واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در ديدار رييس بانك توسعه اسلامي با رييس اتاق ايران تاكيد شد؛ ضرورت اتحاد كشورهاي اسلامي در بحران جهاني
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: در ديدار رييس بانك توسعه اسلامي با رييس اتاق ايران، از بحران مالي اخير جهاني به عنوان فرصتي براي اتحاد بيشتر كشورهاي اسلامي ياد شد.
به گزارش روز پنجشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، "دكتر محمد نهاونديان" رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران زمان حاضر را فرصت مناسبي براي بررسي مسايل جهاني و داخلي كشور عنوان كرد و گفت: بايد بخش واقعي اقتصاد مورد توجه اصلي قرار گيرد و براي حل مشكل كشورهاي اسلامي به صورت جمعي عمل كنيم كه در اين كار منافع كشورها نيز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وي افزود: در سطح بين كشورهاي اسلامي بايد به ثبات سرمايه برسيم زيرا عدم ثبات سرمايه باعث ايجاد مشكلاتي شده است. به طور مثال در صنعت فولاد توليد كنندگان اعتبارات بانكي گرفته و در توليد استفاده كرده اند ولي به علت عدم ثبات سرمايه با مشكلاتي در اين زمينه مواجه شده اند.
رييس اتاق ايران با تاكيد بر اتحاد بين كشورهاي اسلامي تصريح كرد: بسيار مهم است كه ارزش منابعي كه در اختيار داريم را بدانيم و به عنوان تضمين براي حركت اقتصاد از آن استفاده كنيم.
وي همچنين با اشاره بر مذاكراتي كه براي استفاده بخش خصوصي كشور از خدمات بانك توسعه اسلامي در جده صورت گرفت، گفت: براي هماهنگ كردن مسايل بين اتاق بازرگاني و وزارت اقتصاد، رايزني هايي انجام شده است و اگر شركتي از بخش خصوصي بخواهد از سرويس و خدمات بانك توسعه اسلامي (IDB) استفاده كند، اتاق مي تواند اين روند را تسريع كند.
نهاونديان با ثمربخش دانستن پروژه هاي جايزه سرآمدي شركت هاي برتر مسلمان، رتبه بندي شركت هاي برتر كشورهاي اسلامي و اعطاي نشان حلال اذعان كرد: ايجاد دايركتوري تجاري كشورهاي اسلامي نيز از جمله كارهاي در حال اجراست و كارهاي مشتركي در زمينه كمك هاي تكنيكي يا پروژه هاي تحقيقاتي مي تواند بين مركز تحقيقات و اطلاع رساني اتاق اسلامي (ICRIC) و بانك توسعه اسلامي انجام گيرد.
وي در ادامه از برگزاري كنفرانس بين المللي حلال توسط اتاق ايران خبر داد و گفت: پروژه هاي حلال در حال گسترش در كشورهاي غير اسلامي نيز هست، به طور مثال در اين راستا قراردادهايي بين ICRIC و چين و تايلند بسته شده است و سنگاپور و صربستان نيز تمايل زيادي براي همكاري در زمينه توليد محصولات حلال و صادرات آن به كشورهاي اسلامي دارند.
وي همچنين از برگزاري «دومين سمينار و نمايشگاه بين المللي صنعت توريسم در كشورهاي اسلامي» در ايران خبرداد و گسترش همكاري در زمينه توريسم را عامل مهمي براي ارتقاي تجارت و ايجاد اشتغال برشمرد و افزود: تمايل داريم بانك توسعه اسلامي در مورد مشكلات ايجاد شده به علت خشكسالي و مهاجرت به ايران توجه و كمك كند.
در ادامه اين ديدار "احمد محمد علي" رييس بانك توسعه اسلامي نيز بحران هاي اخير جهاني را فرصت مناسبي براي اتحاد كشورهاي اسلامي برشمرد و گفت: دامنه اين بحران هر روز در حال تغيير است و كسي نمي داند به كجا مي رود و هنوز به هيچ مقصدي نرسيده است.
وي افزود: هر روز مسايل جديدي ايجاد مي شود و لازم است يك مركز مشخص اين مساله را دنبال كند و در اين راستا بخشي در IDB ايجاد كرده ايم كه هر روز مسايل را بررسي مي كند.
محمد علي با اشاره به كمبود اطلاعات بانك توسعه اسلامي از بانك هاي كشورهاي اسلامي يادآور شد: در حال حاضر كه بحران مالي به بخش واقعي اقتصاد منتقل شده است بر روي اكثر موسسات و كشورها تاثير گذاشته است و در نتيجه بر روي بانك هاي اسلامي نيز به صورت غير مستقيم اثرگذار خواهد بود.
رييس بانك توسعه اسلامي در پايان تاكيد كرد: بانك توسعه اسلامي به عنوان يك موسسه مالي بر روي مسايل مالي توجه داشته، ولي در حال حاضر توجهش بر روي مشاركت است و براي انجام كارها نياز به مشاركت با سازمان هاي غيردولتي، بخش هاي خصوصي و اتاق هاي بازرگاني كشورهاي عضو دارد./02/110
پنجشنبه 23 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]