واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: به بهانه روز جهاني ديابت؛ ديابت چهارمين بيماري پيشرو در جهان كه به مرگ منجر مي شود
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: شيوع بيماري ديابت به طور روز افزون در حال افزايش است تا جايي كه به يكي از مشكلات اصلي سيستم هاي بهداشتي- درماني در سراسر جهان تبديل شده است.
به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، ايران از روند صعودي افزايش بيماري ديابت مستثني نيست و طبق آمارهاي موجود، از هر 10 ايراني، يك نفر به ديابت مبتلاست يعني در ايران حدود هفت ميليون نفر ديابتي زندگي مي كند ولي فقط حدود چهار ميليون نفر مي دانند كه ديابت دارند و تقريبا سه ميليون نفر از بيماري خود بي خبرند.
بر اين اساس، آموزش و انتقال اطلاعات روز به افراد ديابتي امري است كه اخيرا در كشورهاي پيشرفته به شدت مورد توجه قرار گرفته است و نياز به آن در كشور ما نيز هر روز بيشتر احساس مي شود.
به گزارش ايسكانيوز، ديابت قندي نوعي بيماري است كه در آن پانكراس ( لوزالمعده) انسولين كافي توليد نمي كند.
اگر بدن فردي انسولين كافي نداشته باشد و دسترسي سلول هاي بدن به مواد غذايي اساسي مورد نياز براي توليد انرژي و ذخيره آن كاهش مي يابد.
* ديابت نوع يك و علائم آن
ديابت نوت يك ( يا وابسته به انسولين) معمولا قبل از سه 30 سالگي رخ مي دهد كه با اين وجود وقوع آن در هر سني احتمال دارد.
علت اصلي اين نوع ديابت مشخص نيست و احتمال دارد عوامل ارثي و ژنتيك در پيدايش آن نقش داشته باشد. علائم و نشانه هاي اين نوع ديابت تشنگي، پرنوشي، پر ادراري، كاهش وزن، احساس ضعف ، دردهاي موضعي، خستگي و گرسنگي شديد است.
* علائم ديابت نوع دو چيست؟
ديابت نوع دو يك بيماري مزمن است كه در آن پانكراس (لوزالمعده) انسولين كافي توليد نمي كند يا بدن نمي تواند به طور طبيعي به انسولين پاسخ دهد.
علائم و نشانه هاي ديابت نوع دو، معمولا به تدريج ايجاد مي شود و ممكن است تا سال ها پس از ايجاد بيماري پديدار نشوند. از جمله آن ها مي توان به تكرار ادرار، تشنگي فراوان، از دست دادن آب بدن، كاهش بينايي ناگهاني، افزايش ابتلا به بيماري عفوني و گرسنگي بيش از حد اشاره كرد.
از جمله عواملي كه احتمال ابتلا به ديابت نوع دو را افزايش مي دهد مي توان به سن بالا، چاقي، سابقه قبلي ابتلا به ديابت حاملگي و فعاليت بدني كم يا بي تحركي اشاره كرد.
* چگونه مي توان از ديابت نوع دو كنترل پايدار انجام داد؟
كنترل ديابت به معناي حفظ سطح قند خون نزديك به سطح طبيعي آن تا حد مممكن است.
با توجه به اينكه نزديك به 80 درصد ديابتي ها مبتلا به ديابت نوع دو هستند پيشگيري و مراقبت از اين نوع ديابت از اهميت ويژه اي برخوردار است.
افراد ديابتي بايد با يك تيم مراقبت هاي بهداشتي درماني همكاري كنند تا بتوانند تعادلي بين داروها، سنجش قند خون، رژيم و ورزش و فعالتي بدني ايجاد كنند.
* عوارض مزمن ديابت چيست؟
بيماران متبلا به ديابت بايد به طور مرتب از نظر نشانه هاي ابتلا به عوارض ديابت بررسي شوند.
بدون در حال مناسبف ديابت در طولاني مدت مي تواند به عوارضي منجر شود كه چشم ها، دهان، دستگاه قلبي- عروقي، كليه ها، اندام ها و اعصاب را گرفتار مي كند.
از جمله اين عوارض مزمن مي توان به بيماري هاي قلبي عروقي، سكته مغزي، نوروپاتي ( آسيب اعصاب) ، بيماري هايي چشمي، گلولوم ( آب سياه) ، كاتاراكت ( آب مرواريد) و رتينو پاتي ديابتي ( نوعي بيماري چشمي وابسته به ديابت) اشاره كرد.
از جمله عوامل خطر ابتلا به ديابت نوع دو در افراد سالم سابقه خانوادگي ابتلا به ديابت، چاقيريال، مسابقه ابتلا به پرفشاري خون و سابقه ابتلا به پيش ديابت ( قند خون بالاتر از حد طبيعي و پايين تر از حد ديابت) است.
بر اساس آخرين آمارها هر 10 ثانيه يك نفر جان خود را به دليل ابتلا به ديابت از دست مي دهد و بيش از نيمي از ديابتي ها از بيماري خود اطلاع ندارند، لزوم انجام تست قند خون و پيشگيري از ديابت ضروري به نظر مي رسد./146/125
اخبار مرتبط
• نورافشاني آبي ميدان آزادي با حضور كودكان ديابتي
• احتمال ابتلاي نوزاد به ديابت در صورت چاقي مادر// از قندهاي طبيعي در دوران بارداري استفاده كنيد
• 60 درصد ديابتي ها از بيماري خود اطلاع ندارند// حدود سه ميليون نفر در معرض ابتلا به ديابت هستند
• سالانه هفت ميليون نفر به جمعيت ديابتي ها افزوده مي شود
• انجام تست قند خون در 4 فرهنگسرا //نورافشاني حلقه آبي بر فراز برج ميلاد و آزادي
پنجشنبه 23 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]