده و شمش طلا براي ماههاي مرداد، شهريور، مهر و آبان آماده تحويل است، همچنين چهار قرارداد براي ماههاي آذر، دي و بهمن در حال معامله است.
وي به حجم معاملات قراردادهاي آتي اشاره كرد و افزود: حجم معاملات در طول اين مدت بيش از 600 قرارداد به ارزش هفت ميليارد و 735 ميليون ريال بوده است كه با توجه به اينكه هيچگونه تبليغي در اين خصوص صورت نگرفته است ولي حجم قابل قبولي داشته است.
وي با بيان اينكه دستورالعمل پذيرش اوراق مبادله مبتني بر كالا اوايل سال جاري در هيات مديره سازمان بورس به تصويب رسيد افزود: طلا اولين كالايي بود كه در هيات مديره سازمان به تصويب رسيد و در اول تير ماه معاملات قرارداد آتي در كشور آغاز شد.
صالحآبادي در ادامه از پذيرش سكه در هيات پذيرش بورس خبر داد و گفت: سكه تمام بهار آزادي به عنوان چهارمين محصول بزودي مورد پذيرش قرار ميگيرد كه سازمان بورس از آن استقبال ميكند و زمينه طراحي در اين حوزه باز است.
مديرعامل شركت بورس كالا نيز در اين همايش گفت: از سازمان بورس و اوراق بهادار درخواست كرديم كه به فعالان و كارگزاران بازار معاملات آتي امكان معاملهگري هم داده شود.
سيد علياكبر هاشميان اضافه كرد: موفقيت بازارهاي آتي به وجود بازارهاي اثبات قوي وابسته است و حال با گذشت پنج سال از تشكيل اين بازار، زمان استفاده از ابزارهاي مشتقه رسيده است.
به گفته وي در كشور ما بهرهمندي از اين ابزارها با معاملات آتي آغاز شد و پس از اين مرحله فاز انجام معاملات آپشن آغاز ميشود.
وي با اشاره به اينكه با بروز بحران مالي جهاني، ابزارهاي مشتقه مورد حمله شديد قرار گرفتند گفت: كشورهاي درگير بحران ميخواستند كه اين مشكل را بر دوش عملكرد ابزارهاي مالي در دنيا بياندازند در حالي كه اين اتهام وارد نيست و ابزارهاي مالي چنين قدرتي ندارند.
مشابه اين موضوع در مورد واحدهاي بزرگ عرضهكننده است كه اعلام ميشود انحصارگرا هستند در حالي كه براي بطلان اين حرف اين را ميتوان اظهار كرد كه اگر در بازار رقابتي چنين اتفاقي بيافتد اين واحدها به كمك ابزارها ميتوانستند خود را نجات دهند و اين اتهام منتفي است.
مديرعامل شركت بورس كالا تأكيد كرد: ابزارهاي مشتقه شرط قوي زمينه ساز تشكيل بازار معاملات آتي هستند و به همين منظور از سازمان بورس و اوراق بهادار درخواست كرديم كه در بازارهاي آتي براي به رونق رسيدن هر چه سريعتر آن، كارگزاران به عنوان كارگزار معاملهگر هم بتوانند وارد معامله شوند.
وي در پايان گفت: ضرورت اصلي براي توسعه اين بازار حضور شركتهاي سرمايهگذاري است و برگزاري جلسات آموزشي و توجيحي به آشنايي بيشتر با اين ابزارها و معاملات آتي كمك ميكند.
شاخص بورس تهران دوباره 5 رقمي شد
شاخص كل بورس تهران كه روز سهشنبه چهار رقمي شده بود، ديروز با افزايش قيمت سهام شركتهاي فولادي و مخابرات مجدداً 5 رقمي شد و در عدد 10هزار و 20 واحد به ثبت رسيد.
به گزارش فارس، شاخص كل بورس تهران در حالي به دليل سير نزولي قيمت سهام شركتهاي بزرگ و مؤثري چون فولاد مباركه، مخابرات، كشتيراني، پالايش نفت اصفهان، چادرملو وگل گهر و... از هفتهها پيش در مدار منفي قرار گرفته بود كه روز سهشنبه بعداز 8 ماه (12 اسفند 86) ارقام دماسنج بازار سهام 4 رقمي شد و از خط حمايت 10هزار واحد عبور كرده و وارد كانال 9 هزار واحدي شده بود.
بر اساس اين گزارش، نوسان قيمتها و شاخصها در بازارهاي سهام در حالي جزيي از ذات اصلي بورسها است كه ديروز با رشد 22 واحدي دماسنج، بار ديگر ارقام شاخص كل بورس 5 رقمي شد و در عدد 10هزار و 20 واحد به ثبت رسيد.
اين اتفاق و رشد در اثر افزايش قيمت سهام و اثر 28واحدي مخابرات، 3/4 واحدي فولاد خوزستان و 9/3 واحدي فولاد مباركه رخ داد و در صورت عدم كاهش قيمت و اثر منفي 30/12 واحدي گل گهر 8/2 واحدي كشتيراني، ارقام شاخص كل بورس با افزايش بيشتري مواجه ميشدند.
در معاملات پاياني ديروز بازار سهام بيش از 6/67ميليون سهم عادي و حق تقدم به ارزش 5/11ميليارد تومان داد و ستد شد كه بيشترين حجم معاملات شركت ها به مخابرات با 9/27 ميليون سهم به ارزش 7/4 ميليارد تومان، تراكتورسازي با 6/5 ميليون سهم به ارزش يك ميليارد تومان و حق تقدم پارسيان با 7/3 ميليون سهم به ارزش 434ميليون اختصاصداشت.
پنجشنبه 23 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]